مصرف نوشیدنی‌های گرم در فصل سرد مزاج را تعدیل و حال روحی را بهتر می‌کند | دمنوش های سلامتی بخش

  • کد خبر: ۳۷۹۸۰۰
  • ۲۷ آذر ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۹
مصرف نوشیدنی‌های گرم در فصل سرد مزاج را تعدیل و حال روحی را بهتر می‌کند | دمنوش های سلامتی بخش
با سرد شدن هوا، طبع آدمی هم درست مانند این فصل از سال، گرمی و طراوتش را از دست می دهد؛ موضوعی که باعث می شود تا ابتلای ما به بیماری های ویروسی و میکروبی افزایش یابد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ با سرد شدن هوا، طبع آدمی هم درست مانند این فصل از سال، گرمی و طراوتش را از دست می‌دهد؛ موضوعی که باعث می‌شود تا ابتلای ما به بیماری‌های ویروسی و میکروبی که طبع سردی دارند، بیش از هر زمان دیگری افزایش یابد. طب سنتی تنهاراه پیشگیری از این موضوع را تعدیل مزاج می‌داند که باید با مصرف غذا‌ها و نوشیدنی‌های گرم اتفاق بیفتد؛ غذا‌هایی مانند آبگوشت، انواع آش و کله پاچه که انرژی زیادی را به بدن می‌رسانند و ضعف بدن را برطرف می‌کنند.

افزون بر غذاها، دمنوش‌های زیادی هم وجود دارند که با توجه به سردی هوا، مصرفشان می‌تواند طبعمان را به سمت گرمی پیش ببرد و افزون بر حال جسمی، حال روحی مان را هم خوب و از ابتلا به بیماری‌های روحی ناشی از سردی مزاج پیشگیری کند. نوشیدنی‌های پرحرارتی مانند دمنوش بهارنارنج، گل گاوزبان، اسطوخودوس، مریم گلی و زنجبیل که‌ می‌خواهیم امروز قدری درباره طرزتهیه و خواص آن‌ها با هم صحبت کنیم.

دمنوش بهارنارنج

خواص: آرام بخش، مفرح، نشاط آور، اشتها آور، تقویت کننده قلب، اعصاب و نیروی جنسی، رفع دل پیچه و گاز معده، تسکین درد سینه و سردرد‌های عصبی.

طرز تهیه: طبیعت این دمنوش گرم است. یک مشت کوچک بهار نارنج + دو لیوان آب جوش را روی شعله غیرمستقیم بگذارید تا دم بکشد.

دمنوش مریم گلی

خواص: ضدتشنج، رفع کننده خستگی‌های ذهنی، افزایش دهنده قدرت تمرکز، رفع کننده سوءهاضمه، نفخ معده و درد‌های شکمی، محرک رحم، ضد اسپاسم و گرفتگی‌های عضلانی، تسکین دهنده درد‌های قاعدگی، رفع کننده عرق شبانه و عرق ناشی از ضعف و درمان گرگرفتگی‌های دوران یائسگی.

طرز تهیه: طبیعت این دمنوش، گرم و خشک است. سه قاشق غذاخوری برگ خشک مریم گلی+ دو لیوان آب جوش را در قوری بریزید و به مدت نیم ساعت روی شعله غیرمستقیم بگذارید تا دم بکشد. سپس صاف و میل کنید.

دمنوش گل گاوزبان

خواص: آرام بخش اعصاب، پایین آورنده فشارخون، رفع خشونت نای، سینه، تنگی نفس، گلودرد، مقوی دماغ، معده و کبد سرد، ضد سردرد‌های عصبی، درد کلیه، قولنج، اسپاسم، تشنج، سودا، صفرا، وسواس و سنگ کلیه.

طرز تهیه: این دمنوش، طبیعت گرم و‌تر دارد. دو قاشق غذاخوری (یک مشت) گل گاوزبان + دو لیوان آب جوش + کمی نبات را بگذارید نیم ساعت دم بکشد.

