پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۵ مهر ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا روز سه‌شنبه درباره بیماری هاری و راه‌های پیشگیری از مرگ انسانی ناشی از آن | یک گاز تا مرگ تمرکز وزارت آموزش و پرورش بر احیای المپیادهای ورزشی مدارس در سال تحصیلی جدید درباره روان‌درمانی با هوش مصنوعی و آسیب‌هایش | نسخه‌پیچی معیوب با هوش مصنوعی چرا در پائیز باید آبرسانی کنیم؟ | راهکار‌های هیدراته ماندن در فصل پائیز سبزوار، کم‌بارش‌ترین شهرستان خراسان رضوی در سال گذشته واکسن آنفولانزا در داروخانه‌های زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی مشهد در دسترس عموم قرار گرفت (۵ مهر ۱۴۰۴) اهدای اعضای جوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ مهر ۱۴۰۴) معاون وزیر علوم: همه دانشجویان تعلیق شده به دانشگاه برگشتند | مشکلات احتمالی از طریق سازمان امور دانشجویی پیگیر شود متهم متواری پس از یک سال بازداشت شد | مخفی شدن دزد چاق در کولر آبی! دادستان تهران هشدار داد: برخورد سخت با انتشار اخبار کذب و برهم‌زننده امنیت روانی جامعه درمورد مکانیسم ماشه اجرای ۱۱۲ برنامه به مناسبت هفته گردشگری در خراسان رضوی عوارض خطرناک بیماری باکتریایی که شبیه سرماخوردگی است از حرم تا کوهسنگی، مشهد نقطه تلاقی زیارت و گردشگری | گزارشی از وضعیت صنعت توریسم در مشهدالرضا(ع) دستگیری یک متخلف محیط زیست در تایباد | خسارت ۱۰۰ میلیون ریالی به محیط زیست خراسان رضوی ناشی از نگهداری اجزای حیوانات خانم‌های باردار نیازی به «غذای دو نفره» ندارند صدور حکم حبس و اعدام برای اعضای شبکه چهار نفره موساد کارایی واکسن آنفلوانزا بین ۴۰ تا ۶۰ درصد است حفر چاه چه زمانی جرم محسوب می‌شود و مجازات آن چیست؟ با منافذ باز پوست چه کنیم؟ | این منافذ به طور قطعی درمان می‌شوند؟ معاون وزیر راه و شهرسازی: پروژه قطار حومه‌ای مشهد - گلبهار مسیر سفر را بیش از یک ساعت کوتاه می‌کند هوای امروز مشهد باز هم «ناسالم برای گروه‌های حساس» (شنبه، ۵ مهر ۱۴۰۴) چگونگی توزیع شیر در مدارس | مناطق محروم در اولویت دریافت شیر مدرسه اسامی محصولات آرایشی غیر مجاز منتشر شد (۵ مهر ۱۴۰۴) آتش‌سوزی کنترل‌شده در فرودگاه مشهد تا ساعاتی دیگر | مردم با مشاهده دود، نگران نشوند (۵ مهر ۱۴۰۴) فاش شد: قتل خونین پیرزن سبزواری به دست داماد سنگدل طمعکار تله‌های مخفی اعتیاد در خوابگاه‌های دانشجویی هشدار نماینده وزیر بهداشت در شورای عالی سازمان نظام پرستاری: تربیت پرستاران در مراکز غیر استاندارد به سلامت مردم آسیب می‌زند
سرخط خبرها

