واریزی دولت همزمان با عید غدیر | زمان واریز یارانه خردادماه ۱۴۰۴ مشخص شد قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۲۲ خرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | افزایش دوباره قیمت طلا در بازار‌های جهانی سوخت‌گیری همچنان با کارت‌سوخت انجام می‌شود (۲۲ خرداد ۱۴۰۴) مجوز رسمی سازمان بورس برای عرضه خودرو در بورس کالا (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) سخنگوی شورای رقابت: عرضه خودرو در بورس کالا غیرقانونی است مخالفت دیوان عدالت اداری با افزایش قیمت خودسرانه محصولات ایران‌خودرو ارزش معاملات صندوق‌های طلا در جریان معاملات روز بورس به ۱.۲ همت رسید+جزئیات آرد یارانه‌ای نوع یک از چرخه توزیع حذف می‌شود قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) | هایما ۷S پرو ۶۰ میلیون تومان گرانتر شد! نقره به بالاترین رقم ۱۳ سال گذشته رسید قیمت امروز تلفن‌های همراه هوشمند (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) ابزار جدید پیش‌فروش ارز رونمایی شد بورس درجا زد | افت شدید ارزش معاملات خُرد (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) فروش نان کنجدی در نانوایی‌های مشهد و خراسان رضوی با دستگاه نانینو | قیمت گندم از شنبه ۲۴ خرداد تغییر می‌کند بازار طلای مشهد راکد است | سرمایه‌گذاران بازار طلا منتظر اخبار سیاسی هستند (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) جزئیاتی تازه از نیروگاه‌های خورشیدی خانگی | خرید برق خانگی سبز ۳۷۰۰ تومان صدور سند رسمی ۲ هزار هکتار از اراضی منطقه آزاد تجاری دوغارون (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) رئیس کل بانک مرکزی: تامین مالی ۳ میلیارد دلاری از طریق بازار پیش‌فروش ارز قیمت نهایی کارخانه‌ای محصولات ایران خودرو ویژه خردادماه ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول وزارت صمت افزایش قیمت ایران خودرو را رد کرد مجوز واردات خودرو از محل ارز اشخاص خارج از کشور صادر شد (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) جهش بیت‌کوین به ۱۱۰ هزار دلار | آیا بازار در آستانه یک صعود تاریخی است؟ رشد شدید قیمت محصولات ایران خودرو در بازار امروز (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) + جدول قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) | نوسان دلار در کانال ۸۲ هزار تومان بانک جهانی: بهبود رشد اقتصادی ایران در دو سال آینده اطلاعیه جدید ایران‌خودرو درباره قیمت جدید محصولاتش (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) قیمت جهانی طلا در بازار امروز (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | مسیر طلای جهانی تغییر کرد جهش قیمت طلا در مشهد (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) رشد ۲ برابری درآمدهای مالیاتی نسبت به درآمد‌های نفتی
سرخط خبرها

رشد ۴۲ هزار واحدی شاخص کل بورس در ۵ شهریور ۹۹+ تحلیل روند بازار

  • کد خبر: ۴۰۵۶۷
  • ۰۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۸
رشد ۴۲ هزار واحدی شاخص کل بورس در ۵ شهریور ۹۹+ تحلیل روند بازار
شاخص کل بورس امروز چهارشنبه ۵ شهریور ۹۹ در ادامه سبزپوشی روز گذشته با رشد ۴۲ هزار واحدی روی پله یک میلیون و ۶۹۲ هزار واحدی قرار گرفت.
به گزارش شهرآرانیوز، شاخص کل بورس در آغاز معاملات امروز چهارشنبه (۵ شهریور)  بارشد ۴۲ هزار و ۶۱ واحدی وارد کانال یک میلیون و ۶۹۲ هزار واحدی شد.

نماد‌های فولاد، شستا، فملی شپنا، اخابر، خودرو و حکشتی امروز بیشترین تاثیر را روی شاخص کل بورس داشته‌اند. همچنین شاخص کل فرابورس با رشد ۲۷۴ واحدی وارد کانال ۱۷ هزار و ۷۸۶ واحدی شد.

 

محرک‌ها و موانع رشد بورس

 
به این ترتیب بورس تهران سرانجام پس از عقب‌نشینی ۲۳ درصدی از اوج تاریخی، در معاملات روز گذشته به مدار صعودی بازگشت و به نظر می‌رسد امروز نیز روند متعادل تری را در بورس شاهد باشیم.

