مبنای محاسبه گمرکی کالا‌ها در گمرکات مشخص شد + جزییات تسهیلات جدید تا سقف ۸ میلیارد تومان برای دانش‌بنیان‌های خراسان رضوی پیش بینی رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران از بازار طلا و سکه | وقت خرید طلاست؟ (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) پرونده حق‌بیمه کارگران مشهد و خراسان رضوی، روی میز دیوان عالی کشور | کم‌وکیف قطع برق به استانداری‌ها واگذار می‌شود قیمت ارز دیجیتال امروز (شنبه، ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد | رشد پرشتاب بیت‌کوین و اتریوم ادامه دارد قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) | بادمجان کیلویی چند؟ قیمت طلای جهانی امروز (شنبه، ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد سهام نوزادان ۱۴۰۲ در هاله‌ای از ابهام جزئیات جدید تسهیلات مشاغل خانگی در سال ۱۴۰۴ اعلام شد هشدار توانیر: سامانه‌های سرمایشی ادارات بعد ساعت ۱۳ خاموش شود پیش بینی قیمت طلا و سکه در هفته چهارم ماه (۲۰ تا ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش نرخ مالیات و عوارض سیگار| درآمد مالیاتی دولت از سیگار به ۱۴ هزار میلیارد تومان می‌‌رسد؟ گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و گروسی (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه‌ریزی برای تسهیل سرمایه‌گذاری در ساختمان‌های گروه «دال» در مشهد وزیر نیرو: پدیده ماینینگ غیرمجاز یک دزدی است! | هر ماینر به‌اندازه یک کولرگازی که ۲۴ساعته کار کند، مصرف برق دارد انعقاد تفاهم‌نامه بزرگ‌ترین طرح بهینه‌سازی مصرف گاز کشور در خراسان رضوی (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزارت نفت عملیات حفاری اکتشافی نفت در دریای خزر را آغاز کرد (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) خط و نشان بانک مرکزی برای صادرکنندگان | اعمال محدودیت‌ها در ارائه خدمات بانکی صادرات سیب‌زمینی آزاد شد| قیمت سیب‌زمینی همچنان ۴۰ هزار تومان! صندوق بین‌المللی پول: آمریکا در تحریم نفت ایران ناکام است زیان میلیارد دلاری صنعت فولاد از قطع برق| اعمال ۵۰ درصد محدودیت برق بر صنایع فولادی محدودیت‌های ترافیکی در مسیر‌های منتهی به حرم مطهر رضوی به‌مناسبت میلاد امام‌رضا(ع) ساعت کاری جدید بانک‌های کشور اعلام شد (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) نرخ بهره بین‌بانکی کاهش یافت (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) نرخ امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | قیمت دیگنیتی ۲۵ میلیون تومان کاهش یافت کاهش قیمت خودرو‌های داخلی ادامه یافت (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول بیت‌کوین از ۱۰۹ هزار تومان بیشتر می‌شود؟ (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز برداشت گل محمدی از گلستان‌های شهرستان مشهد سه‌شنبه هفته آینده (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) منتظر عرضه اولیه «مهر» باشید + جزئیات
سرخط خبرها

شبیخون کرونا به بازار مشهد

  • کد خبر: ۶۳۵۱۵
  • ۲۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۴
شبیخون کرونا به بازار مشهد
بررسی‌های شهرآرانیوز نشان می‌دهد وضعیت قرمز، فعالیت دست‌کم ۵۰ درصد واحد‌های صنفی مشهد را با خطر روبه‌رو کرده است.
محسن موسوی‌زاده | شهرآرانیوز؛ با اعلام وضعیت قرمز کرونا از امروز باید بسیاری از اصناف در مشهد فعالیت خود را تعطیل کنند؛ مسئله‌ای که برای قطع زنجیره گسترش ویروس ضروری است، با این حال بازاریان معتقدند که عملی نشدن حمایت‌های دولت در زمان محدودیت‌های گذشته، سبب شده است بخش زیادی از خسارت واردشده به آن‌ها جبران نشود. آن‌ها این بار هم نگران هستند که باتوجه به محدودیت‌های پیش رو قرار است چه حمایت‌هایی در عمل و نه شعار از آن‌ها صورت بگیرد تا اصناف بتوانند همچنان به فعالیت ادامه دهند.

دبیر اتاق اصناف مشهد آذرماه پارسال به شهرآرانیوز گفته بود که به دلیل شیوع کرونا، دست کم ۲۵درصد از واحد‌های صنفی از بازار خارج شده اند. به گفته عبدا... افشاری، واحد‌های صنفی اطراف حرم مطهر امام رضا (ع)، واحد‌های مستقر در مجتمع‌های تجاری، پوشاک، کفش، سوغات و رستوران‌ها و فست فود‌ها بیشترین آسیب را از آغاز کرونا دیده اند.
 
مسئولان بازار می‌گویند که بسیاری از واحد‌های صنفی مشهد با درآمد روزانه، هزینه‌های خود را تامین می‌کنند که باتوجه به تعطیلی مناطق قرمز و احتمال ادامه آن، توان پرداخت تعهدات مالی خود را ندارند، از این رو انتظار می‌رود دولت در این زمینه حمایت‌هایی ازجمله تعویق وصول تعهدات مالی را در دستورکار قرار دهد.
 
