به گزارش شهرآرانیوز، شله بریان جزو غذاهای محبوب اصفهانیها و کمتر شناختهشده در کشور است که با برنجی محلی با نام لنجان تهیه میشود. این برنج عطر و طعم بینظیری دارد، اما جای نگرانی نیست، چون برنجهای معطر زیادی در کشورمان داریم. استفاده از زیره سیاه در پخت این غذا به هضم راحتتر آن بسیار کمک میکند. ازاینرو شله بریان را میتوان بدون دغدغه و نگرانی پخت و خورد.
زمان تهیه: ۳ ساعت و ۳۰ دقیقه
برنج: ۲ پیمانه
گوشت دنده یا گردن گوسفندی: ۳۰۰ گرم
پیاز: یک عدد
پودر زیره سیاه: یک قاشق غذاخوری
زردچوبه: ۱.۲ قاشق چایخوری
نمک، فلفل و روغن: به میزان لازم
پیاز را خلالی خرد کنید و با روغن تفت بدهید. همین که پیازها سبک شدند، زردچوبه، فلفل و گوشت را به آن اضافه کنید.
به تفتدادن ادامه بدهید تا طعم پیاز کاملا به خورد گوشت برود. وقتی که آب گوشت با تفتدادن کشیده شد، چند پیمانه آب جوش داخل قابلمه بریزید و بگذارید گوشت خوب بپزد. گوشت که پخت، آن را از قابلمه خارج کنید و استخوانهایش را جدا کنید و دوباره درون قابلمه بریزید.
برنج را که از قبل با مقداری نمک خیس کردهاید، داخل قابلمه حاوی گوشت و پیاز بریزید. شعله را کم کنید تا برنج بهآرامی با آبگوشت بپزد. گاهی آن را هم بزنید تا ته نگیرد.
وقتی آبگوشت کم و برنج پخته شد، زیره را به آن اضافه کنید و هم بزنید. سپس با استفاده از گوشتکوب، همه مواد را له کنید. غذا باید غلظتی بهاندازه حلیم داشتهباشد. غذای شما آماده است و میتوانید آن را سرو کنید.
*اگر هنگام ریختن برنج احساس کردید آبگوشت کم است، مقداری آبجوش به آن اضافه کنید. حواستان باشد آب سرد طعم غذا را خراب میکند.
*اگر از برنج نیمدانه برای تهیه شله بریان استفاده میکنید، حواستان باشد خمیر نشود.
*شله بریان را بدون زردچوبه نیز میپزند.