آب دستگاه‌های پرمصرف قطع می‌شود قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۶ مرداد ۱۴۰۴) | ریزش ۷۰ میلیونی دیگنیتی بررسی قیمت‌های امروز خودرو‌های داخلی (۶ مرداد ۱۴۰۴) | سهند به ۶۰۷ میلیون تومان افت قیمت کرد نرخ تورم تیر ماه ۱۴۰۴ رشد کرد آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۶ مرداد ۱۴۰۴) | قیمت بیت‌کوین افزایشی شد برق ۳۵۹ اداره و بانک پرمصرف در خراسان رضوی قطع شد وزیر نیرو: مردم خاموشی‌های بیش از ۲ ساعت را گزارش دهند ثبت نام محصولات ایران خودرو در قالب ۳ طرح عادی، خودرو فرسوده و جوانی جمعیت آغاز شد (۶ مرداد ۱۴۰۴) سردرگمی زائران و اختلال در اپلیکیشن‌ها و سامانه‌های غیرحضوری ۴ بانک جهت خرید ارز اربعین (۶ مرداد ۱۴۰۴) ریزش شدید بورس در پی اخبار ضدونقیض تعطیلات یک‌هفته‌ای | گزارش وضعیت بازار سهام (۶ مرداد ۱۴۰۴) نرخ بلیت رفت‌وبرگشت مشهد–نجف ۱۵ میلیون تومان اعلام شد معضل ایجاد طبقات مازاد غیر مجاز در ساختمان‌ها و تهدید ایمنی مردم افزایش قیمت ارز اربعین در بانک مرکزی | دینار بازار آزاد مشهد چند؟ (۶ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۶ مرداد ۱۴۰۴) | دلار بازار آزاد صعود کرد بلاتکلیفی ۴ ساله تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی | فشار پیمانکاران بر کارگران بهره‌گیری از تجربه جهانی برای مقابله با رکود اقتصادی تولید محصول آب‌بر در استان بی‌آب خراسان رضوی! طلای جهانی به پایین‌ترین حد در دو هفته اخیر رسید (۶ مرداد ۱۴۰۴) رشد حدود ۵۰ هزار تومانی قیمت طلا در مشهد (۶ مرداد ۱۴۰۴) ضرورت ساماندهی و اصلاح یارانه نان با رویکرد کارت ملی سرمایه گذاری ۲.۳ میلیاردلاری برای تولید ۷ هزار مگاوات برق خورشیدی واکاوی گرانی برنج | فشار برخی نمایندگان برای توقف واردات تاثیر واردات تدریجی خودرو بر قیمت‌ها چگونه است؟ ویدئو | رئیس سازمان بورس: حمایت از بازار ادامه دارد، اما با منطق! قیمت امروز میوه و تره بار در مشهد (۶ مرداد ۱۴۰۴) | قیمت سیب‌زمینی کاهش یافت معامله ۱۶۷ کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله اعتبار کالابرگ دهک‌های ششم و هفتم درآمدی از امروز شارژ می‌شود (۶ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

رشد ۴۲ هزار واحدی شاخص کل بورس در ۵ شهریور ۹۹+ تحلیل روند بازار

  • کد خبر: ۴۰۵۶۷
  • ۰۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۸
رشد ۴۲ هزار واحدی شاخص کل بورس در ۵ شهریور ۹۹+ تحلیل روند بازار
شاخص کل بورس امروز چهارشنبه ۵ شهریور ۹۹ در ادامه سبزپوشی روز گذشته با رشد ۴۲ هزار واحدی روی پله یک میلیون و ۶۹۲ هزار واحدی قرار گرفت.
به گزارش شهرآرانیوز، شاخص کل بورس در آغاز معاملات امروز چهارشنبه (۵ شهریور)  بارشد ۴۲ هزار و ۶۱ واحدی وارد کانال یک میلیون و ۶۹۲ هزار واحدی شد.

نماد‌های فولاد، شستا، فملی شپنا، اخابر، خودرو و حکشتی امروز بیشترین تاثیر را روی شاخص کل بورس داشته‌اند. همچنین شاخص کل فرابورس با رشد ۲۷۴ واحدی وارد کانال ۱۷ هزار و ۷۸۶ واحدی شد.

 

محرک‌ها و موانع رشد بورس

 
به این ترتیب بورس تهران سرانجام پس از عقب‌نشینی ۲۳ درصدی از اوج تاریخی، در معاملات روز گذشته به مدار صعودی بازگشت و به نظر می‌رسد امروز نیز روند متعادل تری را در بورس شاهد باشیم.