این نوع پنیر‌ها را بیشتر مصرف کنید

  • کد خبر: ۳۵۶۲۰۶
  • ۱۳ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۳
این نوع پنیر‌ها را بیشتر مصرف کنید
به گفته متخصص علوم و صنایع غذایی، به‌طور کلی پنیر‌های سفت و سخت که دارای بافت متراکم‌تری هستند به دلیل آبگیری بیشتر میزان شیر بیشتر و کلسیم بالاتری دارند. ضمن اینکه محصولات لبنی پاستوریزه هرچه تاریخ مصرف کوتاه تری داشته باشند، احتمال استفاده از مواد نگهدارنده در آنها به کمترین میزان می‌رسد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمدصادق عرب، می‌گوید: با توجه به این‌که فرآیند تولید پنیر با جداسازی آب پنیر از لخته انجام می‌شود، هرچه میزان آبگیری بیشتر باشد برای تولید پنیر، شیر بیشتری مورد نیاز است. به همین دلیل میزان کلسیم، مواد معدنی و پروتئین پنیر بیشتر خواهد بود و پنیر‌های سفت و سخت که دارای بافت متراکم‌تری هستند به دلیل آبگیری بیشتر میزان کلسیم بالاتری دارند. تصور بر این است که پنیر‌ها صرفا منبع غنی از کلسیم هستند، اما باید بدانید علاوه بر کلسیم، دارای میزان قابل توجهی پروتئین هستند که پنیر‌های سفید در مقایسه با پنیر‌های خامه‌ای، میزان پروتئین بیشتری دارند. اما از لحاظ میزان کلسیم در این دو نوع پنیر تفاوت معناداری وجود ندارد.

چربی پنیر‌های نسبتا چرب را دست کم نگیرید

معمولا بر روی اغلب پنیر‌های سفید ظرفی، از لفظ «نسبتا کم چرب» استفاده شده است که اغلب برای مصرف کننده این اعتماد را ایجاد می‌کند که پنیر حاوی چربی کم است. اما باید بدانید درصد چربی در ماده خشک پنیر براساس استاندارد ملی ایران زیر ۲۵درصد، کم‌چرب، ۲۵تا ۴۵درصد، نسبتا چرب، ۴٥ تا۶۰درصد، چرب و بالای ۶۰درصد، پرچرب است؛ بنابراین پنیر‌های نسبتا چرب در نوع خود حاوی چربی بالایی هستند. پنیر‌های کم‌چرب موجود در بازار با دو هدف تهیه محصول رژیمی و کاهش قیمت تمام شده تولید می‌شود. از نظر استاندارد ملی ایران پنیر‌های لبنه در دسته پنیر‌های خامه‌ای طبقه‌بندی شده و در مقایسه با پنیر‌های سفید، میزان چربی بیشتر و نسبت به پنیر‌های خامه‌ای میزان چربی کمتری دارند.

پنیر‌های UF و خامه‌ای نگه‌دارنده ندارند

دکتر عرب می‌گوید: با توجه به این که همه فرآورده‌های لبنی فسادپذیری بالایی دارند، برای جلوگیری از هجوم میکرو ارگانیسم‌ها و کاهش بار میکروبی، باید طی فرآیند‌های حرارتی، پاستوریزه یا استریلیزه شوند. استفاده از مواد نگه‌دارنده در پنیر‌های تازه مثل پنیر خامه‌ای و پنیر‌هایی که نام اولترافیلتراسیون یا UF روی بسته‌بندی آنها درج شده است، مجاز نیست. در حالی‌که استفاده از مواد نگه‌دارنده و برخی افزودنی‌ها در انواع دیگری از پنیر‌ها مثل پنیر صبحانه و پنیر پیتزا که روی بسته‌بندی‌شان عبارت «فرآوری‌شده» یا «پروسس» درج شده در حد استاندارد و متعارف مجاز است. اصولا استفاده از مواد اولیه سالم‌تر در کارخانجات مجهز با برند‌های معتبر، مصرف مواد نگه‌دارنده را به میزان قابل‌توجهی کم می‌کند. بد نیست بدانید اگر یک محصول لبنی پاستوریزه، زمان ماندگاری نامتعارفی داشته باشد، احتمال استفاده از مواد نگه‌دارنده در آن بعید به نظر نمی‌رسد.

کارایی کاغذی به نام پارچمنت

شاید تا به حال این سوال برای تان مطرح شده باشد که کاغذ‌های سفید رنگی که بر روی برخی از انواع پنیر‌های سفید ظرفی استفاده می‌شود به چه منظور است. به گفته دکتر خسروی، وجود کاغذ‌های سفید رنگی که با نام علمی پارچمنت روی برخی از انواع پنیر‌های ظرفی استفاده می‌شود صرفا برای پخش و توزیع تدریجی و بهتر نمک افزوده از سطح این کاغذ‌ها به داخل بافت پنیر و آبگیری بهتر محصول است و گاهی نیز برای جلوگیری از رشد کپک‌ها، این کاغذ‌ها یا روکش‌های مومی پنیر‌ها را به مواد نگهدارنده قارچ‌کش آغشته می‌کنند.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->