بازار سهام معاملات روز چهارشنبه را به چند دلیل متعادل‌تر از روز‌های ریزشی اخیر پی خواهد گرفت. در واقع، ادامه حمایت‌های فعالان حقوقی بازار در کنار رونمایی از کارنامه ماهانه شرکت‌ها دو عامل عمده در جهت تقویت تقاضا ارزیابی می‌شوند.
 
 

سایه واهمه و بدبینی بر سر بازار سهام

 
 
با وجود این، بدبینی به اثر موقت حمایت‌ها و واهمه از افت بیشتر قیمت در تعداد زیادی از سهم‌ها می‌تواند سمت عرضه را همچنان سنگین نگه دارد.
 


تقویت دستوری تقاضا در سهام شرکت‌های بزرگ بورسی

 
 
بورس تهران سرانجام پس از افت‌های پیاپی و عقب‌نشینی ۲۳ درصدی از اوج تاریخی، در معاملات روز گذشته به مدار صعودی بازگشت. همان طور که انتظار می‌رفت با بسط معاملات اعتباری و تزریق نقدینگی توسط فعالان حقوقی بازار، فشار عرضه از سوی سهامداران خرد تا حد زیادی خنثی شد و شاخص کل توانست به صعود ۲.۶ درصدی دست یابد.

طبعا بخش عمده این رشد مرهون تقویت دستوری تقاضا در سهام شرکت‌های بزرگ بورسی بود. اما نمی‌توان انکار کرد که جمع‌آوری صف‌های فروش که با حمایت حقوقی‌های بازار صورت گرفت، نهایتا بسیاری از سرمایه‌گذاران خرد را از فروش سهام منصرف و ترغیب به خرید کرد. ثبت خالص خرید مثبت حقیقی‌های طی معاملات دیروز در حدود یک سوم از تعداد نماد‌های بورسی و فرابورسی گواه این ادعاست.
 
 

دو دلیل عمده کاهش عرضه‌

 
 
به طور کلی، دو دلیل عمده می‌توان برای کاهش عرضه‌ها آورد. یکی برچیده شدن صف‌های فروش و فروکش هیجان ناشی از صف‌نشینی و عدم انگیزه برای عرضه در قیمت‌هایی که بین ۲۰ تا ۴۰ درصد افت کرده‌اند. در مقابل، همین تنزل شدید، قیمت‌ها را وارد محدوده‌های جذابی برای خرید کرد. علاوه بر این، به نظر می‌رسد سمت تقاضا به گزارش‌های ماهانه، روند مثبت نرخ ارز و رشد نسبی قیمت‌های جهانی هم توجه بیشتری معطوف داشته است.

در دو روز اخیر شاهد ترافیک گزارش‌هایی بودیم که شرکت‌ها از نحوه عملکرد خود در مردادماه منتشر کردند. با وجود اینکه اهالی بازار به خصوص تازه‌وارد‌ها کمتر این منابع اطلاعاتی حیاتی و مهم را رصد می‌کنند، اما به نظر می‌رسد ارزیابی‌های مثبت کارشناسان از گزارش‌های ماهانه در دو روز اخیر تا حدی نظر مساعد سهامداران خرد نسبت به ارزندگی سهام جلب کرده و به محرکی در جهت رشد تقاضا تبدیل شده است.
 



ردپای دلار در تقویت تقاضا در بورس تهران

 
 
مطابق ارزیابی کارشناسان، گزارش‌های عملکرد ماه مرداد نشان داد که شرکت‌ها با وجود همه‌گیری کرونا عملکرد مناسبی در حوزه مقادیر و مبالغ فروش داشته‌اند. از طرف دیگر، روند صعودی نرخ دلار در بازار آزاد و صعود آرام، ولی پیوسته نرخ نیمایی ارز‌ها هم محرک مضاعفی است که می‌تواند زمینه را برای تقویت تقاضا در بورس تهران فراهم کند.

با وجود انگیزه‌های فوق برای خرید سهام، به نظر می‌رسد معامله‌گران هنوز به رشد همه‌جانبه و باثبات تقاضا در روز‌های آتی اطمینان کافی پیدا نکرده‌اند. بسته شدن معاملات بیش از ۲۰۰ نماد با صف فروش در روز گذشته را می‌توان موید این نااطمینانی دانست.

در کنار بدبینی به رشد پایدار شاخص بورس، خروج از سهام کوچک‌تر برای پیوستن به جمع نماد‌های مورد حمایت حقوقی‌ها را هم می‌توان در تداوم عرضه در صنایع کوچکتر بازار موثر دانست.
 
منبع: اقتصادنیوز
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->