بازار سهام معاملات روز چهارشنبه را به چند دلیل متعادل‌تر از روز‌های ریزشی اخیر پی خواهد گرفت. در واقع، ادامه حمایت‌های فعالان حقوقی بازار در کنار رونمایی از کارنامه ماهانه شرکت‌ها دو عامل عمده در جهت تقویت تقاضا ارزیابی می‌شوند.
 
 

سایه واهمه و بدبینی بر سر بازار سهام

 
 
با وجود این، بدبینی به اثر موقت حمایت‌ها و واهمه از افت بیشتر قیمت در تعداد زیادی از سهم‌ها می‌تواند سمت عرضه را همچنان سنگین نگه دارد.
 


تقویت دستوری تقاضا در سهام شرکت‌های بزرگ بورسی

 
 
بورس تهران سرانجام پس از افت‌های پیاپی و عقب‌نشینی ۲۳ درصدی از اوج تاریخی، در معاملات روز گذشته به مدار صعودی بازگشت. همان طور که انتظار می‌رفت با بسط معاملات اعتباری و تزریق نقدینگی توسط فعالان حقوقی بازار، فشار عرضه از سوی سهامداران خرد تا حد زیادی خنثی شد و شاخص کل توانست به صعود ۲.۶ درصدی دست یابد.

طبعا بخش عمده این رشد مرهون تقویت دستوری تقاضا در سهام شرکت‌های بزرگ بورسی بود. اما نمی‌توان انکار کرد که جمع‌آوری صف‌های فروش که با حمایت حقوقی‌های بازار صورت گرفت، نهایتا بسیاری از سرمایه‌گذاران خرد را از فروش سهام منصرف و ترغیب به خرید کرد. ثبت خالص خرید مثبت حقیقی‌های طی معاملات دیروز در حدود یک سوم از تعداد نماد‌های بورسی و فرابورسی گواه این ادعاست.
 
 

دو دلیل عمده کاهش عرضه‌

 
 
به طور کلی، دو دلیل عمده می‌توان برای کاهش عرضه‌ها آورد. یکی برچیده شدن صف‌های فروش و فروکش هیجان ناشی از صف‌نشینی و عدم انگیزه برای عرضه در قیمت‌هایی که بین ۲۰ تا ۴۰ درصد افت کرده‌اند. در مقابل، همین تنزل شدید، قیمت‌ها را وارد محدوده‌های جذابی برای خرید کرد. علاوه بر این، به نظر می‌رسد سمت تقاضا به گزارش‌های ماهانه، روند مثبت نرخ ارز و رشد نسبی قیمت‌های جهانی هم توجه بیشتری معطوف داشته است.

در دو روز اخیر شاهد ترافیک گزارش‌هایی بودیم که شرکت‌ها از نحوه عملکرد خود در مردادماه منتشر کردند. با وجود اینکه اهالی بازار به خصوص تازه‌وارد‌ها کمتر این منابع اطلاعاتی حیاتی و مهم را رصد می‌کنند، اما به نظر می‌رسد ارزیابی‌های مثبت کارشناسان از گزارش‌های ماهانه در دو روز اخیر تا حدی نظر مساعد سهامداران خرد نسبت به ارزندگی سهام جلب کرده و به محرکی در جهت رشد تقاضا تبدیل شده است.
 



ردپای دلار در تقویت تقاضا در بورس تهران

 
 
مطابق ارزیابی کارشناسان، گزارش‌های عملکرد ماه مرداد نشان داد که شرکت‌ها با وجود همه‌گیری کرونا عملکرد مناسبی در حوزه مقادیر و مبالغ فروش داشته‌اند. از طرف دیگر، روند صعودی نرخ دلار در بازار آزاد و صعود آرام، ولی پیوسته نرخ نیمایی ارز‌ها هم محرک مضاعفی است که می‌تواند زمینه را برای تقویت تقاضا در بورس تهران فراهم کند.

با وجود انگیزه‌های فوق برای خرید سهام، به نظر می‌رسد معامله‌گران هنوز به رشد همه‌جانبه و باثبات تقاضا در روز‌های آتی اطمینان کافی پیدا نکرده‌اند. بسته شدن معاملات بیش از ۲۰۰ نماد با صف فروش در روز گذشته را می‌توان موید این نااطمینانی دانست.

در کنار بدبینی به رشد پایدار شاخص بورس، خروج از سهام کوچک‌تر برای پیوستن به جمع نماد‌های مورد حمایت حقوقی‌ها را هم می‌توان در تداوم عرضه در صنایع کوچکتر بازار موثر دانست.
 
منبع: اقتصادنیوز
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->