دمنوش زنجبیل

خواص: تقویت کننده حافظه و جهاز هاضمه، خون ساز، تنظیم کننده ادرار، خلط آور، ملیّن، درمان اسهال ساده و خونی، کاهش چربی خون، افزایش فشارخون، ضد ضعف اعصاب، رطوبت مزاج، بلغم، بیماری‌های مفصلی، کمردرد، مسمومیت غذایی و انعقاد خون.

طرز تهیه: طبیعت این دمنوش گرم و خشک است. نصف قاشق چای خوری زنجبیل را در یک لیوان آب جوش بریزید و درِ ظرف را بگذارید تا حدود ١٠ دقیقه بماند.

اسطوخودوس و به‌لیمو

خواص: آرام بخش اعصاب، تقویت کننده سلول‌های مغز، افزایش شیر مادر، تحلیلی نفخ و گاز روده، فرح آور، باز کننده انسداد عروقی، مسهل بلغم و سودا به ویژه سودای مغز، ضد میگرن، زکام، آسم، برونشیت، دل پیچه، رماتیسم، درد سینه، تنگی نفس، سرفه و اگزما و ضدعفونی کننده دستگاه مجاری ادراری.

طرز تهیه: طبیعت این دمنوش، گرم و خشک است. یک قاشق غذاخوری اسطوخودوس + دو لیوان آب جوش را در قوری بریزید و با شعله غیرمستقیم بگذارید دم بکشد.

دمنوش به‌لیمو

خواص: آرام بخش، خواب آور، تقویت کننده حافظه و معده و رفع درد شکم، خستگی، صدای گوش، میگرن، سردرد، سرگیجه، تپش قلب، نفخ، آسم و اسپاسم.

طرز تهیه: طبیعت این دمنوش، گرم است. یک مشت کوچک به لیمو + دو لیوان آب جوش را باید با شعله غیرمستقیم دم کنید.

دمنوش گل سرخ

خواص: ضد تهوع و قابض، مقوی، شیرافزا، نشاط آور، آرام بخش و ضد افسردگی، تقویت کننده جنسی، تقویت کننده قلب و اعصاب، برطرف کننده درد‌های عضلانی و سردرد، رفع عوارض پوستی و استخوانی، بهبود زخم‌های دهان و لثه و تورم لوزه‌ها و برطرف کننده مشکلات گوارشی.

طرز تهیه: این دمنوش، طبیعتی گرم دارد. برای تهیه آن می‌توانید به ازای هر فنجان آب، شش تا هفت گلبرگ گل سرخ داخل قوری بریزید و بگذارید ١٠ تا٢٠ دقیقه دم بکشد.

دمنوش مرزنجوش

خواص: آرام بخش اعصاب، بهترین داروی میگرن کهنه و درد شقیقه‌ها و سردرد، خلط آور، تب بر، اشتها آور، تقویت کننده عمومی بدن و ضد نفخ و ورم معده، اسهال، اخلاط مضر و سرما خوردگی.

طرز تهیه: طبیعت این دمنوش، گرم است. یک مشت کوچک مرزنجوش+ دو لیوان آب جوش را در قوری بریزید و با شعله غیرمستقیم دم کنید.

معجون فصل سرد

اگر دوست دارید برای این روز‌های سرد سال که احتمال ابتلا به بیماری‌های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا زیاد است، دمنوشی درست کنید که هم پیشگیرانه باشد و هم درمان کننده، این معجون ترکیبی را امتحان کنید.

طرز تهیه: ۵٠گرم آویشن شیرازی+ ۴٠گرم پونه کوهی+٣٠گرم گل پنیرک + ٢۵گرم گل ختمی را به همراه چند عدد عناب بجوشانید. سپس محلول صاف شده این مخلوط را روزانه چهار نوبت و هر بار یک لیوان بنوشید.

نکته: مصرف چهارتخم (بهدانه، بارهنگ، تخم شربتی و قدومه شیرازی) در زمان ابتلا به بیماری‌های ویروسی و داشتن سرفه، سبب نرمی سینه خواهد شد.

بهتر است که این دمنوش‌ها را با عسل، مویز و سرکه انگبین میل کنید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.