اعلام جزئیات حمله تروریستی به ساختمان بنیاد مسکن چابهار کاهش وزن آسان با معرفی ۷ ماده غذایی چربی‌سوز واکنش کاربران فضای مجازی به کارزار سربازی دختران + عکس معاون آموزشی وزارت بهداشت: کیفیت آموزش پزشکی با توجه به ازدحام دانشجو، کمبود تجهیزات و استاد، نگران‌کننده است چرا اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی به تأخیر افتاد؟ توسعه همکاری‌های وزارت بهداشت و جمعیت مبارزه با دخانیات اهدای اعضای جوان مرگ مغزی در مشهد به ۷ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ اسفند ۱۴۰۳) جزئیات قانون «افزایش سن بازنشستگی» اعلام شد (۶ اسفند ۱۴۰۳) | سنوات بیمه‌پردازی هر بیمه‌شده چند ماه افزایش می‌یابد؟ پرواز‌های فرودگاه‌ مشهد برقرار است (۶ اسفند ۱۴۰۳) بیش از ۶۷۰ هزار نفرشب ظرفیت اقامتی در نوروز ۱۴۰۴ برای خراسان رضوی پیش‌بینی شده است توزیع شیر در مدارس مشهد به آخر خط رسید آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (سه‌شنبه، ۷ اسفند ۱۴۰۳)  تعطیل است؟ تعطیلی مراکز گردشگری و بوم‌گردی مشهد و خراسان رضوی تا اطلاع ثانوی | ستاد بحران استانداری خراسان رضوی: در آماده‌باش کامل هستیم (۶ اسفند ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) | مشهد برفی می‌شود شناسایی ۱۱۲۰ مبتلا به تب دنگی از ابتدای سال | ثبت ۵ مورد ابتلا به چیکونگونیا (۶ اسفند ۱۴۰۳) چرا بیمه ها زیر بار هزینه داروهای مکمل نمی روند؟ | مکمل های بی صاحب! آیا شمع‌های معطر برای سلامتی ضرر دارند؟ حمله مرگبار سگ‌های ولگرد به دختربچه ۹ساله در روسیه هشدار جدید محققان؛ اصرار به کودک برای خوردن تمام غذای بشقابش راه‌حل پیشنهادی آموزش و پرورش برای حل مشکل سربازی معلمان بازی پزشکان تقلبی با جان مردم | شناسایی ۸۹ مداخله‌گر سلامت در سال ۱۴۰۳ لغزندگی برخی جاده‌های خراسان رضوی در پی بارش برف و باران (۶ اسفند ۱۴۰۳) رازگشایی از قتل مرد زندانی به دست قاتلان اجاره‌ای ماجرای عجیب سرقت‌های باند دختران لاغر در مشهد کیک و غذای رنگی بخوریم یا نخوریم؟ بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور (۶ اسفند ۱۴۰۳) پیاده روی عوارض سکته مغزی را بهبود می‌بخشد مجازات سخت کادر درمانی که سقط جنین انجام می‌دهند اهمیت کاهش گلبول‌های سفید در خون‌های اهدایی مهلت چند هفته‌ای اولیای دم به قاتل فرزندشان قصاص؛ مجازات قتل زن میانسال بعد از رابطه نامشروع
سرخط خبرها

انتقال کرونا از طریق غذا به بدن

  • کد خبر: ۲۷۵۶۲
  • ۰۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۸
  • ۵
انتقال کرونا از طریق غذا به بدن
استاد علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ویروس کرونا مانند سایر ویروس‌ها می‌تواند از طریق غذا هم به بدن منتقل شود.
به گزارش شهرآرانیوز، سید امیر محمد مرتضویان، دکترای صنایع غذایی و استاد دانشگاه شهید بهشتی - انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور در پاسخ به نگرانی مردم در سامانه ۴۰۳۰ ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و وزارت بهداشت مبنی بر تأثیر ویروس کرونا روی مواد غذایی، افزود: اگرچه موضوع ماندگاری ویروس روی مواد غذایی بسیار حائز اهمیت است، اما کمتر در کشور و جهان به این بحث پرداخته شده است و تحقیقات ویروس کرونا بیشتر در زمینه جنبه‌های پزشکی و درمانی متمرکز است.


