امام جمعه بیروت: وحدت مسلمانان مانع سوءاستفاده قدرت‌های استکباری می‌شود

  • کد خبر: ۴۴۰۹۲۹
  • ۰۵ شهريور ۱۴۰۵ - ۱۲:۲۴
امام جمعه بیروت: وحدت مسلمانان مانع سوءاستفاده قدرت‌های استکباری می‌شود
امام جمعه بیروت وحدت مسلمانان را منبع اصلی قدرت امت اسلامی دانست و گفت: باید به گونه‌ای عمل کنیم که قدرت‌های استکباری نتوانند از اختلافات میان مسلمانان سوءاستفاده کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام سیدعلی فضل‌الله، در چهلمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی که امروز پنجم شهریور در سالن اجلاس سران در حال برگزاری است، اظهار داشت: امروز تفکر وحدت‌آمیز رهبر شهید می‌تواند راهگشای مسیر ما باشد همان‌گونه که خداوند در قرآن کریم می‌فرماید به ریسمان الهی چنگ بزنید و از تفرقه دوری کنید. این آموزه می‌تواند الگویی برای حرکت ما باشد.

وی با بیان اینکه امت اسلامی به منزله اعضای یک پیکر هستند، افزود: وحدت باید در وجود هر انسان شکل بگیرد و همه ما باید در قبال این واژه مقدس احساس مسئولیت کنیم. وحدت تنها یک تاکتیک نیست بلکه یک راهبرد است و همه باید بر اساس این راهبرد حرکت و عمل کنند.

امام جمعه بیروت ادامه داد: هنگامی که از وحدت اسلامی سخن می‌گوییم، باید با وجود تعدد مذاهب و اختلافات فقهی، در چارچوب پایبندی به اصول و مسائل مشترک، در مسیر وحدت حرکت کنیم. در این مسیر، بسیاری از نگاه‌ها و دیدگاه‌های موجود می‌تواند بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.

حجت‌الاسلام فضل‌الله تصریح کرد: منبع اصلی قدرت امت اسلامی در این است که مسلمانان در کنار پایبندی به مذهب خود، وحدت اسلامی را نیز در نظر داشته باشند. بر همین اساس، کشور‌های مختلف از جمله کشور‌های همسایه، مصر و اردن بر ضرورت وحدت تأکید دارند و باید به گونه‌ای عمل کنیم که کشور‌های استکباری نتوانند از اختلافات میان مسلمانان سوءاستفاده کنند.

وی گفت: همه کشور‌های اسلامی باید برای تحکیم مشارکت و همکاری میان خود گام بردارند. اگر برای حل مشکلات امت اسلامی در چارچوب وحدت تلاش کنیم، دیگر کشور‌های اسلامی نیز می‌توانند مشکلات خود را در سایه همین وحدت حل کنند.

امام جمعه بیروت با تأکید بر اینکه وحدت به معنای چشم‌پوشی کشور‌ها از حاکمیت یا منافع ملی خود نیست، اظهار کرد: وحدت اسلامی به این معنا نیست که کشوری از حاکمیت خود دست بردارد یا از منافع ملی‌اش چشم‌پوشی کند؛ بلکه وحدت عملی می‌تواند به تحکیم منافع و حاکمیت کشور‌های اسلامی نیز کمک کند.

حجت‌الاسلام فضل‌الله افزود: اگر وحدت در جهان اسلام شکل بگیرد، می‌تواند مانعی در برابر چپاول منابع کشور‌های اسلامی از سوی قدرت‌های استکباری باشد. ایده امام شهید درباره وحدت این ظرفیت را ایجاد می‌کند که در مسیر تحقق وحدت اسلامی گام برداریم. حتی روابط اقتصادی میان کشورها، تبادل دانش و فناوری‌های نوین و گسترش ارتباطات می‌تواند در پرتو وحدت امت اسلامی توسعه پیدا کند.

وی ادامه داد: در ملاقاتی که با نمایندگان داشتیم نیز معظم‌له بر ضرورت همکاری بیشتر تأکید کردند، چراکه وحدت می‌تواند بستری ایجاد کند که در آن امکان شکل‌گیری بازار مشترک میان کشور‌های اسلامی فراهم شود.

امام جمعه بیروت با بیان اینکه وحدت ایده‌ای نیست که بتوان از آن چشم‌پوشی کرد، گفت: باید این ایده را در عمل دنبال کنیم تا بتوانیم بر چالش‌های امت اسلامی فائق آییم. باید به سمت ایجاد نهاد‌های اقتصادی مشترک حرکت کنیم و از سازمان‌ها و نهاد‌های اسلامی بخواهیم ایده وحدت را از مرحله فکر و شعار به مرحله تحقق عملی برسانند.

حجت‌الاسلام فضل‌الله ابراز امیدواری کرد که نتایج این اجلاس مسیر وحدت اسلامی را هموار کند و افزود: امیدواریم بتوانیم وحدت را از یک نگرش و راهکار به اقدامی عملی تبدیل کنیم.

وی همچنین گفت: احیای تمدن اسلامی می‌تواند مسیری برای تحقق وحدت عملی در جهان اسلام باشد. مهم‌ترین موضوع در ایده امام شهید، تأکید بر وحدت مذاهب اسلامی در چارچوب وحدت یکپارچه امت اسلامی است.

امام جمعه بیروت خاطرنشان کرد: امت اسلامی تنها یک موقعیت و اشتراک دینی مشترک ندارد، بلکه می‌تواند این اشتراک را به همکاری‌های گسترده و اقدامات عملی در عرصه‌های مختلف تبدیل کند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.