برگزاری نخستین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی و فناوری‌های سلامت در زنان و زایمان در مشهد توزیع ۴۰ میلیارد تومان بسته تحصیلی بین دانش‌آموزان نیازمند خراسان رضوی اساسنامه مدرسه مجازی توسط وزیر آموزش و پرورش ابلاغ شد حدود ۸۲ درصد خودکشی‌ها در سنین زیر ۵۰ سال رخ می‌دهد افزایش مصرف محصولات دخانی الکترونیکی در جامعه دستگیری ۱۲ سرشاخه یک شرکت هرمی در مشهد (۲۲ شهریور ۱۴۰۴) وزیر آموزش‌وپرورش خبر داد: هزار مدرسه در حال ساخت برای توسعه عدالت آموزشی از انفجار چاه‌ها تا فروپاشی سفره‌ها دانستنی هایی درباره انواع پنیر و  کاربرد آن‌ها  در رژیم غذایی روزانه مان | پنیر خودت را  بردار کمبود این ۷ ویتامین شما را دربرابر ویروس‌ها بی‌دفاع می‌کند چرا باید بادام را به صبحانه کودکان اضافه کنیم؟ مشکلات چشمی دوره سالمندی را بیشتر بشناسیم وزیر آموزش و پرورش: ساخت هزار مدرسه در دستور کار وزارت است هشدار درباره استفاده از ماده محکم کننده در کاشت ناخن رشد آمار ۳ درصدی رتبه‌آوری دانش‌آموزان ۴ دهک اول در کنکور کلاهبرداری با هویت بازیگر معروف | همسر سابق در دام پلیس فتا صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی در پی پیش‌بینی تشدید بارش در شمال کشور (۲۲ شهریور ۱۴۰۴) سرویس رایگان مدارس برای دانش‌آموزان استثنائی واکنش آموزش و پرورش به طرح مجلس برای ورود کودکان به مدرسه از ۵ سالگی نامه کانون‌های بازنشستگان آموزش و پرورش به رئیس جمهور: با ادغام صندوق فولاد در صندوق بازنشستگی کشوری مخالفیم شهروندان مشهدی به هشدار خودمراقبتی محیط زیست توجه کنند (۲۲ شهریور ۱۴۰۴) متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی در سال ۱۴۰۴ انجام شد نحوه اطلاع‌رسانی در مورد پرونده‌های مطالبات تأمین اجتماعی اعلام شد مسئولان آمریکا از مردم خواستند این نوع بستنی را مصرف نکنند طرح طبقه‌بندی معلمان اجرا شد چگونه فرزندتان را پرانرژی راهی کلاس کنید؟ قاتل «الهه حسین نژاد» در میدان اصلی اسلامشهر به دار مجازات آویخته خواهد شد این نان بهترین گزینه برای سلامت شماست
سرخط خبرها

دانستنی هایی درباره انواع پنیر و  کاربرد آن‌ها  در رژیم غذایی روزانه مان | پنیر خودت را  بردار

  • کد خبر: ۳۵۸۰۲۸
  • ۲۲ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۹
دانستنی هایی درباره انواع پنیر و  کاربرد آن‌ها  در رژیم غذایی روزانه مان | پنیر خودت را  بردار
تصوری که بیشتر ما از پنیر، این فراورده خوش مزه لبنی داریم به چند نوع خاص محدود می‌شود درحالی که براساس آمار‌های بین المللی بیش از ۲ هزار نوع پنیر در دنیا تولید می‌شود.

امیرمقدم | شهرآرانیوز؛  تصوری که بیشتر ما از پنیر، این فراورده خوش مزه لبنی داریم به چند نوع خاص محدود می‌شود، سه چهار نوع پنیر صبحانه و هفت هشت نوع هم پنیر برای پخت غذا و سالاد. درحالی که براساس آمار‌های بین المللی بیش از ۲ هزار نوع پنیر در دنیا تولید می‌شود.

آماری شگفت انگیز که به تنوع ذائقه و سلیقه‌های مختلف اشاره دارد و جایگاه و ارزش تغذیه‌ای این ماده غذایی خوش مزه را در سفره مردم نشان می‌دهد. موضوعی که امروز می‌خواهیم قدری درباره آن باهم صحبت کنیم تا شاید از این رهگذر سهم سبد غذایی مان از این فراورده لبنی بیشتر شود.

