محمدباقر قالیباف وارد ژنو شد خودکشی دست‌کم ۵۴ نظامی اسرائیلی از ابتدای جنگ غزه پژمانفر خبر داد: وعده فراجا برای راه‌اندازی سرویس برخط معاملات خودرو تا پایان مرداد قالیباف: در سفر به ژنو انجام وظایف سازمان ملل در برخورد با جنایات رژیم صهیونی علیه ایران و غزه را مطالبه می‌کنیم هشدار عراقچی به آمریکایی‌ها: تجاوز تکرار شود قاطع‌تر پاسخ می‌هیم شبکه ۷ اسرائیل: آذربایجان به پیمان ابراهیم خواهد پیوست نماینده ویژه سازمان ملل حملات رژیم صهیونیستی به سوریه را محکوم کرد (۶مرداد۱۴۰۴) اولتیماتوم ترامپ برای پایان جنگ روسیه کاهش یافت ایران: با هرگونه تلاشی برای تضعیف حاکمیت ملی سوریه مخالفت می‌کنیم نامه آیت‌الله نوری‌همدانی به دست رهبر کاتولیک‌های جهان رسید ۶ نظامی صهیونیست در یک حادثه امنیتی در غزه زخمی شدند (۶ مرداد ۱۴۰۴) قطع بی ضابطه برق صدای نماینده مجلس را هم درآورد: تا تحقق کامل عدالت در توزیع برق دست از پیگیری نخواهم کشید وزیر کشور با خانواده شهیدان شادمانی، ربانی و محرابی دیدار کرد محور‌های رایزنی پوتین و نتانیاهو ترامپ: ایران در حال ارسال نشانه‌های بد و زننده‌ای است قالیباف راهی ژنو شد (۶ مرداد ۱۴۰۴) پوتین و ترامپ دیدار می‌کنند؟ پزشکیان: به بهبود روابط با کشور‌های همسایه و منطقه نیاز داریم نماینده روسیه در وین: آمریکا حرف‌های بیهوده درباره غنی‌سازی صفر ایران را کنار بگذارد ترامپ با ابراز ناامیدی از پوتین از نتانیاهو خواست رویکردش در غزه را تغییر دهد عارف: سالمندان و بازنشستگان سرمایه‌های ملی و ارزشمند کشور هستند سخنگوی دولت: چهارشنبه (۸ مرداد ۱۴۰۴) تعطیل نیست| مانعی برای آزادی بیان در لایحه دولت برای فضای مجازی وجود ندارد حماس داشتن اردوگاه آموزش نظامی در لبنان را رد کرد توافق کامبوج و تایلند بر سر آتش‌بس فوری آیت‌الله علم‌الهدی: هیچ لباسی بالاتر از خدمت و نوکری در دستگاه امام حسین (ع) نیست ادارات و دستگاه‌های دولتی کدام استان‌ها سه شنبه و چهارشنبه (۷ و ۸ مرداد ۱۴۰۴) تعطیل است؟ ۱۰ شهید و ۴۰ زخمی در بمباران دو منطقه در غرب خان یونس
سرخط خبرها

حکایت نه چندان جدی «رأی آوردن یک قاتل»!

  • کد خبر: ۵۴۲۷۴
  • ۱۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۴
حکایت نه چندان جدی «رأی آوردن یک قاتل»!
فعالان سیاسی به ادعا‌های عباسعلی کدخدایی، عضو حقوق‌دان و سخنگوی شورای نگهبان، در دفاع از نظارت استصوابی واکنش نشان دادند.
به گزارش شهرآرانیوز؛ گفت‌وگوی اخیر عباسعلی کدخدایی، عضو حقوق‌دان و سخنگوی شورای نگهبان، با ایلنا جنجال‌برانگیز شده است. کدخدایی در این مصاحبه با دفاع از نظارت استصوابی اعلام کرد که محدودیت‌های قانونی در هیچ نظام سیاسی، نافی آزاد‌بودن و آزادی عمل مردم نیست و در‌صورت نبودن این محدودیت‌ها ممکن است مردم به یک قاتل رأی دهند. وی همچنین با استناد به نظرسنجی‌های صورت‌گرفته از‌سوی دستگاه‌های دولتی، میزان تأثیر شورای نگهبان را در کاهش مشارکت مردم به‌دلیل ردصلاحیت‌هایی که در انتخابات صورت می‌گیرد، کمتر از یک‌درصد اعلام کرد.
 
