به گزارش شهرآرانیوز، نخود فرنگی علاوه بر خوشمزه بودن گنجینه کوچکی از مواد مغذی هستند که دارای فواید بسیاری برای سلامت بدن میباشند. برخی افراد علاقهای به خوردن آن ندارند، اما باید بدانند که حتما در ذائقه خود باید تغییر ایجاد کنند.
نخود فرنگی دارای آمینو اسیدهای ضروری، سیستئین، لیسین و بسیاری از مواد مغذی مهم مانند پروتئین ها، ویتامین B، ویتامین E، نشاسته و چربیها است. نخودفرنگی از محدود حبوباتی است که هم بصورت خام و هم پخته، جزء سبزیجات تازه محسوب میگردد. در مطلب قبلی خواص نخود فرنگی را کامل گفتیم و حالا در این مطلب اثر این نخودهای سبز کوچک را در لاغری و کاهش وزن بیان خواهیم کرد.
افزایش وزن و تغییر سایز به دلیل سبک زندگی ناسالم و مصرف غذاهای پرچرب و کالری به وجود میآید. برای تغییر در رژیم غذایی بهتر است انواع مختلف غذاها را دریافت کنید، نخودفرنگی یکی از مواد غذایی مهمی است که در کاهش وزن موثر است. نخودفرنگی به طور طبیعی یک ماده غذایی کم کالری، کم چرب، حاوی پروتئین، فیبر و بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی است.
به طور کلی هر فنجان نخودفرنگی حاوی ۱۳۴ کالری است، اما فیبر بالایی دارد، به همین دلیل برای کاهش وزن بسیار مناسب است. اگر مایل به کاهش وزن خود هستید، سوپ سبزیجات خود را با افزودن نخودفرنگی تکمیل کنید. این سوپ با فیبر و پروتئین بسیار، احساس سیری در شما ایجاد کرده و جلوی اشتهای شما را میگیرد. این سوپ را قبل از غذای اصلی میل کنید تا غذای کمتری بعد از آن مصرف نمائید. زیرا این سوپ حجم زیادی از معده شما را اشغال کرده و از پرخوری جلوگیری میکند.
سه چهارم فنجان نخود فرنگی دارای ۱۰۰ واحد کالری است، مقدار پروتئین آن از یک چهارم فنجان بادام یا یک قاشق غذا خوری کره بادام زمینی بیشتر است. هر فنجان نخود فرنگی ۸ گرم فیبر و ۲۸ درصد فیبر مورد نیاز روزانه را تامین میکند. بسیاری از افراد فیبر کافی در طول روز مصرف نمیکنند، که میتوانند با افزودن نخودفرنگی به غذای خود، فییبر مورد نیاز را دریافت کنند.
علاوه بر فیبر و پروتئین منبع مناسبی از ویتامینهای گروه B، ویتامین A، ویتامین C، بتا کاروتن، آهن، منیزیم و ویتامین K است.
تحقیقات بخش سلامت دانشگاه هاروارد نشان میدهد که میان افزایش مصرف سبزیجات نشاستهای و بالا رفتن وزن ارتباطی وجود دارد. به طوری که نخودفرنگی را نیز یکی از عوامل افزایش وزن میدانند. در این مطالعه از اطلاعات یک پرسشنامه تغذیهای استفاده شد که خطاهای محاسباتی داشت. این که بدانیم چه غذایی را در باید در کنار این سبزیجات استفاده کنیم، اهمیت بسیاری دارد.
با اینکه تحقیقات نشان داده است افزایش مصرف سبزیجات نشاستهای باعث بالا رفتن وزن میشود، اما تحقیقات دیگری نیز ثابت مینماید افزایش مصرف فیبر در برنامه غذایی به کاهش وزن کمک میکند.
اینکار به طور مستقیم روی مقدار انرژی دریافتی تاثیر دارد. کره یا سس سنگین میتواند با شاخص گلیسمی بالا در ارتباط باشد.
اندازه مشخصی از نخودفرنگی موجب بالا رفتن سریعتر قند خون نسبت به مواد غذایی دیگر میشود. به طور کلی بهتر است از بیشتر از مواد غذایی در رژیم خود استفاده کنیم که شاخص گلیسیمی پائینی دارند، علاوه بر این باید بار گلیسیمی آنها را نیز در نظر بگیریم. بارگلیسمی میزان حجم غذایی میباشد. مواد غذایی مانند هندوانه، نخودفرنگی و هویج ممکن است شاخص گلیسمی بالایی داشته باشند، اما بار گلیسمی این غذاها پایین است. این بدان معناست که یک وعده از این مواد غذایی تاثیر زیادی بر روی قند خون ندارد.
نخودفرنگی یک ماده غذایی همه کاره است که نباید به عنوان تزئین غذا در نظر گرفته شود. افزودن زیاد این ماده غذایی پر خاصیت، راه حل مناسبی برای کاهش وزن سریع میباشد.
روشهای افزودن نخودفرنگی به رژیم غذایی برای لاغری و تناسب اندام:
از نخود فرنگی به عنوان غذایی کنار وعده اصلی با روشهای خلاقانه استفاده کنید.
نخود فرنگی را با دیگر سبزیجات، میوه ها، حبوبات، غلات کامل، چربیهای مفید برای قلب و منابع کم چرب پروتئین ترکیب کنید تا یک غذای کامل برای حفظ سلامتی داشته باشید.
از نخود فرنگی میتوان در ترکیب انواع پلوها و کتلتها استفاده کرد. همچنین میتوان نخود فرنگی را به راحتی در تهیه حموص اضافه کرد.
استفاده از نخودفرنگی با پوششی که دارد، فیبر، مواد معدنی و آنتی اکسیدانهای بیشتری را وارد بدن میکند.
نخود فرنگیهای خشک یک میان وعده سالم و سیر کنندهای است که میتوان در فواصل وعدههای اصلی از آن استفاده کرد. البته باید توجه داشت که نباید بیش از یک مشت از نخود فرنگی خشک استفاده کنید.
نخود فرنگی را میتوان به صورت تازه، منجمد، خشک شده یا خشک و منجمد استفاده کرد.
منبع: نمناک