انواع پنیر

پنیر‌ها براساس سن، بافت، طعم، شیوه آماده سازی، کشور یا منطقه مبدأ و همین طور جنس شیر دسته بندی می‌شوند. برای نمونه در یک طبقه بندی کلی براساس بافت پنیر، آن‌ها به هفت دسته مختلف تقسیم شده‌اند.

پنیر سخت

پنیری که برای چند روز تا چند هفته تحت فشار قرار می‌گیرد تا همه آب آن کشیده شود. این پنیر عمر طولانی تری دارد.

  • مانند: چدار، گرویر و پارمزان

پنیر نیمه سخت

پنیری که رطوبت کمتری از پنیر‌های نرم دارد ولی همه آب آن کشیده نشده است.

  • مانند: امنتال، گودا و مانتری جک

پنیر نرم و تازه

رطوبت این نوع پنیر با استفاده از جاذبه کشیده می‌شود و نیازی به جا افتادن هم ندارد.

  • مانند: خامه‌ای، فتا، ماسکارپونه و ریکوتا

پنیر نرم-رسیده

پنیری که با کپکی به نام «پنی سیلین کاندیدوم» تشکیل می‌شود و پوسته‌ای شکننده و سفیدرنگ دارد.

  • مانند: بری و کممبر

پاستا فیلاتا

این پنیر با غرق کردن دلمه پنیر در آب تا زمانی که خاصیت لاستیکی پیدا کند، به دست می‌آید.

  • مانند: کبابی و موزارلا

پنیر رگه آبی

پنیری که با افزودن کپک پنی سیلیوم تهیه می‌شود.

  • مانند: گورگونزولا،  راکفورت و استیلتون

پنیر پروسس

پنیری مخصوص که با ترکیب کردن و حرارت دادن پنیر‌های طبیعی به دست می‌آید.

  • مانند: پنیر پیتزا و فرانسوی

منابع شیری پرکاربرد

  • گاو
  • بز
  • گوسفند
  • گاومیش
  • شتر

پنیر‌های رژیمی و کم کالری

  • فتا
  • کاتیج کم چرب
  • چدار
  • سوئیسی
  • پارمزان

محبوب‌ترین پنیر‌ها

  • موزارلا
  • چدار
  • پارمزان
  • گودا
  • بری
  • کبابی
  • بلوچیز
  • لیقوان
  • تبریزی

دانستنی هایی درباره انواع پنیر و کاربرد آن در رژیم غذایی روزانه مان | پنیر خودت را بردار

نکات مهم در انتخاب پنیر برای آشپزی

به نوع غذا توجه داشته باشید

پنیر‌های با نقطه ذوب بالا مانند چدار، پارمزان در زمان پخت، کمتر ذوب می‌شوند و طعم بیشتری به غذا می‌دهند.

پنیر‌های با نقطه ذوب پایین‌تر مانند موزارلا با حرارت دیدن به راحتی ذوب می‌شوند و طعم ملایم تری به غذا می‌بخشند.

پنیر‌های با بافت نرم تا متوسط مانند چدار، سوئیسی یا امنتالر و همچنین پنیر‌های ورقه‌ای و دیپ‌های پنیر برای ساندویچ‌ها و برگر‌ها مناسب هستند.

پنیر‌های خامه‌ای و لطیف مانند لبنه برای سالاد‌ها کیک ها، شیرینی‌ها و دسر‌ها مناسب هستند. این پنیر‌ها بافت نرم و لطیفی دارند و طعم شور لطیف و خامه‌ای به دسر می‌دهند.

به دنبال طعم مدنظرتان باشید

اگر به دنبال طعمی ملایم هستید، پنیر‌های تازه مانند موزارلا یا پنیر سفید مناسب هستند. ۲-برای طعم‌های تندتر و شورتر از پنیر‌هایی مانند چدار، پارمسان یا گورگونزولا استفاده کنید.

