اعتراف ترامپ به اطلاع‌داشتن از حمله اسرائیل به قطر جمهوری آذربایجان بمباران قطر توسط اسرائیل را محکوم نکرد عراقچی: در کنار برادران قطری و فلسطینی خود ایستاده‌ایم کالاس: توافق ایران و آژانس، گامی سرنوشت‌ساز برای دیپلماسی هسته‌ای است حمله یمن به اراضی اشغالی با موشک هایپرسونیک فلسطین ۲ + فیلم (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) پزشکیان در گفت‌وگو با امیر قطر: ایران در کنار قطر ایستاده است امیر قطر خطاب به ترامپ: حمله اسرائیل را نقض حاکمیت و امنیت‌مان می‌دانیم ترامپ نقض حاکمیت قطر را محکوم کرد هشدار داغ روسیه به اروپا: زمستان سرد و کمبود گاز در راه است! عراقچی: ایران همکاری پادمانی با آژانس را با چارچوب جدید ادامه می‌دهد گروسی پس از دیدار با عراقچی: بر سر جزئیات از سرگیری بازرسی در ایران به توافق رسیدیم با حمله صهیونیست‌ها به قطر، معلوم شد حق با خیبرشکن ایران است کشته و مجروح شدن ۳ شهروند قطری در حمله اسرائیل (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) کاخ سفید: قطر از حمله اسرائیل مطلع شده بود تفاهم ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) عراقچی با رئیس‌جمهور مصر دیدار کرد (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) اولین واکنش حماس به حمله اسرائیل برای ترور رهبران این جنبش در دوحه قطر (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) واکنش انگلیس به حمله اسرائیل به دوحه قطر بیانیه حزب الله لبنان درباره حمله رژیم صهیونیستی به قطر واکنش پزشکیان به حمله اسرائیل به قطر | رئیس جمهور: رژیم صهیونی هیچ مرزی برای جنایت قائل نیست تایید شهادت ۵ نفر بر اثر حمله اسرائیل به دوحه قطر + اسامی و تصاویر شهدا (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) واکنش پاکستان به حمله اسرائیل به قطر (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) عملیات دوحه، سایه سنگین ترور بر خاورمیانه| بررسی ابعاد حمله امروز رژیم صهیونیستی به قلب قطر (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) مقام کاخ سفید: ترامپ از حمله اسرائیل به قطر مطلع بود میانجیگری قطر میان رژیم صهیونیستی و حماس تعلیق شد پیام پزشکیان به سران و مردم کشورهای اسلامی | زمانه ما نیازمند اقتدا به «پیام‌آور اخلاق و عدالت و حقوق انسانی» است نتانیاهو بر حمله به نشست سران حماس در دوحه نظارت مستقیم داشت (۱۸ شهریور ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

قوه قضائیه: جزئیات عفو معیاری ۱۴۰۴ اعلام شد

  • کد خبر: ۳۵۷۴۳۰
  • ۱۸ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۸
قوه قضائیه: جزئیات عفو معیاری ۱۴۰۴ اعلام شد
معاون قضایی قوه قضائیه گفت: در این دوره، عفو معیاری پیشنهاد و در نظر گرفته شد که جمع کثیری از محکومان و مجرمان را شامل می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام والمسلمین مظفری، با اشاره به جزئیات عفو مورد موافقت رهبر انقلاب اسلامی برای محکومان زندانی به مناسبت ولادت با سعادت پیامبر اعظم (ص) و امام جعفر صادق (ع) اظهار کرد: در این دوره، عفو معیاری پیشنهاد و در نظر گرفته شد که جمع کثیری از محکومان و مجرمان را شامل می‌شود.

وی ادامه داد: در دوره‌های قبلی برای اجرای عفو مصداقی، اسامی طی لیستی از کمیسیون عفو و بخشودگی قوه قضاییه به رئیس دستگاه قضا تقدیم شده و وی این لیست را به رهبر معظم انقلاب تقدیم می‌کردند که با تائید ایشان، لیست عفو شدگان نهایی و اجرا می‌شد.

معاون قضایی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: در این دوره به جای اینکه لیست افراد و اسامی آنها تهیه و خدمت رئیس قوه قضاییه تقدیم شود، با دستور حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای معیار‌هایی برای عفو تهیه شد. رئیس قوه قضاییه دستور داد هیئتی از مسئولان عالی قوه قضاییه معیار‌هایی را برای شمول عفو برای محکومان در عفو به مناسبت ولادت با سعادت پیامبر اعظم (ص) و امام جعفر صادق (ع) تهیه کنند.

مظفری با بیان اینکه بر اساس این معیار‌ها دیگر لیستی از محکومان تهیه نشد بلکه لیستی از معیار‌ها از طرف رئیس قوه قضاییه به محضر رهبر معظم انقلاب تقدیم شد، گفت: با موافقت رهبر انقلاب اسلامی، افرادی که مشمول این معیار‌های اعلامی شوند، می‌توانند از تخفیف مجازات یا عفو به طور کامل برخوردار شوند.

وی با اشاره به محکومانی که مشمول این عفو معیاری قرار می‌گیرند، توضیح داد: مشمولان این عفو محکومان دادگاه‌های عمومی و انقلاب، سازمان قضایی نیرو‌های مسلح و سازمان تعزیرات حکومتی هستند که با وجود سوابق و شرایطی که با آن معیار‌ها تطبیق داشته باشد، در واقع مشمول عفو خواهند شد.

