تاریخ و ساعت دیدار صداقت کابل و نورزاد نیمروز در لیگ برتر فوتسال افغانستان مهران غلامی، بازیکن تیم ملی فوتسال افغانستان، راهی لیگ برتر اسپانیا شد به دستور رهبر طالبان، باغ‌وحش کابل به خارج شهر منتقل می‌شود وزیر صمت: مذاکراتی با افغانستان برای تهاتر سنگ آهن با شمش صورت گرفته است نماینده مردم خواف در مجلس از اختصاص هزار میلیارد ریال برای تکمیل زیرساخت‌های مرز شمتیغ خبر داد مدیرعامل راه‌آهن از راه‌اندازی اولین قطار مسافربری مشهد_ هرات در آینده نزدیک خبر داد طالبان به‌مناسبت عید قربان، ۴ روز تعطیلی عمومی اعلام کردند رئیس مرکز امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور: ما می‌گوییم آن‌هایی که قانونی‌اند، بمانند روزانه ۸۰۰ تُن کالا از مرز ماهیرود به افغانستان صادر می‌شود مهاجرستیزی در جامعه ایران عمومیت ندارد | نگاه به مهاجران قانونی ظرفیت‌محور نیست والی فراه: سفر به خراسان جنوبی پربار و سازنده بود حداد عادل: باید زبان فارسی را در هند و افغانستان حفظ کنیم کابل و اسلام‌آباد در تلاش برای احیای روابط | استقبال طالبان از ارتقای روابط دیپلماتیک با پاکستان نماینده مردم مشهد در مجلس: برخورد هیجانی با حضور دانش‌آموزان اتباع به بحران آموزشی منجر می‌شود افغانستان در سید یک قرعه کشی جام ملت‌های فوتسال آسیا ۲۰۲۶ قرار گرفت + جزئیات رئیس کمیسیون امور داخلی مجلس: حضور اتباع بیگانه در کشور باید براساس نیاز و موقتی باشد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (شنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۴) رشد ۷ درصدی دارایی سرمایه‌گذاران خارجی در بورس ایران | افغانستانی‌ها پیشتاز استاندار فراه افغانستان وارد خراسان جنوبی شد مردم افغانستان جنایات رژیم صهیونیستی در غزه را محکوم کردند
سرخط خبرها

طرز تهیه منتو غذای خوشمزه افغانستانی + فیلم

  • کد خبر: ۴۶۹۴۰
  • ۲۴ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۸
  • ۱۶
طرز تهیه منتو غذای خوشمزه افغانستانی + فیلم
مردم افغانستان غذا‌های خوشمزه زیادی طبخ می‌کنند و غذای افغانستانی در دنیا شهرت زیادی دارد، منتو یکی از این غذا‌ها است. شما در این گزارش با طرز تهیه این غذا آشنا می‌شوید.
سید محمدرضا هاشمی – شهرآرانیوز | «منتو»، یکی از غذا‌های مشهور افغانستانی است که در دورهمی‌ها سرو می‌شود. این غذا در واقع بخار پز است و در مهمانی‌ها و عروسی‌ها برای میهمانان تهیه می‌شود.

طرز تهیه منتو، غذای خوشمزه افغانستانی

منتو از غذا‌های سنتی افغانستان به حساب می‌آید. دستور‌های مختلفی برای تهیه خمیر و چاشنی‌ها آن وجود دارد. روش پخت این غذا به صورت بخارپز شده می‌باشد که با این کار ارزش موادغذایی حفظ خواهد شد، سپس با چاشنی مخصوص آن سرو می‌شود.
 
تهیه این غذا نیازمند صرف زمان و حوصله می‌باشد و زمان آماده‌سازی آن ۳ تا ۲ ساعت زمان لازم دارد. این غذا بسیار سالم و خوشمزه می‌باشد و ارزش وقت گذاشتن را دارد.
 

مواد لازم برای تهیه خمیر منتو

تخم مرغ ۱ عدد
 
آرد ۳۷۵ گرم
 
نمک ۱/۵ قاشق چایخوری
 
روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
 
منتو غذای خوشمزه افغانستانی + فیلم روش تهیه


مواد لازم برای داخل منتو

پیاز نگینی خردشده ۶۰۰ گرم
 
گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
 
روغن زیتون ۳ قاشق غذاخوری
 
نمک ۱ قاشق چایخوری
 
فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
 
پودر تخم گشنیز ۱ قاشق چایخوری
 
منتو غذای خوشمزه افغانستانی + فیلم روش تهیه


مواد لازم برای چاشنی منتو

سیر ۲ حبه
 
لپه پخته شده ۱ پیمانه
 
نمک نصف قاشق چایخوری
 
پودر تخم گشنیز نصف قاشق چایخوری
 
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری

رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
 
ماست چکیده ۵ قاشق غذاخوری
 

منتو غذای خوشمزه افغانستانی + فیلم روش تهیه


طرز تهیه خمیر منتو

در ظرف مناسب ابتدا تخم مرغ را اضافه می‌کنیم، سپس با همزن هم می‌زنیم. مقداری آب به تخم مرغ اضافه می‌کنیم و دوباره هم می‌زنیم. آرد، روغن و نمک را اضافه می‌کنیم. مواد را با هم مخلوط می‌کنیم سپس با دست شروع به ورز دادن خمیر می‌کنیم. اگر خمیر خشک است و آرد روی سطح خمیر وجود دارد مقداری آب اضافه می‌کنیم و خمیر را ورز می‌دهیم.
 
سپس روی خمیر را با سلفون می‌پوشانیم تا ۳۰ دقیقه استراحت کند. حتما باید روی ظرف خمیر را با پارچه‌ای بپوشانیم.

