پوستر بیست‌ونهمین هفته فیلم و عکس مشهد منتشر شد برنامه صداوسیما برای دلجویی از هموطنان اهل سنت بهرام افشاری و سروش طاهری در تور آمریکای شمالی با «چه کسی جوجه‌تیغی را کشت؟» فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) + زمان پخش مدیر پخش شبکه یک صداوسیما عزل شد| اعلام جرم علیه ۸ نفر چهره ماندگار | درباره جلال‌الدین معیریان، بنیان‌گذار چهره‌پردازی کلاسیک ایران سایه مات خندوانه | نگاهی به برنامه ۱۰۰۱ و انتظارات برآورده نشده آن گفت‌وگو با استادان دانشگاه‌های مشهد به‌مناسبت روز ملی معماری پرورده آفتاب ایران | مختصری در احوال و آثار شیخ بهایی روایتی سینمایی از یک قهرمان | گفتگو با عوامل فیلم سینمایی صیاد انتشار فراخوان جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان تفلیس آغاز اکران انیمیشن رویاشهر در سینما آیا نویسندگان پرفروش آینده دنیا باید ستاره فضای مجازی باشند؟ جایزه یک عمر دستاورد موسسه فیلم آمریکا برای فرانسیس فورد کوپولا فیلم کوتاه داستانی «جای خالی» در جشنواره ایتالیایی برنامه‌های رادیو به مناسبت سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) + زمان پخش اکران سیار انیمیشن «رؤیاشهر» در شهر‌های فاقد سینما درگذشت پاپ تماشاگران «مجمع کاردینال‌ها» را چند برابر کرد
سرخط خبرها

گفتگو‌ی شهرآرا با مدیرکل فرهنگ‌وارشاد اسلامی خراسان‌ رضوی | مشهد؛ شهر خلاق رسانه‌ها

  • کد خبر: ۶۵۳۹۷
  • ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۲
گفتگو‌ی شهرآرا با مدیرکل فرهنگ‌وارشاد اسلامی خراسان‌ رضوی | مشهد؛ شهر خلاق رسانه‌ها
 ۴ شهر در استان خراسان رضوی در سه حوزه ادبیات، رسانه و مطبوعات و موسیقی در نخستین دوره شبکه شهر‌های خلاق فرهنگ و هنر ایران برگزیده شد. مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در گفتگو با شهرآرا درباره این رویداد سخن گفته است.
لیلا کوچک زاده | شهرآرانیوز - ۴ شهر در استان خراسان رضوی در سه حوزه ادبیات، رسانه و مطبوعات و موسیقی در نخستین دوره شبکه شهر‌های خلاق فرهنگ و هنر ایران برگزیده شد. مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در گفتگو با شهرآرا با تبریک به این ۴ شهر استان تصریح کرد: اولین دوره طرح ملی شبکه شهر‌های خلاق فرهنگ و هنر که تجربه جدیدی برای توسعه فرهنگی شهرستان هاست، از یک سال ونیم پیش، زیر نظر معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کشور، دبیرخانه تشکیل داده و در حال فعالیت است.

گفتگو‌ی شهرآرا با مدیرکل فرهنگ‌وارشاد اسلامی خراسان‌ رضوی | مشهد؛ شهر خلاق رسانه‌هابه گفته جعفر مروارید، گام نخست این رویداد، با اعلان فراخوان در سال ۱۳۹۸ آغاز شد و ۳۶۷ شهر از سراسر کشور طرح‌ها و ایده‌های خودشان را به دبیرخانه ارسال کردند و پس از چندین مرحله ارزیابی و داوری آثار رسیده، ۱۴۳ شهر در ۹ موضوع ادبیات، موسیقی، صنایع دستی وسنتی، هنر‌های تجسمی، هنر‌های نمایشی، مد و لباس، سینما، رسانه و مطبوعات و چاپ و بسته بندی به مرحله پایانی راه یافتند و درنهایت ۵۷ شهر با عنوان شهر‌های خلاق فرهنگ و هنر شناخته شدند.

