سفارت انگلیس در تهران بازگشایی شد (۱۶ تیر ۱۴۰۴) لاوروف: روسیه آماده است اورانیوم غنی‌شده به ایران بدهد اولین روایت از شهدای زندان اوین امشب در برنامه تلویزیونی «لاله خیز» + ویدئو گروسی: راه‌حل مسئله هسته‌ای ایران نظامی نیست تاکید نخست‌وزیر لبنان بر ضرورت عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی از اراضی این کشور وزیر حمل و نقل روسیه پس از برکناری توسط پوتین خودکشی کرد آمریکا تحریرالشام را از فهرست گروه‌های تروریستی خارج کرد ۵۰ نظامی اوکراینی با اسکندر روسیه کشته شدند (۱۶ تیر ۱۴۰۴) پزشکیان از مجتمع بندری آستارا بازدید کرد حمله موفق ارتش یمن به کشتی مرتبط با رژیم صهیونیستی (۱۶ تیر ۱۴۰۴) دیدار عراقچی با نخست‌وزیر مالزی مصاحبه پزشکیان با تاکر کارلسون منتشر شد | پزشکیان: اسرائیل برای ترور من اقدام کرد اما ناکام ماند + فیلم آخرین وضعیت تعطیلی ادارات تهران در روز ۱۷ تیرماه ۱۴۰۴ عراقچی: ایران از محکومیت قاطع و صریح تجاوزات نظامی اخیر رژیم اسرائیل و ایالات متحده توسط بریکس قدردانی می‌کند رئیس‌جمهور لبنان پاسخ طرح واشنگتن را داد پزشکیان: مردم دشمن را در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه ناامید کردند سفارت مسکو در تهران: «زنده باد ایران کبیر» تقدیر آیت الله علم الهدی از موضع‌گیری هوشمندانه آیات عظام مکارم شیرازی و نوری همدانی اعترافات هولناک سرباز صهیونیست درباره جنگ غزه دستور اژه‌ای به مسئولان قضایی جهت بازسازی هر چه سریع‌تر بخش‌های آسیب‌دیده زندان اوین بریکس چیست و از چه کشورهایی تشکیل شده است؟ + تاریخچه و جزئیات واکنش رهبر اپوزیسیون ژاپن به ضرب‌الاجل ترامپ: باید اتکا به تجارت با آمریکا را کاهش دهیم حضور سرزده پزشکیان در استانداری اردبیل (۱۶ تیر ۱۴۰۴) خروج اوکراین از پیمان اتاوا گردان‌های قسام ارتش رژیم صهیونیستی را غافلگیر کرد نتانیاهو برای دیدار با ترامپ وارد واشنگتن شد حمله یمن با ۱۱ فروند موشک و پهپاد به مناطق حساس رژیم صهیونیستی (۱۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

جلسه شورای حکام آژانس اتمی درباره ایران آغاز شد

  • کد خبر: ۸۴۷۱
  • ۱۶ آبان ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۱
جلسه شورای حکام آژانس اتمی درباره ایران آغاز شد
شورای حکام آژانس اتمی جلسه خود برای بررسی گزارش مدیرکل موقت پیشین این سازمان درباره مسائل پادمانی در ایران را آغاز کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، جلسه ویژه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای بررسی موضوعات پادمانی مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران، دقایقی پیش در وین شروع شد.
در این جلسه که پشت درب‌های بسته انجام می‌گیرد، قرار است گزارش چند ماه پیش «کورنل فروتا» مدیر کل موقت آن زمان آژانس اتمی درباره موضوعات پادمانی در ایران بررسی شود.

