میانگین سن ازدواج در کشور اعلام شد یک نماینده مجلس: آلودگی هوا به موضوعی عادی تبدیل شده است! بازگشت آثار تاریخی ایران از چین اعلام شرایط خروج از کشور مشمولان متولد ۱۳۸۶ برای اربعین ۱۴۰۴ ارتباط دوسویه مدیران شهرستان‌ها با اعضای انجمن‌های میراث فرهنگی، بر رونق گردشگری تأثیرگذار است مروری بر کلاهبرداری رایج فروش بلیت جعلی | سفر ناتمام، روایتی از یک اعتماد نابجا! تشکیل کمیته‌های مشاوره‌ای برای دانش‌آموزان و فرهنگیان آسیب‌دیده آغاز فرایند اصلاح روش‌های آموزش و یادگیری در مدارس ابتدایی بهره‌گیری از اوقات فراغت دانش‌آموزان در زیباسازی فضاهای آموزشی فراخوان دانشگاه شهید بهشتی برای ارسال یادداشت اساتید در محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۱۷ تیر ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا فردا رئیس سازمان مدارس غیردولتی: محاسبه ۳۰ روز بیمه برای معلمان اجباری است اسامی فرآورده‌های غذایی غیرمجاز اعلام شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) لیست دانشگاه‌های خارجی مورد اعتماد وزارت علوم در سال ۲۰۲۶ نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۵ بیمار نیازمند عضو زندگی بخشید (۱۷ تیر ۱۴۰۴) آیا کاهش اشتهای کودکان در تابستان طبیعی است؟ توزیع کارت جدید بانکی برای بازنشستگان فراجا (۱۷ تیر ۱۴۰۴) حضور استان کرمان در فهرست رقابت بهترین مرکز گردشگری جهان در سال ۲۰۲۵ تورهای غیرمجاز، عامل افزایش نرخ بیکاری راهنمایان گردشگری زمان آغاز هدایت تحصیلی دانش‌آموزان اعلام شد بهترین خوراکی‌ها برای پاکسازی گرد و غبار از ریه خبر جدید از پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی (۱۷ تیرماه ۱۴۰۴) مجوز داروخانه‌های متخلف در جنگ ۱۲روزه، لغو شود جریمه ۲۲ میلیارد ریالی برای دارنده ۲۰۸ دستگاه ماینر قاچاق در مشهد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) آخرین جزئیات درمورد نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ | نحوه دریافت کارت ورود به جلسه و مراحل رفع نقص (۱۷ تیر ۱۴۰۴) تولد ۷۰ نوزاد گاندو برای اولین بار در ایران لزوم واکسیناسیون حیوانات خانگی | اجتناب از مصرف فرآورده‌های دامی غیرپاستوریزه نتایج کنکور دانشگاه‌های افسری ارتش اعلام شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

جایگاه ارزشمند زنان در شهر‌ها

  • کد خبر: ۸۸۰۴۱
  • ۲۴ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۰
جایگاه ارزشمند زنان در شهر‌ها
فاطمه سلیمی - عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد

زن در عالم هستی و در همه ادوار تاریخ، نمادی از جریان زندگی و روح‌بخشی و انسان‌سازی و اعتلاگری است. زنان رهبران فکری و عاطفی جامعه هستند که قادرند با ابعاد روحانی خویش سرمایه‌های ارزشمند انسانی را به بالندگی و شکوفایی برسانند.

فارغ از دین و مذهب، همه زنان در جایگاه انسانی دارای ۳ نقش فردی، خانوادگی و اجتماعی‌اند با این تفاوت که در برخی از مذاهب و ادیان، برخی نقش‌ها کم‌رنگ شده یا از فلسفه اصلی خود خارج شده‌اند و در جهان واقعی، مصداق درستی نیافته‌اند. این امر ناشی از نداشتن الگویی کامل در مصداق‌سازی دنیای واقع است.

الگوپذیری به فرایندی اطلاق می‌شود که در آن، رفتار یک فرد یا گروه به مثابه محرکی برای افکار، نگرش‌ها یا رفتار‌های شخص یا اشخاصی دیگر به کار گرفته شود. به عبارت دیگر، الگوپذیری یعنی فرایند پیروی از یک مدل عینی و راهنمای عملی در رفتار و کردار که به تسهیل نقش‌آفرینی درست بر اساس ارزش‌ها منجر می‌شود.

