پای بابک زنجانی هم به ماجرای بانک آینده و علی انصاری باز شد شمش طلا اولین کالای وارداتی به کشور رشد ۵ هزار تومانی قیمت نقره | گرم نقره به ۱۹۳ هزار تومان رسید پیش‌بینی قیمت دلار پنجشنبه ۸ آبان ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۸ آبان ۱۴۰۴ مشهد، میزبان بزرگ‌ترین رویداد نمایشگاهی صنعت ساختمان در کشور قیمت خودروهای داخلی و خارجی (۷ آبان ۱۴۰۴) | بازار در وضعیت انتظار جزئیات مصوبات کمیته حمایت از کسب‌وکار اعلام شد شرایط فروش فوری محصول برقی شرکت سایپا اعلام شد | مهلت افتتاح حساب وکالتی تا چه روزی است؟ + لینک ثبت نام عبور میانگین قیمت خانه در تهران از متری ۱۲۹ میلیون تومان | رشد خفیف تورم مسکن در مهرماه ۱۴۰۴ برنامه اصلاحی بانک مرکزی درباره ۵ بانک ناتراز چیست؟ سرانه مصرف انرژی بخش خانگی در ایران، ۳ برابر متوسط جهانی است ظهوریان: نهاد‌های نظارتی به وقوع پول‌شویی در پروژه‌های بانک آینده مشکوک‌اند +فیلم صعود بورس به کانال ۳.۲ میلیونی | گزارش وضعیت بازار سهام (۷ آبان ۱۴۰۴) نرخ دلار در بازار آزاد مشهد چند است؟ (۷ آبان ۱۴۰۴) هر گرم طلا امروز در بازار مشهد چقدر قیمت دارد؟ (۷ آبان ۱۴۰۴) اونس جهانی طلا بار دیگر افزایش یافت (۷ آبان ۱۴۰۴) دلایل افزایش قیمت پوشاک چیست؟ | پوشاک استوک، بلای جان تولیدکنندگان جهش بی‌سابقه قیمت گوشت در بازار | علت چه بود؟ آخرین خبر از ساعت کاری کارکنان دولت (۷ آبان ۱۴۰۴) ساعت ثبت سفارش خرید عرضه‌اولیه امروز اعلام شد (۷ آبان ۱۴۰۴) | چقدر نقدینگی مورد نیاز است؟ رشد تومور تورم در خراسان رضوی | تورم نقطه به نقطه خوراکی‌ها در خراسان رضوی در مهرماه ۱۴۰۴، به  ۶۷.۴ درصد رسید دینار عراق امروز در مشهد چند است؟ (۷ آبان ۱۴۰۴) شنبه منتظر عرضه‌اولیه سهام «پتوسعه» باشید (۱۰ آبان ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۷ آبان ۱۴۰۴) | میوه‌های پاییزی چند؟ واردات برق ایران ۳برابر بیشتر از صادرات آن ایران‌خودرو بازهم افزایش قیمت داد (۷ آبان ۱۴۰۴) | هایما ۲۳۰ میلیون گران شد آغاز توزیع اضطراری ۲۶ هزار تن نهاده دامی از انبار ذخیره پشتیبانی امور دام خراسان رضوی
سرخط خبرها

بازار سهام در برزخ سیاست

  • کد خبر: ۵۹۳۱۵
  • ۰۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۰
  • ۱
بازار سهام در برزخ سیاست
رضا کربلایی - کارشناس مسائل اقتصادی
بازار سهام ایران در برزخ تصمیم‌های سیاست‌گذار برای حفظ شاخص قرار گرفته و تدبیر شورای‌عالی بورس درباره دامنه نوسان نامتقارن، سرمایه‌گذاری و دادوستد سهام را در وضعیت انتظار و بلاتکلیفی نگه داشته و یکی از متغیر‌های اصلی بازار سهام یعنی نقدشوندگی را بی‌اثر کرده است. بدیهی است تا زمانی که هدف و جهت سیاست‌گذاری‌ها بر اساس انگیزه‌های سیاسی و نه مؤلفه‌های واقعی اقتصاد در راستای حفظ شاخص در محدوده مورد انتظار باشد، پویایی و شفافیت در بازار سهام شکل نخواهد گرفت.
 
