افزایش خطر ابتلا به آسم در زنان شب‌کار عدم تولید برخی مواد غذایی و آرایشی باعث قاچاق این محصولات شده است کشف روغن زیتون با طعم ماده مخدر شیشه در فرودگاه! برای سیاه نشدن دندان کودک پس از مصرف قطره آهن چه کنیم؟ افزایش ۲ درصدی آمار تلفات جاده‌ای خراسان رضوی در بهار ۱۴۰۴ شیوه های ساده و هوشمندانه صرفه‌جویی آب در منزل | چطور قطره ها را دریابیم؟ ازسرگیری پرواز‌های عراق به ایران از فردا سه‌شنبه (۲۴ تیر ۱۴۰۴) جاده چالوس تا اطلاع ثانوی مسدود شد (۲۳ تیر ۱۴۰۴) رویداد دانشجویی «هکاتون» در مشهد برگزار می‌شود | الگویی تازه برای حل مسئله با خلاقیت نسل جوان بازگشت تنها زن ایرانی محبوس در زندان‌های عمان، به کشور بازداشت زورگیر فضای مجازی در تهران (۲۳ تیر ۱۴۰۴) رئیس سازمان بهزیستی کشور: مرحله جدید برنامه‌های اجتماع‌محور در بیش از ۵ هزار محله کشور آغاز خواهد شد بررسی ابهامات والدین درباره سوءمدیریت آزمون سمپاد | آزمون پر حاشیه اعضای باند اعطای تسهیلات بانکی با کلاهبرداری از ۲۷۰ شهروند، دستگیر شدند لغو پروازهای ترکیش‌ ایرلاین به کشور تکذیب شد تکذیب شایعات درباره انفجار در فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد (۲۳ تیر ۱۴۰۴) | دود مشاهده‌شده، ناشی از سوزاندن علف‌های هرز بود هشدار رئیس مرکز حراست سازمان سنجش در خصوص عضویت در کانال‌های متخلف کنکور نشانه‌های تخم‌مرغ فاسد کدام‌اند؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۳ تیر ۱۴۰۴) | مشهدی‌ها منتظر دمای ۴۰ درجه باشند پاداش پایان‌خدمت و حقوق بازنشستگی چگونه محاسبه می‌شود؟ کف و سقف آن چقدر است؟ سهم تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور ۱۴۰۴ چند درصد است؟ چرا پرداخت مابه‌التفاوت حقوق فروردین بازنشستگان تأمین اجتماعی به تأخیر افتاده است؟ اهدای عضو بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۳ تیر ۱۴۰۴) توزیع ابهام‌آمیز انسولین در داروخانه‌های مشهد | کمبود انسولین در سایه بدهکاری‌ بیمه‌ها به داروخانه‌ها ۳۷ هزار زوج در ۱۲ روز جنگ تحمیلی به خانه بخت رفتند ناسالم‌ترین نوع روغن برای سلامت قلب کارگران و بازنشستگان در نامه‌ای سرگشاده به قالیباف: استقلال تأمین اجتماعی را برگردانید داوطلبان نوبت دوم کنکور در خراسان رضوی برای دریافت کارت ورود به جلسه خود اقدام کنند بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی چگونه و چقدر کمک‌هزینه ازدواج دریافت می‌کنند؟
سرخط خبرها

بحران کم آبی جدی است | ایران تشنه‌تر از همیشه

  • کد خبر: ۷۰۷۸۴
  • ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۷
بحران کم آبی جدی است | ایران تشنه‌تر از همیشه
در ایران بخش کشاورزی و استفاده غیراصولی از منابع زیرزمینی، ۲ مسئله‌ای هستند که کشور کم آب ما را با بحرانی بی سابقه روبه رو کرده اند.

مریم شیعه زاده | شهرآرانیوز؛ دیروز صبح با خبر «خشک سالی در کمین ایران» از خواب بیدار شدیم و ۲ روز پیش هم با خبری که از «بحران آب در آسیا» خبر می‌داد. یخچال‌های هیمالیا که آن را با نام قطب سوم می‌شناسیم، امروز بیش از هر زمان دیگری در معرض خطرند و در دو دهه گذشته سرعت آب شدن آن ها، بیش از دو برابر شده است. اگرچه قدمت یخچال‌های طبیعی هیمالیا به ده‌ها میلیون سال قبل باز می‌گردد، اما با آغاز گرمایش زمین، به نظر می‌رسد دیر یا زود، از هیمالیا تنها رشته کوهی از جنس سنگ و خاک باقی می‌ماند.

 

تغییرات اقلیمی، الگوی بارش باران و باد‌های موسمی در آسیا را دستخوش تغییر کرده است و پیش بینی می‌شود تا ۸۰ سال دیگر، نیمی از یخچال‌های طبیعی هیمالیا به تمامی از بین بروند. اکنون سالانه چیزی حدود ۸ میلیارد تن یخ تنها در هیمالیا ذوب می‌شود. کشور‌های آسیایی بیش از دیگر کشورها، قربانی این اتفاق تلخ محیط زیستی هستند و بی شک جغرافیای آن‌ها با بلایایی همچون خشک سالی، سیل، نابودی محصولات کشاورزی، طغیان رودخانه ها، طوفان‌های هولناک و گرمای تحمل ناپذیر همراه است.

 

اکنون آمار مهاجرت به کشور‌های اروپایی، به اوج خود در چند سال اخیر رسیده است، اما پیش بینی می‌شود با آغاز موج قحطی و خشک سالی، رقم مهاجران؛ به طرز عجیبی رشد کند. براساس مطالعاتی که به تازگی انجام شده، تا پایان قرن حاضر؛ حتی اگر توافق پاریس به طور تمام و کمال اجرا شود و باعث کاهش ۲ درجه‌ای گرمایش زمین شود، باز هم مهاجرت به اروپا تا ۳۰ درصد افزایش پیدا می‌کند و این قاره را نیز به صورت جدی درگیر پیامد‌های گرمایش زمین می‌کند. در ایران هم بخش کشاورزی و استفاده غیراصولی از منابع زیرزمینی، ۲ مسئله‌ای هستند که کشور کم آب ما را با بحرانی بی سابقه روبه رو کرده اند.

 

۸۵ درصد از وسعت کشورمان به واسطه جغرافیای منطقه، دارای اقلیمی خشک و نیمه خشک است و از طرفی ۹۰ درصد آب کشور در کشاورزی استفاده می‌شود و همه این‌ها در حالی است که کشاورزی تنها ۱۵ درصد تولیدات کشور را شامل می‌شود. اگرچه مشکلات محیط زیستی در ایران همواره در زمره مشکلات درجه چندم و کم اهمیت تلقی می‌شوند، اما امروزه این حوزه بیش از پیش، نیازمند توجه مسئولان است. کمبود غذا، فقر، بیماری، بلایای طبیعی، جنگ، بیکاری و... تنها بخشی از مشکلاتی هستند که به واسطه گرمایش زمین در کمین انسان هستند. مشکلاتی که اگرچه همه مردم دنیا را درگیر خواهد کرد، اما بروز این بحران‌ها در ایران خشک ما، می‌تواند زمینه ساز بحران‌های شدیدتری باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->