کدخدایی در این مصاحبه به سؤالات دیگری نیز پاسخ گفت؛ از‌جمله دلیل رد صلاحیت علی مطهری، نایب‌رئیس مجلس دهم. او در‌این‌باره گفت: «دلیل رد صلاحیت آقای مطهری موضوعات اقتصادی نبوده است، بلکه دلایل دیگری مطرح بوده که به خودشان نیز گفته شده است و با یکی از اعضای شورای نگهبان صحبت کردند که از ایشان خواستیم اجازه دهند گفتگو‌ها با دوربین ثبت و ضبط شود، اما آقای مطهری اجازه ندادند. بهترین راه این بود که اجازه می‌دادند آن گفتگو ضبط شود تا امروز شاهد این اختلافات نباشیم.» این اظهارات سخنگوی شورای نگهبان با واکنش چهره‌های سیاسی مختلفی همراه شده است.


۳ دلیل برای رد صلاحیت من مطرح کردند

علی مطهری در گفت‌وگویی با ایلنا به اظهارات اخیر سخنگوی شورای نگهبان مبنی‌بر دلایل رد صلاحیتش پاسخ گفت. مطهری در‌این‌باره گفت: «زمانی که هیئت نظارت بر انتخابات مرا رد صلاحیت کرد، شورای نگهبان از بنده دعوت کرد که برای صحبت به آنجا بروم. یکی از اعضای حقوق‌دان شورا و کارشناس پرونده در جلسه حضور داشتند. بعد از بحث‌های متفرقه به‌ویژه درباره نحوه بررسی صلاحیت‌ها، وارد موضوع شدیم. آن عضو حقوق‌دان سه نمونه از اظهارنظر‌های من را مطرح کردند و به آن‌ها اعتراض داشتند و من بر درستی هر سه مورد تأکید کردم. مطالب مطروحه درباره نهم دی، مرحوم ابراهیم یزدی و مسئله رفع حصر بود. هیچ حرفی از اینکه فیلم‌برداری انجام و گفتگو ثبت و ضبط شود، مطرح نبود. نمی‌دانم آقای کدخدایی این حرف‌ها را از کجا آورده‌اند.»


مردم مختارند حتی به قاتل رأی دهند

عباس عبدی، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی اصلاح‌طلب، نیز در توئیتی در واکنش به اظهارات جنجال‌برانگیز کدخدایی که گفته بود درصورت نبود نظارت استصوابی ممکن است مردم به یک قاتل رأی دهند، نوشت: «تا حالا می‌گفتند قاتل‌ها را اعدام می‌کنند، نگو صاف‌صاف می‌چرخیدند و در انتخابات شرکت می‌کردند و کسی خبر نداشته. به‌علاوه مردمی که به قاتل بالفعل رأی دهند، حتی اگر قاتل را هم رد صلاحیت کنید، به یک قاتل بالقوه رأی خواهند داد.»

صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران و فعال سیاسی اصلاح طلب، نیز درصفحه توئیتر خود در پاسخ به اظهارات سخنگوی شورای نگهبان نوشت: «جناب آقای دکتر عباسعلی کدخدایی بزرگوار، حق انتخاب آزاد مردم، بنیادی‌ترین اصل دموکراسی یا مردم‌سالاری است؛ نه اینکه قیم‌گونه به مردم بگویید به چه کسانی می‌توانند رأی دهند.»


مجلس کار شورای نگهبان را برای تعیین صلاحیت‌ها راحت کرد

از آن سو محمدحسن قدیری ابیانه، فعال سیاسی اصولگرا، در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین گفت: «نمایندگان مجلس برای اینکه فقط واجدان شرایط ثبت‌نام کنند، تصمیم خوبی گرفتند و اساسا کار شورای نگهبان را برای تعیین صلاحیت‌ها راحت کردند.»
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->