 

۷۵ هزار واحد صنفی، در معرض خطر

دبیر اتاق اصناف مشهد در گفتگو با شهرآرا، درباره میزان خسارت‌های کرونا بر واحد‌های صنفی می‌گوید: در مشهد ۱۲۰ هزار واحد صنفی مجوزدار و ۳۰ هزار واحد بدون مجوز وجود دارد، بنابراین وضعیت قرمز کرونا سبب می‌شود که معیشت ۱۵۰ هزار واحد صنفی در این شهر تحت تأثیر قرار بگیرد.
افشاری می‌افزاید: باتوجه به تجربه‌های گذشته در زمان‌های اوج کرونا، پیش بینی می‌شود که وضعیت قرمز کرونا، فعالیت ۵۰ درصد واحد‌های صنفی در مشهد را در خطر قرار دهد.

حال ازآنجاکه براساس برآورد‌های صورت گرفته، در هر واحد صنفی دو نفر مشغول به کار هستند، پیش بینی می‌شود محدودیت‌های پیش رو امنیت شغلی ۱۵۰ هزار نفر در بخش اصناف را در خطر قرار دهد.
وی با اشاره به اینکه مشکلات ناشی از شیوع کرونا در بخش اصناف از بخش‌های دولتی متفاوت است، بیان می‌کند: بخشی از تعهدات اصناف به بخش خصوصی مربوط است. آن‌ها باید هزینه اجاره، دستمزد کارگری و چک‌های خود را به طرف‌های تجاری شان پرداخت کنند. بدیهی است که با وجود تعطیلی‌ها و درنتیجه کاهش درآمد‌های جاری، این تعهد‌ها پابرجا می‌ماند.

بخش دیگری از تعهد‌های اصناف مانند مالیات، تامین اجتماعی و عوارض نهاد‌های مختلف، مربوط به بخش دولتی است. هرچند مسئولان وعده می‌دهند که تسهیلات و تخفیف‌هایی برای تعهد‌های دولتی اصناف درنظر می‌گیرند، تجربه ثابت کرده است که این وعده‌ها در عمل اجرایی نمی‌شود. به عنوان مثال سال گذشته با وجود وعده‌هایی که برای حمایت‌های مالیاتی از اصناف داده شد، مالیات آن‌ها بدون توجه به وضعیت کرونا تعیین شد.
 
 

نوشدارو بعد از مرگ سهراب!

افشاری با بیان اینکه برخی حمایت‌های دولت از اصناف مانند نوشـدارو بعد از مرگ سهراب است، می‌گوید: به عنوان نمونه در دوره قبلی تعطیلی درحالی که واحد‌های صنفی از اسفند ۹۸ درگیر کرونا و بخش زیادی از آن‌ها در فروردین سال گذشته تعطیل بودند، دولت تازه در اردیبهشت، سامانه تسهیلات کرونا (کارا) را راه اندازی کرد. وی ادامه می‌دهد: در آن شرایط بسیاری از اصناف، درگیر مشکلات هزینه‌های جاری و انجام تعهد‌های اسفند، فروردین و اردیبهشت خود بودند، اما قرار بود دولت بعد از راستی آزمایی، تسهیلات پرداختی را تازه از خرداد شروع کند. در آن زمان اعلام شد قرار است به هر کارگری که بیکار شده، ۸۰۰ هزار تومان پرداخت شود، اما این رقم در همان زمان در شأن فردی که در حوزه اصناف بیکار شده بود، نبود.
 
شبیخون کرونا به بازار مشهد
 

عید، بازار مشهد رونق نداشت

دبیر اتاق اصناف مشهد با بیان اینکه هرچند امسال محدودیت‌هایی برای ورود به مشهد وجود نداشت، این مسئله کمکی به رونق واحد‌های صنفی در شهر نکرد، می‌گوید: امسال میزان ماندگاری زائران در مشهد، بیشتر از دو روز نبود و برآورد‌هایی که از بازار صورت گرفته است، نشان می‌دهد که تقاضا برای خرید سوغات در شهر افزایش چندانی نیافته است. به عبارتی هرچند امسال ورود زائران به مشهد بیشتر شده بود، این مسئله آن طور که تصور می‌شود، کمکی به رونق بازار نکرد.
 
افشاری درباره راهکار‌های حمایت از واحد‌های صنفی می‌گوید: ما تاکنون پیشنهاد‌هایی درباره درنظر گرفتن تسهیلات مناسب برای اصناف باتوجه به میزان خسارت بخش‌های مختلف، تخفیف در عوارض، مالیات‌ها و هزینه‌های تامین اجتماعی به مسئولان مربوط داده ایم، با این حال انتظار می‌رود این پیشنهاد‌ها وارد فاز عملی شود و اجرای آن‌ها نیز به گونه‌ای باشد که بتواند آسیب‌های واردشده به اصناف را تا حد ممکن کاهش دهد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->