بورس از صعود باز ماند | گزارش وضعیت بازار سهام (۹ مهر ۱۴۰۴) کاهش مصرف گاز خانگی در خراسان رضوی در نیمه نخست سال ۱۴۰۴ معاون وزیر اقتصاد: مطالبه اصلی بخش خصوصی، تأمین ارز و قطع‌نشدن انرژی است قیمت امروز طلای جهانی (۹ مهر ۱۴۰۴) | رکوردشکنی‌های اونس طلا ادامه یافت ثبت‌نام ایران خودرو تمدید شد + جزئیات رکود شدید در بازار مسکن | نه خریداری هست، نه مستأجری قیمت عجیب آیفون ۱۷ پرومکس در ایران | برابری قیمت آیفون با خودرو افت قیمت دلار به کانال پایین‌تر (۹ مهر ۱۴۰۴) بیمه رانندگان به کجا رسید؟ | تصویب کلیات طرح اصلاح قانون بیمه رانندگان در مجلس قیمت دینار عراق افزایش یافت | نرخ درهم امارات و لیر ترکیه در مشهد چند؟ (۹ مهر ۱۴۰۴) نرخ امروز طلا در مشهد اعلام شد | طلا قله جدیدی را فتح کرد (۹ مهر ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۹ مهر ۱۴۰۴) | کدو حلوایی کیلویی ۱۳ هزار تومان  متخلف احتکار مرغ در مشهد، به تعزیرات معرفی شد (۹ مهر ۱۴۰۴) حراج سکه امروز (۹ مهر ۱۴۰۴) برگزار می‌شود | بهترین عدد برای خرید سکه دولتی آغاز واریز سود سهام عدالت از امروز (۹ مهرماه ۱۴۰۴) | مبلغ سود از ۷۴۷ هزار تومان تا یک میلیون و ۶۵۰ هزار تومان میدری خبر داد: مرگ ۶۹۳ کارگر بر اثر حادثه کار در سال ۱۴۰۳ سهام عدالت از فردا (چهارشنبه ۹ مهر ۱۴۰۴) شارژ می‌شود+ جزئیات سقوط ۲۷۰۰ تومانی قیمت نقره (۸ مهر ۱۴۰۴) پیش‌بینی بورس چهارشنبه ۹ مهر ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت دلار فردا (چهارشنبه، ۹ مهر ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت طلا و سکه چهارشنبه ۹ مهر ۱۴۰۴ از نمایش محصولات تا بیان مطالبات | روایتی از هفتمین نمایشگاه صنعت مبلمان در مشهد آغاز به‌کار نمایشگاه صنایع شیمیایی و صنعت مبلمان در مشهد + فیلم (۸ مهر ۱۴۰۴) وزیر صمت: توسعه همکاری منطقه‌ای، سیاست اصولی و محور اساسی دیپلماسی اقتصادی ایران است اتصال ۱۶ هزار و ۴۰۰ خانوار خراسان رضوی به شبکه فیبرنوری گزارش مرکز آمار از افزایش ۱۱ درصدی قیمت گوشت قرمز و مرغ ظرف یک ماه (مهر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۸ مهر ۱۴۰۴) | تویوتا لوین چند؟ بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۸ مهر ۱۴۰۴) | پراید ۵۰۰ میلیونی شد
سرخط خبرها

طرز تهیه شربت زعفران بسیار خوشمزه و ساده

  • کد خبر: ۳۵۶۵۱۷
  • ۱۵ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۷
طرز تهیه شربت زعفران بسیار خوشمزه و ساده
شربت زعفران یکی از خوشمزه‌ترین و پرخاصیت‌ترین انواع شربت سنتی ایرانی است که در فصول گرم سال و برای رفع گرمازدگی کاربرد دارد.
گزارش آگهی
 
این شربت خوش‌عطر با استفاده از مواد پایه‌ای چون زعفران، آب، شکر و طعم‌دهنده‌های دلخواه تهیه می‌شود. نوشیدنی زعفران علاوه بر طعم و عطر بی‌نظیری که دارد خواص بسیار زیادی برای سلامتی و پیشگیری از برخی بیماری‌ها دارد. از جمله برخی خواص شربت زعفران می‌توان به تقویت و بهبود حافظه، جلوگیری و درمان افسردگی، کاهش اضطراب، حفظ سلامت پوست و ... اشاره کرد. در این مطلب به بررسی طرز تهیه شربت زعفران و نکات مهم در تهیه آن خواهیم پرداخت.

روش تهیه شربت زعفران خانگی

جهت تهیه شربت زعفران می‌توانید بنا به ذائقه خود از انواع طعم‌دهنده‌هایی چون پودر هل، پودر وانیل، پودر دارچین، گلاب و ... استفاده کنید یا این که شربت را بدون هیچ افزودنی مصرف کنید. طرز تهیه شربت زعفران به صورت زیر است:

مواد مورد نیاز مقادیر لازم
زعفران ساییده شده 1 قاشق چایخوری
آب ۲ لیوان
آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
شکر ۲ لیوان
گلاب نصف لیوان

مرحله اول

اولین گام در تهیه شربت زعفران، دم کردن درست آن است؛ زیرا عطر و طعم ناب زعفران، جان و روح شربت را می‌سازد. دم کردن زعفران روش‌های متعددی دارد، اما ۳ روش ساده و رایج وجود دارد که بیشتر افراد از آن‌ها استفاده می‌کنند. برای دستیابی به طعمی اصیل و ماندگار، توصیه می‌کنیم زعفران خود را از برند ایرانی معتبر، باکیفیت و اقتصادی مانند سحرخیز تهیه کنید. با انتخاب زعفران سحرخیز، نوشیدنی شما نه تنها طعمی بی‌نظیر خواهد داشت، بلکه کیفیتی تضمین شده و تجربه‌ای خوشایند را نیز به همراه خواهد داشت. برای اطلاع از قیمت زعفران، حتما به این لینک https://saharkhizland.com/products/%D8%B2%D8%B9%D9%81%D8%B1%D8%A7%D9%86/ مراجعه کنید.