نقش مدیریت شهری در الگوسازی و ارتقای زنان

شهر یکی از بزرگ‌ترین دستاورد‌های بشری است که شکل آن همواره برآمده از مجموعه تصمیمات متولیان مدیریتی و ساکنان آن است و چگونگی رویکرد‌های توسعه‌ای افراد آن وابسته به تجمیع رویکرد‌های این تصمیمات است. مجموع آن قدرتی است که به زاده شدن محور‌هایی در راستای دستیابی به تعالی یا رکود توسعه انسانی منجر خواهد شد.

اهمیت رویکرد‌های شهری در جهان شهری، چون مقدس مشهد به عنوان پایتخت معنوی ایران و دومین کلان‌شهر مذهبی جهان که با برخورداری از بارگاه ملکوتی حضرت رضا (ع) علاوه بر شهروندان و مجاوران، میزبانی از زائران حضرت رضا (ع) را بر عهده دارد دوچندان است.

متأسفانه هم‌اکنون، چندان که در شأن جهان‌شهر مقدس مشهد با شعار «تجسم برکت و کرامت» باشد، الگوسازی در اقشار مختلف به‌ویژه جوانان و دخترانمان تسری نیافته است. در این میان، نقش مسئولان شهری، شورای شهر و کمیسیون‌های مرتبط در ایجاد بستر‌های ارتقا و تعالی و فراهم‌آوری زمینه‌های الگوسازی درخور توجه است.

اهمیت معرفی الگو‌هایی انسان‌ساز که مسیر رشد و توسعه را تسهیل کنند بر عهده مسئولان و دغدغه‌مندانی است که ابزار‌های لازم را در دست دارند.

بر این اساس، یکی از رویکرد‌های شورای شهر در دوره ششم، با تأکید بر ارتقای کرامت زنان و از دریچه آن، کرامت جامعه، بر این اساس شکل خواهد گرفت تا نماد‌های قابل الگوبرداری را در همه موضوعات رشد و توسعه به جامعه معرفی کند و زمینه‌های آشنایی زنان و دختران شهر علی‌بن‌موسی‌الرضا (ع) با این الگو‌ها بیش‌ازپیش میسر و انعکاس رفتار‌های منطبق بر نماد‌های متعالی انسانی در رفتار و شخصیت و عملکرد تمامی زنان پدیدار شود.

فاطمه (س) الگویی فراتر از زمان و مکان

حضرت فاطمه زهرا (س) در کنار مجموعه صفات ایمانی و اعتقادی شان که مختص زن مسلمان است، در مقام یک زن، ویژگی‌هایی عمومی دارند که برای همه گروه‌ها مناسب است. ایشان در سبک زندگی خود، یعنی نقش و جایگاه فردی، در نقش خانوادگی خود، یعنی مادری و همسری، و در نقش اجتماعی و سیاسی خود، مصداق اعلای یک زن کامل هستند. این بانوی بزرگوار به عنوان یک فرد، آینه تمام‌نمای زندگی انسانی، نوع‌دوستی و احسان، صبر و گذشت، عفت و حیا و قدرت و صلابت است.

هرچند زنان بسیاری به لحاظ فضایل اخلاقی و انسانی و نقش‌آفرینی در جهان بشریت در طول تاریخ خوش درخشیده‌اند، هیچ زنی به پای حضرت زهرا (س) نرسیده است، زیرا ایشان به‌رغم عمر کوتاه خود، آثار و برکات فراوانی برای همه زمان‌ها به یادگار گذاشت.

زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) پر است از آموزه‌های دینی و قرآنی که هر انسانی از آن الگوبرداری کند، گوی سعادت را خواهد ربود و خود و انسان‌های پیرامون خود را به سرمنزل مقصود حیات خواهد رسانید.

لازمه این امر آشنایی بیش‌از‌پیش زنان با ارزش‌ها و توانمندی‌های انسانی خویش و نقش حساس و مهمشان در دستیابی جامعه انسانی به اهداف خود و هم‌چنین تلاش آن‌ها در راستای بهره‌گیری از الگوی زنان عالم، حضرت فاطمه زهرا (س)، و آسان‌سازی ایفای نقش خود در مسیر اعتلای جامعه است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->