هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای تشدید گرما در خراسان رضوی و ۳۰ استان دیگر عروسک‌های لبوبو چطور برای نسل زد تبدیل به یک نماد اجتماعی شد؟ تشخیص زودهنگام افسردگی با یک دماسنج ساده! آیا ادارات بوشهر روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه (۷ و ۸ مرداد) تعطیل است؟ درباره انواع خطرناک بیماری هپاتیت و راه های پیشگیری و درمان | عفونت زرد فشار خون خودتان کم نشود آقای وزیر! مسقف شدن پارکینگ‌های عمومی با پنل‌های خورشیدی رئیس سازمان محیط زیست: بحران‌های محیط زیستی با راهکارهای ضربتی برطرف نمی‌شوند خودداری برخی مشاوران املاک از ارائه برگه رسمی معامله | قولنامه هست، اما هولوگرام ندارد! به فرد گرمازده آب‌قند و شربت ندهید ذخایر خونی خراسان رضوی رو به کاهش است رئیس سازمان هواشناسی: خشکسالی با بارورسازی ابر‌ها درمان نمی‌شود آیا استعفای رئیس صندوق بازنشستگی کشوری صحت دارد؟ خسارت ۱۴ هزار میلیارد تومانی مصرف دخانیات بر نظام سلامت زمین لرزه ۴ ریشتری در عسلویه بوشهر (۵ مرداد ۱۴۰۴) اهدای عضو بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ مرداد ۱۴۰۴) ویدئو | ورود گرد و خاک شدید به مشهد از سمت جاده کلات (۵ مرداد ۱۴۰۴) رئیس سازمان نظام پرستاری کشور مطرح کرد: کاهش میزان مهاجرت پرستاران | فوق‌العاده خاص روی میز دولت مانده است آمادگی هلال احمر خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی در ایام اربعین ضرورت اصلاح جدی ساختار هیئت‌های بدوی و تجدیدنظر تامین اجتماعی در مشهد و خراسان رضوی پیش‌بینی دقیق هواشناسی با برج راداری مشهد بازنشستگان خطاب به مدیرعامل تأمین‌اجتماعی: مگر معوقات بازنشستگان چقدر است که پرداخت آن را چهار ماه عقب انداخته‌اید ورود حدود ۳۰ هزار معلم جدید به مدارس از مهر ۱۴۰۴ | ادامه فعالیت ۴۰ درصد از فرهنگیان بازنشسته کشف محموله بزرگ مواد اولیه ساخت موادمخدر صنعتی توسط پلیس مرزبانی از معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چه خبر؟ مرمت قدیمی‌ترین مدرسه تاریخی کاشمر از ابتدای مرداد ۱۴۰۴ شر مهندس سارق از  سر خودرو‌های مشهد کم شد موزه ملی ملک پس از جنگ ۱۲ روزه بازگشایی شد (۵ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

دبیر کمیته علمی کرونا: رمدسیویر در بیماران خفیف یا بیمارانی که اینتوبه شده اند، فایده ندارد

  • کد خبر: ۷۷۸۴۴
  • ۲۶ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۳
دبیر کمیته علمی کرونا: رمدسیویر در بیماران خفیف یا بیمارانی که اینتوبه شده اند، فایده ندارد
رمدسیویر در درمان بیماران خفیف یا بیمارانی که اینتوبه شده اند، فایده ندارد، فقط دسته خاصی از بیماران سود می برند که این موضوع بر اساس دستورالعمل‌های معتبر دنیا نگارش شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، عاطفه عابدینی در نشست خبری که در استودیو سلامت وزارت بهداشت برگزار شد، با بیان این مطلب گفت: این کمیته از اردیبهشت ۱۴۰۰ با ساختار و اعضای جدید، جلسات را به صورت منظم تشکیل داده، دستاوردها و دستورالعمل های مربوطه نیز منتشر و اطلاع رسانی شده است، درباره برخی اظهارنظرها مبنی بر اینکه کمیته علمی کرونا تعطیل شده و جلسات آن با حضور اعضا برگزار نمی شود، اظهار داشت: به هیچ عنوان این چنین نیست. ساختار این کمیته تغییر کرده و فعالیتش در قالب ۱۳ زیر کمیته تخصصی ادامه دارد.

 

وی افزود: برخی اساتید چون در پلتفرم های واکسن فعال شده بودند، تصمیم بر آن شد که از همکاران درگیر در امر درمان و تشخیص بیماری در کمیته استفاده شود. به همین منظور تلاش شد از فیلدهای بهداشتی درمانی سراسر کشور استفاده کنیم و در این راستا تغییراتی در اعضا داده شده است.

 

عابدینی ادامه داد: جلسات برگزار و درباره درمان ها و مسائل کووید مانند سلامت روان، زنان و بارداری و کودکان بحث و تبادل نظر می شود و نتایج در قالب دستاوردهایی به صورت دستورالعمل های درمانی منتشر شده است.

تریبون اصلی کمیته علمی کووید - ۱۹ وزارت بهداشت است

دبیر کمیته علمی کووید - ۱۹ توضیح داد: برخی سوالات روز و درمان ها همچون عوارض واکسن ها و اطلاعات مورد نیاز درباره واکسن ها هم وجود دارد که باید به صورت مشخص گفته شود، منتشر و به مراکز درمانی ارسال می شود.

عابدینی با بیان اینکه در نظر داریم برای کمیته علمی سایت جدا یا صفحه ای از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت را داشته باشیم که راحت تر با متخصصان و مردم ارتباط داشته باشد، تاکید کرد: تریبون اصلی کمیته علمی، وزارت بهداشت است که تصمیمات و دستورالعمل ها را اعلام می کند. یکی از وظایف ما بالا بردن توان علمی کادر درمان و خدمات پرستاری و پزشکی است که در این زمینه با کادر درمان در تماس هستیم.

