سمیه اخترشناس | شهرآرانیوز؛ ما خراسانیها در این روزهای پایانی سال رسم زیبایی داریم که با خیرات و مبرات مختلف، از درگذشتگانمان یاد میکنیم. به طور معمول هم در چنین مواقعی، از خوراکیهایی مانند حلوا هنگام حضور در مزار و برای پذیرایی استفاده میکنیم. برای همین، امروز میخواهیم پخت یک حلوای ساده و خوش مزه را آموزش بدهیم، حلوایی که در تهیه آن به جای شکر از آرد نخودچی و نبات استفاده میشود.
مناسب برای: ۱۰۰ نفر
زمان برای پخت: ۴۰ دقیقه
قیمت تمام شده برای هر نفر: ۵۰۰ تومان
مواد لازم برای تهیه حلوای نخودچی
- آرد سفید: ۳ پیمانه
- آرد نخودچی: ۲ پیمانه
- کره یا روغن: ۲ پیمانه
- نبات خردشده: ۵ پیمانه
- آب: ۴ پیمانه
- گلاب: یک پیمانه
- هل و زعفران به میزان لازم
-
- نبات را در آب داغ حل کنید. سپس گلاب، هل و زعفران را به آن اضافه کنید.
- آرد سفید و نخودچی را باهم الک کنید و روی حرارت خیلی کم تفت بدهید تا بوی خامی آرد گرفته شود. آرد را دوباره الک کنید و روی حرارت بگذارید.
- روغن یا کره را به آرد اضافه کنید و آرد را درون آن تفت بدهید تا به رنگ دلخواه برسد.
- شربت نبات را به آرد اضافه کنید و آن قدر هم بزنید تا آب حلوا تبخیر شود و حلوا قوام کافی پیدا کند. بعد هم آن را تزیین و سرو کنید.
چند نکته:
- اگر از کره برای درست کردن حلوا استفاده میکنید، ابتدا باید کره را ذوب، سپس به آرد اضافه کنید.
- برای به صرفه و خوش مزه شدن حلوا میتوانید از مخلوط روغن و کره استفاده کنید.
- اگر برای تزیین حلوا میخواهید از ماسوره استفاده کنید، حلوا را باید کمی شلتر از روی حرارت بردارید.