جمعی از معلمان، شنبه (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) با رهبر معظم انقلاب دیدار می‌کنند نتانیاهو از ترس بازداشت، سفرش به واتیکان را لغو کرد شهادت ۱۱۵ فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ایران به معاهده «منابع ژنتیک و دانش سنتی» پیوست انصارالله یمن: از تهدیدهای رژیم صهیونیستی و آمریکا هیچ هراسی نداریم چین: به حق ایران برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای احترام می‌گذاریم قالیباف: زمینه تقویت عملی روابط اقتصادی و فرهنگی بین کشورهای اسلامی فراهم شده است پیام تسلیت دبیر شورای اطلاع رسانی دولت برای درگذشت یک عکاس خبری و یک روزنامه‌نگار سیاسی دادگاهی در دانمارک ۲ فرد را به جرم هتک حرمت قرآن کریم جریمه کرد خروج طالبان از لیست سیاه و جهش همکاری‌های روسیه و افغانستان عراقچی: هیچ سناریویی برای چشم‌پوشی از غنی‌سازی وجود ندارد سفر قریب‌الوقوع وزیر خارجه عراق و رئیس اقلیم کردستان عراق به تهران ادعای ترامپ: با ایران به توافق می‌رسیم؛ با تجارت با تهران مشکلی ندارم آیین گرامیداشت فردوسی در دانشگاه اقتصاد و روابط بین‌الملل پکن برگزار شد کتاب خاطرات رهبر انقلاب از زندگی پدرشان منتشر می‌شود ترامپ: ممکن است با پوتین تماس بگیرم؛ ما باید دیدار کنیم افزایش شهدای غزه به ۵۳ هزار و ۱۱۹ شهید (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) روایت غریب‌آبادی از نشست ایران و ۳ کشور اروپایی در استانبول وزیر بهداشت به سوئیس سفر می‌کند ایران و اوکراین، محور دیدار روبیو با مشاوران امنیت ملی تروئیکای اروپا در استانبول وزیر خارجه تاجیکستان وارد تهران شد قالیباف در مرکز فرهنگی اسلامی اندونزی حضور یافت آیت‌الله علم‌الهدی: شهید رئیسی مدیری کم‌نظیر در مردمی بودن | شهید جمهور سرمایه اجتماعی نظام را افزایش داد ترامپ: مسئله برنامه هسته‌ای ایران را به هر شکل حل می‌کنیم عبداللطیف رشید: روابط عراق و ایران قوی، مستحکم و تاریخی است حزب‌الله: تحریم‌های آمریکا بی‌اثر است | سلاح‌ خود را بدون تضمین تحویل نخواهیم داد ترامپ: با عربستان، قطر و امارات «دوستی بزرگی» داریم پایان مذاکرات سه جانبه ترکیه، آمریکا و اوکراین (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

توجه به صلح و سازش؛ کاهش پرونده‌های قضایی

  • کد خبر: ۱۱۴۵۲۵
  • ۰۷ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۹
توجه به صلح و سازش؛ کاهش پرونده‌های قضایی
محمود رفسنجانی - رئیس توسعه حل اختلاف استان

یکی از موارد مهمی که رهبر معظم انقلاب در سخنان خود در دیدار‌های مختلف با دست اندرکاران قوه‌قضاییه مطرح کرده‌اند، توجه به موضوع صلح و سازش و تقویب شورا‌های حل اختلاف است. توجه به این بخش قضایی می‌تواند از ورود پرونده‌هایی به دادگاه‌ها و فرایند‌های قضایی که ممکن است با صحبت و گفتگو حل وفصل شود، جلوگیری کند. همان گونه که معظم‌له هم معتقدند، تقویت شورا‌های حل اختلاف در افزایش نیافتن تعداد زندانیان مؤثر است.

اهمیت توجه به مفهوم صلح و سازش در مسیر‌های ابتدایی پرونده‌های قضایی امروز به یکی از اصلی‌ترین رویکرد‌های نظام قضایی کشور و مسئولان این قوه تبدیل شده است، به گونه‌ای که حتی رئیس قوه‌قضاییه خواستار این شده است که موضوع صلح و سازش به فرهنگی عمومی تبدیل شود تا از تشکیل بسیاری از پرونده‌های قضایی پیشگیری شود.

مسئولان قضایی در استان خراسان رضوی به دلیل ماهیت امام‌رضایی خطه خراسان در سال‌های گذشته، سعی کرده اند فرهنگ صلح و سازش و افزایش مختومه شدن پرونده‌ها را در شورا‌های حل اختلاف دنبال کنند و استفاده از روش‌های مختلف برای حل کردن یک اختلاف را همیشه پیگیری کرده اند.

استفاده از روش‌های جایگزین رسیدگی قضایی مانند داوری، میانجیگری و گسترش همیاران صلح در اجرای مفاد و برنامه‌های سند تحول قضایی، استفاده از ظرفیت‌های موجود برای کاستن از روند طولانی دادرسی با توسعه دادرسی الکترونیک و بهره گیری از دانش نوین، اجرای طرح همیاران صلح با راه اندازی شعب صلح یاری در مساجد و اصناف و ادارات استان در راستای بهره مندی حداکثری از ظرفیت‌های اجتماعی و نهاد‌های مردمی، استفاده از ظرفیت معنوی خادمان امام‌رضا (ع) در قالب طرح ابتکاری «سفیران ضامن آهو» در راستای تلاش برای کسب رضایت اولیای دم در پرونده‌های منتهی به قصاص نفس، نمونه‌هایی از دستاورد‌های توسعه حل اختلاف استان در سال ۱۴۰۰ بوده است.

اکنون ۲۴۶ شعبه شورای حل اختلاف و ۴۰۴ شعبه همیاران صلح و ۸ شعبه سفیران ضامن آهو در استان فعالیت می‌کنند که در شعب شورای حل اختلاف استان از مجموع ۲۰۲ هزارو ۶ پرونده، ۵ هزارو ۸۹۰ پرونده و در شعبه همیاران صلح از ۱۰ هزارو ۲۷۰ پرونده، ۵ هزارو ۵۲۴ پرونده و همچنین ۶۹ پرونده منتهی به قصاص در شعب سفیران ضامن آهو با صلح و سازش مختومه شده است.

برای صرفه جویی در هزینه‌های دولتی و مردمی و در راستای کاهش اطاله دادرسی با رسیدگی به موقع به پرونده ها، در سال ۱۴۰۰ در شورای حل اختلاف استان ۷۰/۹۲ درصد ابلاغ‌ها به صورت الکترونیک انجام شده و رسیدگی به ۱۱ هزارو ۱۲۵ پرونده به صورت تمام الکترونیک و بدون نسخه کاغذ رسیدگی بوده است و ۴ هزارو ۶۳۳ جلسه رسیدگی ویدئوکنفرانس دراین راستا برگزار شده است.

امید است باتوجه به نگاهی که امروز در ساختار قضایی کشور وجود دارد و توجه همه شهروندان به امر خداپسندانه صلح و سازش و استفاده از روش‌های مختلف برای آشتی دادن میان مردم، روند پرونده‌های ورودی به دستگاه قضایی با ایجاد صلح و سازش میان دوطرف دعوا کاهشی شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->