طالبان: در صورت حمله دوباره پاکستان، پاسخ متقابل خواهیم داد قیمت امروز پول افغانی (یکشنبه ۲۷ مهرماه ۱۴۰۴) فرماندار تایباد از افزایش آمار خروج مهاجران افغانستانی خودمعرف از مرز دوغارون در مهرماه خبر داد تیم ملی فوتسال زیر ۱۷ سال افغانستان بعد از اردوی تهران به بحرین رفت درخواست ۲۰ کشور اروپایی برای اخراج مهاجران «بدون مدرک» افغانستان از این کشور‌ها سخنگوی طالبان: توافق با پاکستان شامل آتش‌بس کامل میان ۲ کشور است تهران از آتش‌بس میان طالبان و پاکستان استقبال کرد | حل اختلافات از طریق گفت‌و‌گو و راه‌حل‌های سیاسی ضروری است توافق آتش‌بس میان پاکستان و طالبان با میانجیگری قطر و ترکیه سرکنسول افغانستان در مشهد: کابل سیاستی متوازن و اقتصادمحور را در پیش گرفته است | امیدواریم توازن تجاری بین دو کشور رعایت شود رئیس اتاق تجارت فراه افغانستان بر تقویت تعاملات تجاری با ایران تأکید کرد نایب رئیس اول اتاق ایران: خراسان جنوبی می‌تواند به نقطه اتصال بزرگ اقتصادی میان ایران و افغانستان تبدیل شود بهرامی: نشست دیپلماسی استانی ادامه مسیر سیاست‌های ایران برای توسعه روابط اقتصادی با کشور‌های همسایه است | ایران آماده است مشکل تراز تجاری با افغانستان را حل کند کنسولگری ایران در هرات در واکنش به شایعات فضای مجازی: روند صدور ویزا بدون تغییر نکرده است + فیلم آتش بس بین طالبان و پاکستان تمدید شد پاکستان از ۲۰۲۳ تاکنون، ۱.۴ میلیون افغانستانی را به کشورشان بازگردانده است رئیس مرکز امور اتباع وزارت کشور: کسی نمی‌تواند مردم ایران و افغانستان را از هم جدا کند + فیلم مدیرکل اتباع خراسان رضوی: ۳ هزار افغانستانی بازمانده از اربعین، در ایام شهادت امام‌رضا(ع) به مشهد آمدند سازمان ملل: پاکستان در ۶ ماه گذشته، ۴۷۲ هزار مهاجر افغانستانی را اخراج کرده است قیمت امروز پول افغانی (پنجشنبه ۲۴ مهرماه ۱۴۰۴) شروع دوباره حملات ارتش پاکستان به اسپین بولدک قندهار + فیلم قیمت امروز پول افغانی (چهارشنبه ۲۳ مهرماه ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

شیرینی‌ها و غذاهای مخصوص مردم افغانستان در روزهای نوروز + عکس

  • کد خبر: ۶۲۱۵۸
  • ۰۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۷
  • ۱
شیرینی‌ها و غذاهای مخصوص مردم افغانستان در روزهای نوروز + عکس
یکی از چیزهایی که در روزهای نوروز در افغانستان بسیار به چشم می‌آید، خوراکی‌هایی است که مردم این کشور برای روزهای بهار تدارک می‌بینند.

سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ افغان‌ها معمولا برای هر عید یک خوراکی منحصر بفرد همان عید را دارند، که «هفت میوه» شاخص ترین خوراکی مردم افغانستان در روزهای نوروز است.

 

در این گزارش تلاش کرده‌ایم، تا خوراکی‌ها، شیرینی‎‌ها و غذاهایی را که مردم افغانستان برای نوروز آماده و مصرف می‌کنند را به شما معرفی کنیم.

 

سمنک، جشنی زنانه

زنان افغان براساس سنتی که از گذشته به میراث برده‌اند، رسم دارند در شب سال نو در خانه ها گرد هم جمع شوند و از گندمی که چند روز پیش آن را خیس کرده و حالا جوانه زده است حلوای سمنک طبخ کنند.

 

سمنک جشنی زنانه است و مردان نمی‌توانند در آن حضور داشته باشند. در این جشن زنان دف و دایره می‌زنند و شعر زیر می‌خوانند:

 

سمنک در جوش ما کفچه زنیم

دیگران در خواب ما دفچه زنیم

 

در این شب زنانی که سِنی از آنها گذشته برای دختران جوان که اکثریت شرکت کنندگان این جشن شبانه را تشکیل می دهند، دعا می خوانند و آرزو می‌کنند که بخت شان باز شود.

 

سمنک پزی بیشتر در مناطق مرکزی افغانستان مرسوم است.