او خاطرنشان کرد: استان خراسان رضوی ۱۸ طرح ارسال کرد که از بین آن‌ها ۴ شهرستان در سه رشته برگزیده شده اند. نیشابور و تربت حیدریه به عنوان شهر‌های خلاق ادبیات، قوچان شهر خلاق موسیقی و مشهد مقدس شهر خلاق رسانه و مطبوعات معرفی شدند.
 
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی یادآور شد: در رشته موسیقی شهر قوچان به دلیل تاریخ کهن موسیقی مقامی و حضور استادان بزرگی همچون حاج قربان و حاج حسین یگانه و ... انتخاب شدند. در حوزه ادبیات نیز شهرستان نیشابور به دلیل قدمت فرهنگی و حضور شاعرانی مانند عطار و خیام و نسل جوان خلاق در زمینه ادبیات در امتداد نسل پیشین و وجود فضا‌های دانشگاهی و انجمن‌های فرهنگی برگزیده شد. تربت حیدریه نیز به دلیل تاریخ کهن شعر و ادبیات و شعر‌های محلی و شخصیت‌هایی مانند مرحوم ملاعباس راشد تربتی که جزو میراث فرهنگی این شهر هستند، انتخاب شد.


مشهد بی نیاز از تعریف است

او به انتخاب مشهد در حوزه رسانه و مطبوعات اشاره کرد و گفت: مشهد شهر رسانه هاست و در این باره بی نیاز از تعریف است. چه در رسانه‌های مکتوب و چه در رسانه‌های مجازی پیشروست. شهری زیارتی، بین المللی که در فضای رسانه‌ای کشور تأثیرگذار است.

اما مروارید یکی از اهداف تشکیل شبکه‌های فرهنگ و هنر را توجه به اقتصاد فرهنگی و هنری مبتنی بر تجربه زیسته و فرهنگ و هنر کهن، شهر‌ها دانست که می‌تواند به عنوان اقتصاد بومی و درون زا به الگویی جهانی تبدیل شود. او درباره رویکرد‌های دیگر نیز گفت: این طرح به دنبال تمرکززدایی بوده است.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد کشور، شعاری دارند که می‌گویند ایران، تهران نیست و بر این اساس سعی شده در این انتخاب‌ها توانایی همه شهر‌ها دیده شود. هدف دیگر هم توانمندسازی نخبگان محلی برای مشارکت فعال فرهنگی و هنری در معرفی هویت و توانایی و ظرفیت‌های شهرهایشان بوده است. ارزش آفرینی فرهنگی و هنری در فضای فشار‌های تحریم و توسعه صنایع فرهنگی و هنری خلاق نیز دیگر اهداف تشکیل این شبکه بوده است.

او همچنین خاطرنشان کرد: ایجاد این شبکه، برنامه مبتنی بر ایده تقدم امر فرهنگی بر امر سیاسی است. به این معنا که اگر به دنبال پیشرفت اقتصادی و پویایی سیاسی جامعه هستیم، این پیشرفت مبتنی بر پیشرفت فرهنگی و هنری خواهد بود. یعنی گشایش‌های اقتصادی و سیاسی ممکن نیست مگر اینکه گشایش‌های فرهنگی و هنری داشته باشم.

اما به گفته مروارید در طرح شبکه خلاق فرهنگ و هنر، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی هر شهرستان به عنوان نهاد دولتی، شهرداری‌ها به عنوان نهاد عمومی و انجمن‌های فرهنگی هنری به عنوان نهاد تخصصی و هنرمندان شاخص مشارکت داشته اند. او درباره آینده برنامه شبکه خلاق فرهنگ و هنر نیز گفت: پیش نویسی با عنوان ستاد هماهنگی شهر‌های خلاق فرهنگ و هنر آماده شده است که درنهایت با تصویب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ستاد هماهنگی تشکیل می‌دهد و برنامه‌های این ۵۷ شهر برگزیده را رصد می‌کند و در نهایت در آینده این شبکه‌ها به عنوان بازوی اجرایی و اتاق فکر و برنامه ریزی‌های حوزه فرهنگ و هنر کشور فعالیت خواهند کرد.
 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->