وی با بیان اینکه یکی از معیار‌ها در این عفو، سن محکومان عادی است، عنوان کرد: اگر افرادی در سن بالا قرار دارند در چنین شرایطی می‌توانند از این عفو برخوردار شوند و معیار دیگر، اجرای بخشی از محکومیت‌ها است بدین معنا که محکومین به حبس، جزای نقدی، شلاق و یا هر محکومیت دیگری دارند باید بخشی از محکومیت خود را گذرانده باشند و بخشی از حکم اجرا شده باشد و عفو نسبت به باقی مانده مجازات آنها اعمال شود.

معاون قضایی قوه قضاییه خطاب به روسای کل دادگستری‌های کشور و مسئولان واحد‌های قضایی تاکید کرد: روسای کل دادگستری‌های کشور و مسئولان واحد‌های قضایی باید بلافاصله با تشکیل کارگروه ویژه، پرونده تمام افرادی که محکومیت آنها در حال اجراست را با سرعت و دقت لازم، بررسی کرده و افرادی که مشمول این رافت اسلامی می‌شوند را اعلام کنند، چرا که تعداد افرادی که مشمول عفو معیاری قرار می‌گیرند، بیشتر از افرادی است که تحت عفو مصداقی قرار می‌گیرند.

مظفری با تاکید کرد: مسئولیت اجرای عفو معیاری مورد موافقت رهبر انقلاب اسلامی در استان‌ها با روسای کل و دادستان‌هاست و در سایر سازمان‌ها هم این مسئولیت بر عهده روسای سازمان‌ها خواهد بود.

معاون قضایی قوه قضاییه درباره اینکه ممکن است یک واحد قضایی ابهامی درباره یکی از محکومان داشته باشد و در این صورت باید چگونه عمل شود، گفت: در صورتی که مدیران در زمان اجرا با مواردی که ابهام دارد، برخورد کردند که آیا فردی با شرایطی که دارد با یکی از بند‌های این عفو معیاری تطبیق دارد و یا خیر؟ باید بلافاصله موارد ابهام را به صورت مکتوب به معاونت قضایی قوه قضاییه اعلام کنند تا مورد توسط کارگروه ویژه‌ای که در این معاونت تشکیل می‌شود، بررسی و پاسخ آنها به صورت مکتوب داده شود.

معاون قضایی قوه قضاییه تاکید کرد: بحمدلله به مناسبت موفقیت‌هایی که در دوره جنگ ۱۲ روزه به دست آمد و انسجام قابل تحسین ملی که حاصل شد، قوه قضاییه نیز برای تقویت این انسجام، تصمیم گرفت تا تعدادی از محکومان امنیتی که در دوره‌های قبل معمولا مشمول عفو قرار نمی‌گرفتند، با دو شرط، این افراد را هم مشمول عفو قرار گیرند.

مظفری با اشاره به شروطی که برای عفو معیاری محکومان امنیتی در نظر گرفته شده است، افزود: اولین شرط این است که ۵ سال از زمان محکومیت آنها سپری شده باشد و در این مدت هیچگونه موضع‌گیری مخالف مصالح کشور و ضد امنیتی نداشته باشند و بویژه در دوره جنگ تحمیلی ۱۲ روزه موضع گیری مثبت و همسو با مردم مقاوم ایران و جمهوری اسلامی داشته باشند و برای تقویت انسجام ملی تلاش کرده باشند.

وی با توجه به اینکه عفو این دوره معیاری بوده و شاید نگرانی‌هایی به وجود بیاید که شرایط آن، در رابطه با محکومان امنیتی به چه شکلی است؟ گفت: در این رابطه دو شرط وجود دارد تا افراد، مشمول این عفو قرار گیرند؛ نخست افرادی که در زندان بودن شان به هیچ وجه ضرورتی ندارد و دوم کسانیکه از زندان بیرون آمدن و مشمول عفو شدن‌شان هیچ گونه ضرری برای امنیت جامعه نداشته باشد.

معاون قضایی قوه قضاییه با اشاره به مواردی که در این آیین نامه به عنوان استثنائات پیش بینی شده است، افزود: مرتکبان جرایم ذیل از شمول این عفو استثنا هستند، نخست مجرمان سرقت مسلحانه و یا مقرون به آزار و یا سارقانی که دارای سابقه بودند. دوم جرایم مربوط به مواد مخدر که به صورت مسلحانه و یا عمده انجام شده باشد مشمول این عفو معیاری قرار نمی‌گیرند. سوم، اسیدپاشی به دلیل اهمیتی که دارد یکی از استثنائات است، چهارم: خرید و فروش و قاچاق سلاح گرم و جنگی، پنجم: جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی و جرایم درجه ۳ و بالاتر از شمول این عفو خارج هستند و بزه جاسوسی و همکاری با دول متخاصم بویژه رژیم صهیونیستی علی الخصوص در این دوره جنگ ۱۲ روزه و بعد از ان که اگر افرادی در این رابطه دخالت داشته باشند، مشمول این عفو قرار نمی‌گیرند.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->