 

 

اظهارات سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره نشست امروز شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره ایران


وبگاه اطلاع‌رسانی آژانس اتمی روز گذشته (چهارشنبه) در بیانیه‌ای که نشان از اضطرار این جلسه داشت، اعلام کرد: «شورای حکام در ساعت ۱۰:۳۰ (به وقت محلی) روز پنجشنبه هفتم نوامبر ۲۰۱۹، در مقر آژانس، ساختمان C در مرکز بین‌المللی وین تشکیل جلسه می‌دهد».  
«لارنس نورمن» خبرنگار نشریه «وال‌استریت ژورنال» مستقر بروکسل، در صفحه توئیتر خود به نقل از منابع آگاه درباره جلسه امروز نوشت: «می‌توان انتظار داشت که از ایران به‌طور جدی خواسته شود تا [با آژانس]همکاری داشته باشد و در موضوع تحقیقات حول تاسیسات و مواد در تورقوزآباد شفاف‌سازی کند. همچنین نسبت به ممانعت‌های آتی از انجام کار بازرسان آژانس ابراز نگرانی شود».
همچنین یک مقام اروپایی ارشد به نورمن گفت: «وزرای خارجه اتحادیه اروپا نیز در جلسه‌ای که روز دوشنبه هفته آینده خواهند داشت، ارزیابی‌های آژانس از گام‌های ایران در کاهش تعهدات برجامی خود را مورد بررسی قرار می‌دهد».
خبرنگار وال‌استریت ژورنال می‌گوید که از مقام اروپایی مذکور پرسیده که آیا بعد از آغاز غنی‌سازی اورانیوم در تاسیسات فردو و دیگر گام‌های اخیر ایران، حمایت از برجام در اروپا متزلزل شده و آن مقام نیز اینگونه پاسخ داد: «خیر. در حقیقت هنوز هم اجماع گسترده‌ای در دفاع از برجام و پیشبرد آن وجود دارد».
دولت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» بعد از خروج از برجام در راستای سیاستی موسوم به «فشار حداکثری» به اقداماتی تحریک‌آمیز مانند قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً تروریستی، اعزم یک ناوگروه، چند بمب‌افکن بی‌-۵۲ و چند جنگنده اف-۲۲ به منطقه و تحریم وزیر خارجه ایران روی آورده است. جمهوری اسلامی ایران در واکنش به این اقدام یک سال «صبر راهبردی» را در دستور کار قرار داد و به طرف‌های توافق هسته‌ای به ویژه کشور‌های اروپایی که وعده جبران خروج آمریکا را می‌دادند مهلت داد به تعهدات خود ذیل توافق هسته‌ای عمل کنند.
با گذشت یک سال و محقق نشدن وعده‌های اروپا، شورای عالی امنیت ملی ایران در بیانیه‌ای روز ۱۸ اردیبهشت‌ماه به طرف‌های توافق هشدار داد در صورتی که ظرف ۶۰ روز به تعهدات خود در زمینه‌های نفتی و بانکی عمل نکنند ایران طبق مفاد برجام، از تعهدات خود ذیل این توافق خواهد کاست.

جمهوری اسلامی ایران تا کنون در سه گام گام از تعهدات خود کاسته است. تهران شهریورماه اجرای سومین گام از کاهش تعهدات خود را اعلام کرد.
اولین گام ایران در کاهش تعهدات، عبور از سقف ۳۰۰ کیلوگرمی ذخایر اورانیوم غنی‌شده ۳.۶۷ درصد، عدم فروش آب سنگین و مازاد اورانیوم غنی‌شده بود که در تاریخ هجدهم اردیبهشت اعلام شد. گام دوم روز شانزدهم تیر و با بیانیه‌ای دولت مبنی بر افزایش سطح غنی‌سازی از ۳.۶۷ درصد اجرا شد. گام سوم ایران برای کاهش و توقف برخی تعهدات ذیل برجام که از ۱۶ شهریور شروع شد، بیشتر مربوط به برداشتن محدودیت‌ها روی فعالیت‌های تحقیق و توسعه (R & D) از جمله توسعه و راه‌اندازی نسل جدید سانتریفیوژ‌ها در تاسیسات غنی‌سازی اورانیوم بود.
گام چهارم نیز از صبح روز گذشته (چهارشنبه) با گازدهی به سانتریفیوژ‌های نصب‌شده در تأسیسات فردو و غنی‌سازی ۴.۵ درصدی در این تاسیسات (از نیمه شب پنجشنبه) آغاز شد. 

 

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->