روشن است که سیاست‌های اتخاذشده برای تقویت قدرت نقدشوندگی بازار سهام تا کنون پاسخ‌گو نبوده است و دامنه نوسان نامتقارن هم نمی‌تواند به عمیق‌ترشدن بازار بینجامد و تنها خاصیت این سیاست‌های کوتاه‌مدت و شکننده، نگهداری سهام‌داران در وضعیت صبر و انتظار و برزخ بین فروش‌وخرید خواهد بود.

این روز‌ها تأکید بیشتر فعالان بازار سهام و صاحب‌نظران روی برداشتن دامنه نوسان و پایان‌دادن به وضعیت برزخی است و این ضرورت ایجاب می‌کند که به‌جای روش‌های منسوخ و سلبی مبنی حفظ شاخص و جلوگیری از روند اصلاح قیمت سهام در بازار، جهت سیاست‌گذاری‌ها به‌سمت تقویت تحلیل‌محورشدن بازار تغییر کند؛ افزون بر اینکه باید از سیاست‌های دستوری دست کشیده شود تا شاهد عمیق‌ترشدن بازار و اصلاح رفتار سهام‌داران باشیم.

تردیدی نیست که بازار سهام در آینده با نوسان مثبت‌ومنفی روبه‌رو خواهد شد و هرگونه تلاش برای حفظ تصنعی شاخص بر مدار مثبت یا جلوگیری از ریزش سنگین، محکوم به‌شکست خواهد بود. اگر سیاست‌گذاران بازار سهام به ارزنده‌بودن سهام برخی شرکت‌ها باور دارند، وضع مقررات محدودکننده و دستوری توجیه‌ناپذیر خواهد بود و اصرار بر این سیاست‌های نامطلوب فقط به‌نفع نوسان‌گیران و سیگنال‌دهندگان به‌جای تحلیلی‌شدن بازار سهام و تقویت نقدشوندگی و شفافیت بازار رقم می‌خورد. افزون بر اینکه چشم‌انداز نرخ تورم به‌گونه‌ای است که نشانه‌هایی از کاهش نرخ تورم در کوتاه‌مدت متصور نیست و سیاست‌گذاران بازار سهام اگر روند و جهت تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری خود را اصلاح نکنند، این خطر وجود دارد که انتظارات تورمی بر رفتار سهام‌داران حاکم شود و محاسبات آن‌ها برمبنای تحلیل واقع‌بینانه جای خود را به تصوراتی از احتمال نوسان پرقدرت شاخص در آینده بدهد.

واقعیت این است که تکرار روند بازده سهام که تا قبل از مرداد امسال صورت گرفته بود، دیگر دور از انتظار است و بیم آن می‌رود که سیاست‌های محدودکننده معاملات در بازار سهام بیشتر بر انتظارات غیرواقع‌بینانه و تصورات سهام‌داران غیرحرفه‌ای دامن بزند و آن‌ها را برای ورود یا خروج در وضعیت برزخ نگه دارد. بازار سهام وقتی آیینه تمام‌نما و دماسنج واقعی اقتصاد ایران است که اصولی، چون شفاف‌شدن معاملات، نقدشوندگی سهام، تحلیل‌محورشدن تصمیم سهام‌داران و شناخت و آگاهی آن‌ها از اتفاقات درون شرکت‌ها و چشم‌انداز آینده آن‌ها و همچنین تصویر روشن از تحولات سیاسی و اقتصادی حاکم شود و نباید فراموش کرد که بازار سهام، بازاری برای سرمایه‌گذاری مبتنی بر قدرت ریسک سهام‌داران و توان آینده‌نگری آن‌هاست و بیمه‌کردن بازار سهام با سیاست‌های موقت و شکننده راه به‌جایی نخواهد برد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۷ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۳
0
0
نقدشوندگی این مولفه مهم بازار سرمایه از بین رفته است
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->