طرز تهیه مواد داخل منتو

ابتدا گوشت چرخ کرده را در ماهیتابه می‌ریزیم و روغن را به آن اضافه می‌کنیم. گوشت را به مدت ۷-۶ دقیقه تفت می‌دهیم. همزمان نمک، فلفل سیاه و تخم گشنیز را اضافه می‌کنیم و مواد را هم می‌زنیم.
 
شعله گاز را خاموش می‌کنیم در همان حالی که تابه روی شعله خاموش است، پیاز را اضافه می‌کنیم. پیاز را با گوشت مخلوط می‌کنیم سپس مواد تابه را داخل ظرف دیگر خالی می‌کنیم. گشنیز و فلفل را خرد می‌کنیم و به مخلوط گوشت و پیاز اضافه می‌کنیم. گشنیز را با دیگر مواد مخلوط کرده و اجازه می‌دهیم سرد شود.

بستن خمیر‌های منتو

خمیر بعد از نیم ساعت استراحت از ظرف خارج کرده و روی تخته کار قرار می‌دهیم. خمیر را به دو قسمت تقسیم می‌کنیم. یکی از چونه‌ها را برمی‌داریم و با دست آن را پهن می‌کنیم. هنگام پهن کردن خمیر حتما روی آن آرد بپاشید تا کار نازک کردن خمیر راحت‌تر انجام شود.
 
کار پهن کردن خمیر را تا جایی ادامه می‌دهیم یک دایره بزرگ از خمیر داشته باشیم، سپس خمیر را به دایره‌های کوچک تقسیم می‌کنیم. ضخامت خمیر منتو باید خیلی کم باشد به طوری که رنگ مواد داخل آن دیده شود.
 
وقتی برش خمیر‌ها تمام شد از مخلوط گوشت برمی‌داریم و در مرکز هر یک از خمیر‌ها قرار می‌دهیم و با چسباندن لبه‌های آن به هم خمیر‌ها را می‌بندیم.
 
اگر قابلمه مخصوص پخت منتو نداشتید، می‌توانید خمیر‌ها پخاریز یا آبپز کنید، ولی مراقب باشید که خمیر‌ها باز نشوند. قبل از بخارپز کردن خمیر‌ها در ظرف مقداری کمی روغن می‌ریزیم و خمیر را به روغن مایع آغشته می‌کنیم و داخل ظرفی که می‌خواهیم بخارپز کنیم قرار می‌دهیم. خمیر‌ها را برای مدت ۲۰ دقیقه بخارپز می‌کنیم.

طرز تهیه چاشنی منتو

ابتدا در تابه‌ای مقداری روغن می‌ریزیم، سپس سیر رنده شده، لپه، نمک، تخم گشنیز و زردچوبه را اضافه می‌کنیم و مواد را با هم مخلوط می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم. رب را به مواد اضافه می‌کنیم بعد هم می‌زنیم. مخلوط را برای ۵ دقیقه می‌پزیم. در ظرف دیگر ماست، نمک و دو حبه سیر رنده را باهم ترکیب می‌کنیم.
 
در کف یک دیس یا ظرف مناسب ابتدا مخلوط ماست و سیر را می‌ریزیم و روی تمام دیس پخش می‌کنیم.
 
خمیر‌های منتو که پخته شده‌اند، روی آن قرار می‌دهیم. چاشنی که با لپه درست کرده بودیم را روی خمیر‌های منتو اضافه می‌کنیم سپس با گشینز تازه آن را تزیین می‌کنیم.
 
فیلم روش تهیه این غذای خوشمزه را اینجا ببینید

تعداد بازدید : 3631

 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
آرمیتا
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۲
0
0
غذای خوش مزه ایه
ماریا
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
1
0
ممنون عالی بود
فاطمه
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۵
1
3
عالیه خیلی خوشمزه حتما درست کنین
ابريشمي
Afghanistan
۱۳:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۵
0
3
خيلي خوشمزست كلاً غذاي افغاني خوشمزست
Gh.Abasheidary
Costa Rica
۰۱:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۹
0
4
بسیار یک برنامه مفید است تشکری میکنم از تهیه کنندگان این برنامه موفق باشید
شایان
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۴
6
1
تاجایی که میدونم ماله افغان نیست چون تو چین و قزاقستان هم میخورن این غذارو
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۲
چرا عزیزم اتفاقا از افغانستانه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۵۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۳
این غذا و همچنین غذاهایی مثل قابلی آشک بلانی قلمه و فتیر و حلوای سرخ از غذاهای خوشمزه و معروف افغانستان میباشد.?
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۹
1
2
این غذا مخصوص کشور افغانستان خیلی عالی و مفید بود
۰۰۰۰۰
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۵
0
2
عالی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۳۶ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۵
0
4
این غذا مخصوص کشور عزیز مون افغانستان منتو عالییییه و خییلی هم خوشمزه است
ثویبه
Tajikistan
۲۰:۲۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۳
0
3
برای اولین بار در مدرسه ای در تاجیکستان اما توسط یکی از دانش آموزان افغان درست کرد با اسم و مزه خیلی خوشمزه آن آشنا شدم. طعم دلمه با کلم برگ ایرانی رو برام تداعی کرد.
ابوالفضل
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۲ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۳
0
2
منتو یکی از خوشمزه ترین غذاهای افغانی هست که شهرت جهانی داره و حتی تو ژاپن و چین و... این غذا درست میشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۵
0
0
سهل
ناشناس
United States of America
۲۰:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
0
2
خیلیییی عالی هر چیزی ک مال کشور عزیز افغانستان باشه خوشمزه و تک هست
ناشناس
United States of America
۱۷:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۸
2
1
واقعا غذایی خوشمزه ایی هست
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->