پنیر‌هایی مانند گودا و پارمزان طعم آجیلی دارند و برای غذا‌هایی مناسب هستند که به طعم قوی نیاز دارند.

به کیفیت پنیر‌ها دقت کنید

انتخاب پنیر با کیفیت رمز خلق طعم‌های بی نظیر در آشپزی شماست. برای تجربه طعم اصیل و کیفیت برتر، بهتر است به سراغ برند‌های بروید که با استفاده از بهترین مواد اولیه و روش‌های سنتی پنیر تولید می‌کنند.

بهترین انتخاب برای پخت و پز

صبحانه

پنیر‌های نرم مانند ریکوتا و ماسکارپونه را‌ می‌توان در تهیه پن کیک، املت و انواع صبحانه‌های گرم استفاده کرد.

غذا‌های اصلی

پنیر‌های سخت مانند پارمسان و چدار را‌ می‌توان برای طعم دار کردن انواع پاستا، لازانیا، غذا‌های گوشتی و انواع فست فود‌ها استفاده کرد.

دسر و شیرینی

پنیر‌های نرم و خامه‌ای مانند ماسکارپونه، بری و لبنه را‌ می‌توان در تهیه انواع دسر و شیرینی مانند تیرامیسو، چیز کیک و موس استفاده کرد.

سس و دیپ

پنیر‌های نرم و نیمه سخت مانند چدار و گرویر را‌ می‌توان برای تهیه انواع سس و دیپ‌های پنیر استفاده کرد.

ایرانی‌ها و پنیر صبحانه

بیشترین کاربرد پنیر برای ایرانی‌ها در وعده صبحانه است و معمولا هم از چند نوع خاص پنیر استفاده می‌کنند.

  • لبنه >> لذیذترین
  • سفید >> نوستالژیک‌ترین
  • لیقوان >> اصیل‌ترین
  • خامه‌ای >> نرم‌ترین
  • خانگی >> بیاد ماندنی‌ترین

رایج‌ترین روش‌های تولید

پنیر‌های طبیعی

این پنیر‌ها پس از رسیدن به دما و رطوبت کنترل شده، سفت و طعم و بافت مدنظر را به خود می‌گیرند.

پنیر‌های دودی

این پنیر‌ها با چوب درختان مختلف دود داده می‌شوند و طعمی دودی و خاص پیدا می‌کنند.

پنیر‌های کپکی

این پنیر‌ها با کپک‌های مخصوص تولید می‌شوند و پنیر رگه‌های آبی یا سبز و طعمی تند پیدا می‌کند.

روش تهیه پنیر خانگی

  • برای تهیه پنیر خوش‌مزه خانگی پنج لیتر شیر پرچرب را درون قابلمه‌ای بریزد و بگذارید جوش بیاید.
  • حرارت را خاموش کنید و اجازه بدهید شیر به دمای ۴۰ درجه برسد. (انگشت نباید درون شیر بسوزد.)
  • یک عدد قرص پنیر، پنج قاشق غذاخوری آب و مقداری نمک را باهم مخلوط کنید و درون شیر بریزید.
  • روی شیر را با پارچه‌ای ضخیم (پتو) بپوشانید و اجازه دهید شیر خوب سفت شود.
  • شیر بسته شده را درون کیسه‌ای پارچه‌ای بریزید و از جایی آویزان کنید تا آب آن کامل خارج شود. سپس جسم سنگینی روی آن بگذارید تا خوب سفت شود.
  • پنیر را برش بزنید و در آب نمک درون یخچال نگهداری کنید.
  • به جای قرص نمک می‌توان از سرکه، آبلیمو و ماست هم برای تهیه پنیر استفاده کرد.

***

۱  کیلوگرم
از هر ۱۰کیلوگرم شیر یک کیلوگرم پنیر تولید می‌شود.

۲۲.۰۰۰.۰۰۰ تُن
سالیانه بیش از ۲۲ میلیون تن پنیر در دنیا تولید می‌شود.

ایران < اروپا
سرانه مصرف پنیر در ایران حدود ۵ تا ۶ کیلوگرم در سال است و نسبت به کشور‌های اروپایی مانند فرانسه (۲۶ کیلوگرم) بسیار پایین است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->