کنگره ملی «ستارگانی بر مدار خورشید» در نیشابور برگزار می‌شود ماندگاری زائران هدف راهبردی توسعه زیارت است ساختن خانه‌ای با عشق و احترام مراقب ورودی‌های قلب خود باشید | بررسی چگونگی استحکام روابط خانوادگی اختصاص ۶۰ میلیارد تومان اعتبار به برنامه‌های عملیاتی قرآن و عترت استان‌ها مراسم چهلم سرشور خراسانی، استاد برجسته قرآن در حرم امام رضا(ع) برگزار می‌شود چرا مذهب تشیع با عنوان «شیعه جعفری» شناخته می‌شود؟ حملات بی‌سابقه به مساجد در انگلیس جشنواره قرآن و عترت دانشجویان، واقعیت آموزش عالی در حوزه معارف دینی است شبکه‌سازی میان قدمگاه‌های رضوی موجب تقویت معارف و معنویت در کشور است ۳۸۰ عنوان کتاب در ۲۵ هزار نسخه، در رواق‌های کتاب حرم‌ امام‌رضا(ع)‌ در اختیار زائران است نشان مشهدالرضا (ع) نماد تجلیل از خدمتگزاران شهر امام رئوف(ع) است انتشار فراخوان جذب طلاب متخصص در عرصه رسانه‌ لزوم گفتمان‌سازی به‌عنوان نخستین گام اجرایی سند توسعه فرهنگ مهدویت وصیت شهید مدافع حرم برای ماشینش + متن وصیت‌نامه پانزدهمین همایش سراسری کارشناسان تبلیغات کشور برگزار می‌شود احداث بزرگ‌ترین حسینیه خراسانی‌ها در کربلا | پروژه‌ای که ۷۰سال از وقف آن می‌گذرد استانداری بازوی حکومت و مجرای حکمرانی اسلامی است | توجه به ترویج فرهنگ امام‌رضایی در نسل جوان رابطه اخلاص با تأمین نیاز‌های واقعی
سرخط خبرها

اهمیت گفت‌و‌گو میان مسلمانان و پیروان ادیان الهی و غیرالهی

  • کد خبر: ۳۶۶۷۷۲
  • ۲۸ مهر ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۶
اهمیت گفت‌و‌گو میان مسلمانان و پیروان ادیان الهی و غیرالهی
معاون مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها بر اهمیت گفت‌و‌گو میان مسلمانان و پیروان ادیان الهی و غیرالهی تأکید کرد و گفت: از طریق تکیه بر مشترکات میان ادیان می‌توان در جهان معاصر تأثیر مثبت گذاشت.

به گزارش شهرآرانیوز، در حاشیه اختتامیه همایش بین‌المللی «مطالعات تطبیقی اخلاق در اسلام و مسیحیت»، علی‌اصغر عامری معاون مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها با یوسف محمود الصدیقی، معاون مرکز بین‌المللی گفت‌وگوی ادیان دوحه قطر، دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

در این دیدار که به میزبانی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم انجام گرفت، عامری با بیان تاریخچه‌ای کوتاه از پیشینه و فعالیت‌های مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها در طول ۳۵ سال گذشته، بر این نکته تأکید کرد که این مرکز در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تنها مرجع رسمی جمهوری اسلامی ایران برای تحقق گفت‌و‌گو و تعامل با رهبران و پیروان دیگر ادیان است و نقش مستقیمی در سیاست‌گذاری، هدایت و نظارت بر توسعه گفت‌و‌گو‌های دینی و تعاملات بین الادیانی برعهده دارد.

وی با بیان دایره گسترده فعالیت‌ها و گفت‌و‌گو‌های بین‌ادیانی مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها، اظهار داشت: یکی از علل ماندگاری و تداوم گفت‌و‌گو‌ها با مراجع اصلی دینی جهان، تکیه بر اشتراکات ادیان و ضرورت نقش آفرینی رهبران ادیان در حل چالش‌ها و مسائل مشترک در عرصه جهانی بوده است.

عامری ظلم و بی عدالتی گسترده در جهان را که از سوی نظام سلطه برنامه‌ریزی و حمایت می‌شود و جهانیان مصداق بارز آن را در سفاکی‌های بی مانند رژیم صهیونیستی در فلسطین و غزه شاهد هستند، یکی از این مصائب و مشکلات امروز برشمرد که ضرورت همکاری رهبران و پیروان ادیان را صد چندان می‌کند.

وی با اعلام آمادگی مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها برای گسترش همکاری و تعامل با مرکز بین‌المللی گفت‌وگوی ادیان دوحه قطر، پیش‌نویس تفاهم‌نامه‌ای را به الصدیقی تقدیم کرد.

معاون مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها ضمن اشاره به نقش‌آفرینی دولت قطر در زمینه‌های گوناگون در سطح منطقه‌ای و جهانی، به نمایندگی از ریاست سازمان متبوع از النعیمی و الصدیقی رئیس و معاون مرکز دوحه برای حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها دعوت کرد.

وی اظهار امیدواری کرد: با امضای تفاهم نامه بین دو مرکز و با توسعه همکاری‌های اساتید و اندیشمندان ایرانی و قطری در عرصه گفت‌و‌گو‌های دینی شاهد تحولات خوبی در زمینه گسترش صلح و امنیت و تفاهم و همزیستی پیروان ادیان مختلف باشیم.

در ادامه، الصدیقی بر اهمیت گفت‌و‌گو میان مسلمانان و پیروان ادیان الهی و غیرالهی تأکید کرد و گفت: از طریق تکیه بر مشترکات میان ادیان می‌توان در جهان معاصر تأثیر مثبت گذاشت.

وی همبستگی پیروان ادیان در حمایت از غزه را نمونه‌ای از تأثیرگذاری اجتماعی این مشترکات خواند و اختلاف فکری را امری طبیعی دانست که باید با یافتن نقاط اشتراک مدیریت شود.

الصدیقی، گفت‌و‌گو را ابزاری کلیدی برای صلح جهانی معرفی کرد و ابراز داشت که گفت‌و‌گو جهل و سوءتفاهم را از بین می‌برد.

وی با استقبال از مشارکت میان مسلمانان و گفت‌و‌گو با پیروان دیگر ادیان، این مسیر تعاملی را بهترین راه مقابله با گروه‌های تکفیری و جریان‌های خشونت‌طلب دانست.

الصدیقی بیان کرد: با افزایش درک متقابل، همراهی و همکاری میان پیروان ادیان، بر پایه ارزش‌های مشترک، جوامع متکثر صلح‌جو شکل می‌گیرد.

وی با تحسین فعالیت‌های گسترده مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها در سالیان اخیر، از همکاری‌های دوجانبه با این مرکز استقبال کرد و اظهار امیدواری داشت تا در فرصتی مناسب به اتفاق پروفسور صالح النعیمی دعوت ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را پاسخ گوید.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->