 

وی با اشاره به اینکه یکی از وظایف ما بالابردن توان علمی کادر درمان است، عنوان کرد: در چند روز اخیر بحث های متعددی درخصوص موثر بودن یا نبودن درمان در فضای مجازی مطرح شده است که از سوی کمیته علمی توضیحاتی را ارائه خواهم داد. در خرداد ۱۴۰۰ ویرایش دهم دستورالعمل  تشخیصی و درمانی را مطابق استانداردهای بین المللی به مراکز درمانی ابلاغ کردیم. برای درمان سرپایی هیچ پیشنهادی ندادیم، در قسمت درمان سرپایی، فقط درمان علامتی را مطرح کرده بودیم. در بیماری کووید به جز آنتی بادی های مونوکلونال که در درمان سرپایی استفاده می شود و قیمت گرانی دارد و هنوز در ایران هم نداریم، به جز درمان علامتی چیزی نداریم. برخی درمان ‌ها هم نباید در درمان سرپایی ارائه شود مانند آنتی بیوتیک ‌ها که بدون شواهد عفونت یا باکتری نباید داده شود.

 

دبیر کمیته علمی کووید – ۱۹ تصریح کرد: با توجه به درمان هایی که در قسمت بستری داشتیم، طبق صلاحدید معاونت درمان وزارت بهداشت برای مدیریت امکان بستری های موقت به این معنا که بیمار شرایط بستری را دارد اما به دلیل اینکه خیلی بدحال نیست و شرایط مناسبی دارد، ویزیت شده و به منزل برود و دوره درمانی خود را طی کند و بستری دائم نباشد را ایجاد کردیم. از آنجایی که بسیاری از مردم ترس عجیبی از بیمارستان ها داشتند، این موضوع کمک کرد که درمان زودرس و اولیه انجام شد.

درخواست زیاد رادیولوژی و سی‌تی اسکن، غیراستاندارد است

عابدینی ادامه داد: طبق نظرسنجی چند روز اخیر از دانشگاه‌ ها ما کاهش ۲۰ تا ۷۰ درصدی بستری دائم را داشتیم که به مدیریت بیماری و مصرف اکسیژن کمک می ‌کرد گرچه از نظر ما هم این ایراد وارد بود که بیماران در مسیر بیمارستان تا خانه ممکن است موجب انتقال بیماری و عفونت شوند اما سعی می‌کردیم توضیحات لازم در مراکز درمانی به آنها داده شود. در قسمت بستری موقت و دائم درمان کورتون ‌ها با دُز مناسب و همچنین داروی رمدسیویر را پیشنهاد کرده‌ایم. توضیح دادیم که رمدسیویر در بیماران خفیف یا بیمارانی که اینتوبه شده اند، فایده ندارد و فقط دسته خاصی از بیماران سود می برند که این موضوع بر اساس دستورالعمل‌ های معتبر دنیا نگارش شده است؛ درمان دیگری هم که در ویرایش جدید به آن اشاره کردیم درمان ضدالتهابی توسیلیزومب است. این دو دارو کاملا با یکدیگر متفاوت هستند. رمدسیویر در مرحله ویروسی و توسیلیزومب در مرحله‌ التهابی به بیمار داده می‌شود.

 

وی تاکید کرد: این موضوع که درمان استاندارد چیست، باید بر اساس ابلاغ وزارت بهداشت باشد و نباید نظرات شخصی افراد در برنامه‌ های تلویزیونی و رادیویی گفته شود. بگذاریم تریبون فقط وزارت بهداشت و کمیته علمی باشد.

دبیر کمیته علمی کووید – ۱۹ بیان کرد: در حال حاضر در درمان سرپایی کووید۱۹  آموزش به بیمار خیلی مهمتر از داروها است. اینکه بداند چه زمانی به پزشک مراجعه کند. خیلی زود یا خیلی دیر اقدام می‌کنند. درخواست زیاد رادیولوژی و سی‌تی اسکن، غیراستاندارد است. در کجای دنیا برای بیمار کووید هر روز یا یک روز در میان سی‌تی اسکن درخواست می‌شود؟

 

عابدینی یادآور شد: علی رغم اینکه دستورالعمل های استاندارد و با جزئیات کامل برای درمان ارائه داده ایم، متاسفانه بعضی از همکاران در زمان مقرر درمان را انجام نمی‌دهند. دستورالعمل علمی که کمیته کشوری تهیه کرده است معیار قضاوت پزشکی قانونی، نظام پزشکی و همه مجامعی است که بر درمان نظارت می کنند.

 

وی اظهار کرد: در این روزهایی که تعداد زیادی از هموطنان را از دست می دهیم و متاسفانه در پیک دلتایی هستیم که ناشی از ویروس جهش یافته ای است که سرعت سرایت پذیری بسیار زیادی دارد و بیماران را به صورت خانوادگی گرفتار کرده است از همکاران درمان خواهش می کنم تجویز به جای داروها را فراموش نکنند. حتما کسانی که دستی بر تجویز و درمان دارند حتما به این موضوع توجه کنند.

 

دبیر کمیته علمی کووید – ۱۹  با تاکید بر اینکه در بیماری کووید هدف اصلی، پیشگیری و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و همچنین واکسیناسیون است، یادآور شد: حق مردم ایران است که مطابق استانداردهای بین المللی دارو دریافت کنند. داروهای دیگری در مرحله التهابی در برخی دستورالعمل‌های کشورهای دیگر وجود دارد و به فکر هستیم تا بر آنها کار کنیم و دغدغه کمیته بالینی این است که مردم ما مطابق استانداردهای دنیا، درمان موثر را دریافت کنند.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->