تیم ملی فوتسال افغانستان راهی میانمار شد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) کمپین «اینترنت را قطع نکنید»، تلاش افغان‌ها برای جلوگیری از اجرایی‌شدن فرمان رهبر طالبان ۳۰۰ هزار تبعه خارجی ساکن ایران به سامانه ثنا متصل شدند توضیحات مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی درباره ثبت نام از دانش آموزان اتباع در مدارس + فیلم وزیر صمت با ملابرادر دیدار کرد | تاکید بر گسترش همکاری‌های اقتصادی میان کابل- تهران نشست اقتصادی و تجارتی افغانستان و ایران به میزبانی کابل برگزار شد | تجارت سالانه ۱۰ میلیارد دلاری هدف‌گذاری شد + عکس دیدار هیئت راه آهن ایران با مقامات محلی بلخ | ایران آماده آغاز اقدامات عملی قیمت امروز پول افغانی (چهارشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۴) مجید مرتضایی فهرست نهایی بازیکنان تیم ملی فوتسال افغانستان برای مقدماتی جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۶ را اعلام کرد قیمت امروز پول افغانی (سه‌شنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۴) طالبان دسترسی مردم به خدمات اینترنت فیبرنوری را در استان بلخ افغانستان قطع کردند مدیرکل اتباع خراسان رضوی: بازگشت اتباع افغانستانی فقط از طریق اردوگاه‌ها امکان پذیر است معاون امنیتی استانداری خراسان رضوی: میزان ورود دوباره اتباع غیرمجاز به کشور تقریباً صفر است وزیر صمت در رأس یک هیئت عالی‌رتبه اقتصادی به کابل رفت (۲۴ شهریور ۱۴۰۴) وزارت آموزش پرورش طالبان: ۲۶۸ دانش‌آموز در زلزله شرق افغانستان جان باخته‌اند وزیر خارجه طالبان در گفت‌وگو با مقام قطری: حمله به دوحه نقض آشکار قوانین، عرف‌ها و ارزش‌های بین‌المللی بود قیمت امروز پول افغانی (یکشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۴) دیدار وزیر خارجه طالبان با هیئت آمریکایی در کابل قیمت امروز پول افغانی (شنبه، ۲۲ شهریور ۱۴۰۴) برگزاری نمایشگاه هنرمندان افغانستانی در کابل، به‌مناسبت سالروز میلاد پیامبر اسلام(ص) اعتراض متهمان به جنایت جنگی در افغانستان به محدودیت‌های حضور در جلسات تحقیقاتی
سرخط خبرها

ایران و افغانستان مرز جدید گمرکی ایجاد می‌کنند

  • کد خبر: ۴۳۱۵۳
  • ۲۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۹
ایران و افغانستان مرز جدید گمرکی ایجاد می‌کنند
منابع خبری افغانستان اعلام کردند که گمرک جدید ایران و افغانستان در «شمتیغ» استان خراسان رضوی و شهرستان «غوریان» هرات، در نقطه پایانی قطعه سوم راه آهن خواف- هرات ساخته می‌شود.
به گزارش شهرآرانیوز؛ مسئولان وزارت اقتصاد افغانستان اعلام کردند که کار برای آماده سازی این گمرک در شهرستان غوریان ولایت هرات آغاز شده است و این گمرک برای مدیریت حمل و نقل کالا‌ها از راه آهن خواف-هرات ایجاد می‌شود.
 
شمروزخان مسجدی سخنگوی وزارت اقتصاد افغانستان گفته است: افغانستان و ایران کار‌های ابتدایی روی ایجاد گمرک در منطقه روزنک و شمتیغ را شروع کرده‌اند و فعلأ کار روی تشکیل و تجهیز آن در طرف افغانستان ادامه دارد.
 
روزنک-شمتیغ همچون یک راه تجارتی جدید از سوی حکومت افغانستان به رسمیت شناخته شده، اما با وجود آمادگی‌های دولت ایران و ایجاد زیرساخت‌هایی که این کشور از پیش احداث کرده‌است، هنوز از سوی این کشور به رسمیت شناخته نشده است.
 
 
امین بابک رییس اطلاعات و روابط عمومی اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان اظهار داشت: دولت ایران اقداماتی را در داخل مرز خود در بخش ایجاد تأسیسات انجام داده و توقع ما این است که دولت افغانستان نیز گام‌های عملی را بردارد و این راه باز شود.
 
گمرک ایران در شمتیغ ولایت خراسان و گمرک افغانستان در روزنک شهرستان غوریان هرات، جایی‌که نقطه پایان قطعه سوم راه آهن خواف- هرات است، ساخته می‌شود.
 
 
عبدالباری صدیقی معاون فنی ادارۀ راه آهن افغانستان نیز در این باره گفت: برنامه‌هایی در دست اجرا است که این پروژه در اواخر ماه مهر یا نهایتا در نیمۀ اول آبان با آمادگی دو طرف افتتاح شود و مورد بهره برداری قرار گیرد.
 
راه روزنک-شمتیغ ظرفیت انتقال ۲ میلیون تن کالا و دویست هزار مسافر را در سال خواهد داشت.
 
استاندار خراسان رضوی گفته است که با بهره‌برداری این راه، مرز دوغارون که به اسلام قلعه می‌انجامد و در حال حاضر راه اصلی داد و ستد کالا‌ها با ایران است، دیگر شاهد تجمع و معطلی محموله‌های بازرگانی نخواهد بود.
 
 
راه‌آهن در دست تکمیل خواف - هرات ۲۲۰ کیلومتر طول دارد که ۸۰ کیلومتر آن در خاک ایران و ۱۴۰ کیلومتر آن در خاک افغانستان است. تاکنون ۶۰ کیلومتر از بخش برون‌مرزی این مسیر ریلی توسط مجری ایرانی اجرا شده است. طراحی و اجرای بخش باقیمانده این مسیر راه‌آهن توسط افغاستان انجام می‌شود.
 
ساخت راه‌آهن خواف - هرات در قالب چهار قطعه در مجموع به طول ۱۹۳ کیلومتر از سال ۱۳۸۶ آغاز شده است. این مسیر ریلی شهر هرات را در غرب افغانستان به شبکه ریلی ایران متصل می‌کند.
 
منبع: طلوع نیوز
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->