وی با تأکید بر اینکه محصولات غذایی هم می‌تواند به ویروس کرونا آلوده شده باشد، گفت: مدت زمان ماندگاری این ویروس روی انواع غذا‌ها هنوز به طور دقیق مشخص نشده به همین دلیل باید یک تحقیق بسیار علمی و دقیق درخصوص این موضوع انجام شود تا نشان دهد که مدت زمان ماندگاری روی انواع مواد غذایی مانند شیر پاستوریزه، انواع پنیر، دوغ، خامه، گوشت، سوسیس و کالباس، غلات و نان، انواع حبوبات و دیگر فراورده‌ها چقدر است.

مرتضویان ادامه داد: احتمال آلوده‌شدن ثانویه انواع فراورده‌های سنتی مثل شیر و نان در صورت آلودگی محیط پس از تولید به ویروس کرونا وجود دارد. به همین دلیل باید چالش‌هایی که در این زمینه وجود دارد را با تحقیق درست، برطرف کنیم.


وی با اشاره به اینکه تحقیقات علمی نشان می‌دهد که اگر فراورده پاستوریزه باشد ریسک آلوده‌شدن به ویروس کرونا کاهش می‌یابد، افزود: توصیه می‌کنیم که مردم بیشتر فراورده‌های صنعتی مصرف کنند چراکه احتمال سرایت این ویروس به این فراورده‌ها هم به دلیل پاکیزه‌تر بودن محیط‌های تولید و هم اعمال فرایند‌های تولید بسیار کمتر از فراورده‌های سنتی و صنفی است. فراورده‌های صنعتی از درجه بهداشتی بالاتری نسبت به فراورده‌های سنتی برخوردارند، به همین دلیل مردم بهتر است از محصولاتی که بسته‌بندی هستند، استفاده کنند.

استاد علوم و صنایع غذایی دانشگاه شهید بهشتی اضافه کرد: محصولات بسته‌بندی مانع ورود ویروس به محصولات غذایی به صورت آلودگی ثانویه می‌شوند. به همین دلیل تأکید داریم که فراورده‌های صنعتی از ایمنی بالاتری برخوردار است. حتی نان‌های بسته‌بندی نسبت به نان‌های صنفی ایمنی بیشتری دارند، اما باید بسته‌بندی با پس از ورود به منزل و پیش از باز کردن محصول، ضدعفونی یا شست‌وشو شود.


مرتضویان با اشاره به مصرف انواع شیرینی جات تصریح کرد: تضمینی در خصوص بهداشتی بودن انواع شیرینی‌هایی که در مواد قنادی‌ها فروخته می‌شود وجود ندارد، چرا که احتمال آلودگی این محصولات به ویروس کووید۱۹ به‌ویژه بعد از خارج‌شدن از فر‌های شیرینی‌پزی وجود دارد.

وی به مباحثی که درخصوص اینکه اگر ماده اولیه محصولات غذایی صنعتی به ویروس آلوده بودند، آیا احتمال آلوده بودن این محصولات بعد از تولید و حرارت هنوز هم وجود دارد یا خیر، گفت: به‌طور دقیق این موضوع هنوز مشخص نشده است.


استاد علوم و صنایع غذایی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه تخمین‌های علمی نشان می‌داد که احتمال غیر‌فعال‌شدن ویروس کووید۱۹ در دمای ۶۰ تا ۶۵ درجه و در چند ثانیه وجود دارد، تصریح کرد:، اما تحقیقی از مجله «لن ست» منتشر شد که نشان می‌دهد این ویروس در دمای ۷۵ درجه هم به مدت ۵ دقیقه مقاومت کرده است. البته این تحقیق در مواد غذایی نبوده و با‌توجه‌به اثرات حفاظتی ترکیبات مواد غذایی بر میکروب‌ها، ممکن است در مواد غذایی این دمای ماندگاری بیشتر هم باشد؛ بنابراین فقط انجام تحقیقات مستقیم و دقیق در مواد غذایی می‌تواند پاسخ‌گوی چگونگی سرایت این ویروس از راه غذا و به ویژه ماندگاری آن در انواع مواد غذایی باشد.


منبع: فارس
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ل ع
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
1
12
تازه یادتون افتاده تو مواد غذایی وجود داره!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۳
0
2
کاش مسولان دولت و خود ریس جمهور یه کم وجدان کاری و انسانیت داشتن
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۳
0
3
استاد شما اول برو تحقیقات بسیار وسیع رو انجام بده وقتی به نتیجه رسیدی بیا اعلام کن.
شبنم
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۳
0
1
Mn
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۳
2
0
سلام به نظر بنده دیگه خیلی دارن گنده اش میکنن
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->