 

شیرینی‌ها و غذاهای مخصوص مردم افغانستان در روزهای نوروز + عکس

 

هفت میوه مخصوص روزهای نوروز

یکی از ویژگی‌های مهمی که در رابطه با غذاها و خوراکی‎‌های مردم افغانستان باید به آن اشاره کرد این است که مردم این کشور در نقاط مختلف با توجه به عادات و ذائقه هایی که دارند، خوراکی های متفاوت تری را مصرف می کنند، مردم در شمال، جنوب، غرب و شرق این کشور برای خود خوراکی‌های مشخصی دارند که در عید نوروز، قربان و فطر آنها را تهیه و از میهمانان پذیرایی می‌کنند.

 

هفت میوه که ترکیبی از هفت میوه خشک است، یک خوراکی کابلی است و مردم کابل چند روز مانده به نوروز در تدارک آن بر می آیند. این میوه ها به طور معمول مغز بادام، چهار مغز (گردو)، پسته، کشمش، زردآلو، سنجد و قیسی هستند که برخی آن را خشک و برخی ها به صورت معجون آب دار درست می‌کنند.

 

شیرینی‌ها و غذاهای مخصوص مردم افغانستان در روزهای نوروز + عکس

 

سبزی جز جدایی ناپذیر سفره افغان‌ها در شب نوروز

خانواده‌های افغان در شب نوروز، غذای مفصل و خاصی نسبت به دیگر شب‌های سال طبخ کرده و گرد هم جمع شده و آن را میل می کنند.

 

افغان ها رسم دارند که شب سال نو گرد هم جمع شده و لحظه تحویل سال را کنار هم می مانند. آنها معمولا در این شب خروس سفید رنگی را ذبح کرده و همراه با سبزی و برنج پخته می کنند.

 

افغان ها بر این باورند که رنگ سفید نشانه خوشبختی و سعادت است و سفیدی خروس تلاشی برای داشتن سالی مملو از خوش شانسی است. رنگ سبز میان مردم افغانستان علاوه بر مقدس بودن رنگ نیکی و خوبی است و به همین دلیل آنها در سفره شب سال نو از سبزی استفاده می‌کنند تا در سال پیش رو انسان های خوبی باشند.

 

ماهی کباب شده نیز از دیگر غذاهایی است که در شب نوروز طرفداران زیادی در بین خانواده‌های افغان دارد و در آستانه نوروز در بازارهای افغانستان فراوان پیدا می شود. در کل ماهی پزان، شیرینی، سبزی و میوه فروشان در آستانه نوروز بازار گرمی دارند.

 

طبخ شیرینی‌های خانگی برای سفره نوروز

یکی دیگر از چیزهایی که در شب‌های منتهی به سال نو در خانه افغان‌ها به وفور دیده می‌شود، جمع‌های چند نفری از زنان و دختران دور اجاق گاز برای طبخ شیرینی‌های مخصوص است.

 

«بُسراق» یکی از این نان‌ها یا شیرینی‌های خانگی است که بیشتر زنان افغان نحوه تهیه آن را از مادران خود یاد گرفته‌اند.

 

«رُد» که یک نوع کیک خانگی و بسیار خوشمزه است نیز در روزهای سال نو طرفداران زیادی دارد.‌

 

قندهاری‌ها و کابلی‌ها رسم دارند برای روزهای نوروز شیرینی ای به نام «گوش فیل» درست کنند.

 

در روزهای آخر زمستان کارگاه‌های «جِبِلی» و کلوچه پزی در کوچه پس کوچه‌های «چنداول» کابل شبانه روز مشغول تولید خوراکی های خوشمزه برای روزهای بهار هستند.

 

کابل شهر خوراکی‌های ارزان و خوشمزه

«بازارخوری» اصطلاحی رایج در میان مردم افغانستان است، جالب اینجاست که معنای این واژه برای مردم تهران هم صدق می‌کند. وقتی شما برای فرد یا مردمی از واژه بازار خوری استفاده می‌کنید یعنی آنها که در اینجا کابلی ها و تهرانی هستند، ترجیح می‌دهند در خیابان خوراکی‌های متنوع ببینند، تهیه کنند و آن را میل کنند.

 

شما وقتی در خیابان‌های کابل راه می روید با انبوهی از گاری و مغازه مواجه می‌شوید که بولانی، منتو، شورنخود، شربت‌های متنوع، هندوانه قاچ شده، خیار پوست شده، سیمیان، برگر و در این اواخر فلافل درست می‌کنند و شما می‌توانید با هزینه بسیار کمی از این خوراکی های خوشمزه استفاده کنید. افغان‌ها در روز اول نوروز رسم ندارند در خانه بمانند، به همین خاطر خود را به مکان‌های تفریحی شهرشان می‌رسانند. در کابل این موضوع پررنگ‌تر است.

 

برای تماشای عکس‌ها در سایز بزرگتر و کیفیت بهتر بر روی آنها کلیک کنید

 

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
آفاق وثیقی
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۷
0
0
کاش فقط مناطق فقیرنشین و دهات افغانستان ر نشان ندین کابل قبل آمدن طالب ها مثل اروپا لوکس و زیبا بود اما مردم ایران تنها تصورشان همی بدبخت بیچاره‌گی هایه
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->