دم کردن با آب جوش

زعفران را داخل هاونگ ریخته و به خوبی بکوبید. پودر حاصل را داخل یک لیوان آب جوش بریزید و روی آن را با نعلبکی بپوشانید. ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به آن زمان دهید که دم بکشد. برای وارد کردن شوک به زعفران پس از دم کشیدن داخل آن چند قالب یخ بیاندازید.

دم کردن با یخ

زعفران را به خوبی داخل هاونگ بکوبید و پودر را داخل یک لیوان بریزید. چند تکه یخ به آن اضافه کنید و اجازه دهید که یخ‌ها کاملاً آب شوند.

دم کردن با بخار آب

زعفران را در هاونگ بکوبید و پس از این که پودر آن را به آب جوش اضافه کردید به مدت ۱۵ دقیقه روی بخار کتری قرار دهید.

مرحله دوم

در این مرحله باید اقدام به تهیه شربت یا همان شیره نوشیدنی زعفران کنید. به این منظور آب و شکر را با هم مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید. شروع به هم زدن ترکیب کنید تا شکر کم کم داخل آب حل شود. این کار را تا جایی ادامه دهید که شکر به طور کامل در آب حل شود.

مرحله سوم

پس از این که شکر به طور کامل در آب حل شد، هنگامی که شیره هنوز روی حرارت ملایم قرار دارد زعفران دم کرده و گلاب را به آن اضافه کنید. سپس برای بهتر شدن طعم و جلوگیری از شکرک زدن شربت یک قاشق آبلیمو به آن اضافه کنید.

مرحله چهارم

اجازه دهید شربت به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت بماند تا به غلظت برسد. سپس حرارت شعله را خاموش کنید و بگذارید شربت خنک شود.

مرحله پنجم

مقدار یک سوم از لیوان را با شربت پر کنید و مابقی آن را آب بریزید. چند تکه یخ داخل شربت بریزید و نوش جان کنید‌. می‌توانید بنا به سلیقه خود خاکشیر، تخم‌شربتی و افزودنی­های دیگری نیز به شربت اضافه کنید.

نکات و ترفندهای تهیه شربت زعفران خانگی

برای جلوگیری از شکرک زدن، کدر شدن و کپک زدن شربت و برای این که شربت زعفران خانگی را به بهترین شکل خود تهیه کنید بهتر است نکاتی را در نظر داشته باشید. از جمله نکات و ترفندهای مهم در طرز تهیه شربت زعفران می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

جلوگیری از شکرک زدن شربت

برای جلوگیری از شکرک زدن و حفظ خواص شربت زعفران هنگامی که شربت روی حرارت قرار دارد یک قاشق آبلیمو به آن اضافه کنید.

جلوگیری از کپک زدن شربت

شما می‌توانید شربت زعفران را به مدت چند هفته داخل یخچال نگهداری کنید. جهت جلوگیری از کپک زدن شربت و افزایش طول عمر آن اجازه دهید که شربت روی شعله به قوام مناسب برسد و آن را در ظروف شیشه‌ای تمیز و خشک نگهداری کنید. از وارد شدن آب به ظرف شربتی که نگهداری می‌کنید خودداری نمایید.

حفظ رنگ شربت

یکی از مهم‌ترین نکات در طرز تهیه شربت زعفران، حفظ رنگ و شفافیت شربت است. به این منظور حتماً نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  • از زعفران با کیفیت و مرغوب استفاده کنید.
  • در هنگام طبخ، حرارت شعله را زیاد نکنید و حتماً آن را روی حرارت ملایم قرار دهید.
  • پیش از افزودن زعفران به شربت، از قبل آن را دم کنید.
  • هنگام حل شدن شکر در آب، مرتباً آن را هم بزنید.
  • افزودن یک قاشق غذاخوری آبلیمو به شربت علاوه بر جلوگیری از شکرک زدن باعث شفافیت بیشتر و بهتر شدن رنگ شربت خواهد شد.

افزودن طعم‌دهنده‌ها

برای طعم‌دهی به شربت زعفران خانگی می‌توانید از طعم‌دهنده‌های مختلف شامل پودر هل، پودر زنجبیل، پودر وانیل، پودر دارچین و ... استفاده کنید. به علاوه پس از ریختن در لیوان می‌توانید بنا به سلیقه خود به این شربت چند برگ نعناع خشک، پوره لیمو، تخم شربتی و خاکشیر اضافه کنید.

سخن پایانی

شربت زعفران یکی از خوشمزه‌ترین و خوش‌عطرترین انواع شربت‌ها برای رفع عطش بوده که دارای خواص بسیار زیادی نیز برای سلامتی است. این شربت با موادی چون زعفران دم‌کرده، شکر، آب، گلاب و آبلیمو تهیه می‌شود. طرز تهیه شربت زعفران پیچیده نیست و تنها در ۲۰ دقیقه می‌توانید آن را آماده کنید. از شربت زعفران در فصول گرم سال برای رفع عطش و جلوگیری از گرمازدگی استفاده می‌شود. با مصرف روزانه یک لیوان از این نوشیدنی می‌توانید پوست خود را زیباتر کرده و بدن خود را در برابر بسیاری از بیماری‌ها مانند آلزایمر حفظ کنید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->