پایان رسیدگی به پرونده کلثوم اکبری قاتل سریالی مازندران علت آتش‌سوزی در ساختمان شرکت سیمان سبزوار چه بود؟ مهار آتش سهمگین ساختمان سیمان لار سبزوار با تلاش آتش‌نشانان فرودگاهی چالش‌های اصلی خدمات‌دهی حوزه سلامت در مشهد از زبان رئیس دانشگاه علوم پزشکی (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد: امنیت شغلی و اجتماعی پزشکان به مخاطره افتاده است خبر خوش برای کارگران مشاغل سخت و زیان آور (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) ترافیک نیمه سنگین در جاده‌های شمال کشور (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) مارگزیدگی سالانه ۵.۴ میلیون نفر در جهان | مارگزیدگی بیش‌از ۸ هزار ایرانی در سال ۱۴۰۳ غرق شدن مادر و دختر در استخر کشاورزی نیشابور (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله ۷.۸ ریشتری روسیه را لرزاند (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله زاهدان را لرزاند + جزئیات (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برگزاری کلاس‌های آمادگی شروع مدارس ممنوع است | والدین گزارش کنند، با مدارس متخلف برخورد می‌شود حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی‌‌اكبر الهى خراسانى دعوت حق را لبیک گفت  ۸۱ کودک شیرخوار در مراکز بهزیستی خراسان رضوی تحت مراقبت هستند | شیرخوارگاه‌ علی‌اصغر(ع) خالی نشده است آخرین اخبار از آتش‌سوزی یک مجتمع تجاری در سبزوار | آتش مهار شد + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برنامه‌های آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در راستای بهبود آموزش در مدارس شیوع بالای آرتروز زانو در بین ایرانی‌ها | کدام گروه‌های سنی در معرض خطر هستند؟ طرح جدید هلال احمر برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند | توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر در مناطق کم‌برخوردار بازنشستگان نفت، سهامدار پتروشیمی می‌شوند واکسن آبله‌مرغان موجود شد | آیا واکسن بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر ۵ هزار شاکی منتظر تعیین تکلیف پرونده «موبایل موسوی» توصیه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی به کارآموزان قضایی: با مردم مهربان باشید و از وسوسه‌های شیطانی دوری کنید سخنگوی آموزش و پرورش: هیچ اتفاقی مانع آغاز مدارس در اول مهر نمی‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) | هوای مشهد موقتاً گرم می‌شود
سرخط خبرها

کدام افراد در اولویت اعزام به حج ۱۴۰۲ قرار دارند؟

  • کد خبر: ۱۳۱۷۲۴
  • ۰۶ آبان ۱۴۰۱ - ۱۷:۱۱
کدام افراد در اولویت اعزام به حج ۱۴۰۲ قرار دارند؟
معاون سازمان حج و زیارت آخرین روند مذاکرات با عربستان برای اعزام زائران ایرانی به حج تمتع ۱۴۰۲ را تشریح کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، براساس مصوبه سازمان کنفرانس اسلامی، سهمیه هر کشور برای حج تمتع، یک هزارم جمعیت آن کشور است که سهم ایران در سال‌های اخیر میانگین ۸۵ هزار نفر بود. این سهمیه در سال ۱۳۹۹ به ۸۷ هزار و ۵۵۰ نفر رسیده بود که به دنبال همه‌گیری کرونا و درحالی‌که حدود ۷۴ هزار نفر در ایران برای حج تمتع ثبت‌نام و بخشی از هزینه آن را واریز کرده بودند، ‌ حج تمتع با تصمیم عربستان لغو شد.

درسال ۱۴۰۰ عربستان همچنان حج را بدون حضور زائران خارجی و با حدود ۱۰ هزار زائر مقیم این کشور برگزار کرد و به این ترتیب زائران کشورهای دیگر، از جمله ایران به مدت دو سال از حج تمتع محروم شدند.

سال ۱۴۰۱ با کمرنگ شدن اثرات ویروس کرونا در جهان، عربستان سهمیه کشورها را تقریبا به نصف رساند و این مراسمِ واجب دینی را با یک میلیون نفر برگزار کرد که ۸۵۰ هزار نفر آن‌ها از خارج عربستان بودند. سهمیه ایران در آن سال ۳۹ هزار و ۶۳۵ نفر بود که سازمان حج و زیارت اولویت را به زائرانی داد که در سال ۱۳۹۹ ثبت‌نام و هزینه این سفر را واریز کرده بودند. هرچند عربستان شرایط سختگیرانه‌ای را در حج گذشته اعمال کرده بود و فقط به زائران کمتر از ۶۵ سال که کامل واکسینه شده بودند اجازه این سفر را داد.

وضعیت حج تمتع در سال ۱۴۰۲ هنوز نامعلوم است، مذاکرات کشورها با وزارت حج عربستان آغاز نشده و سهمیه‌ای حج پیش‌رو نیز همچنان نامشخص  است. با این وجود، معاون سازمان حج و زیارت می‌گوید:‌ «اولویت در حج آینده با ودیعه‌گذارانی است که در سال ۱۳۹۹ ثبت‌نام کرده‌اند»؛ همان افرادی که سه دوره از حج جا مانده‌اند.

اکبر رضایی ـ معاون سازمان حج و زیارت ـ با بیان این‌که در حال حاضر حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در نوبت اعزام به حج تمتع هستند که این متقاضیان در سال‌های ۸۶ و قبل از آن ثبت‌نام کرده‌اند، گفت: فعلا نمی‌توان میزان سهمیه ایران را اعلام کرد، اما پس از انجام مذاکرات حج و تعیین سهمیه قطعی در چارچوب شرایط تعیین شده، اولویت اعزام اعلام می‌شود.

او در ادامه، تمام دارندگان فیش‌های حج تمتع را، فارغ از این‌که در سال آینده قصد تشرف به حج دارند یا خیر، فراخواند تا در سامانه Reserve.haj.ir اطلاعات خود را تکمیل و به‌روز رسانی کنند، افزود:‌ در صورتی که فردی اطلاعات خود را به‌روزرسانی نکند، زمینه اطلاع‌رسانی از سوی سازمان حج و زیارت نخواهد بود، اما با تکمیل اطلاعات در جریان اطلاعیه‌ها و اخبار مهم مربوط به حج قرار خواهند گرفت.

معاون سازمان حج و زیارت در این‌باره توضیح داد: صاحبان تعدادی از فیش‌های حج تمتع فوت کرده‌اند و خانواده آن‌ها معمولاً فیش را در اختیار یکی از اعضای خانواده برای انجام حج قرار داده است، انتشار فراخوان تکمیل اطلاعات دارندگان فیش‌های حج تمتع به این دلیل است که اطلاعات دقیقی از صاحبان فیش‌های حج داشته باشیم تا بتوانیم برای این سفر برنامه‌ریزی کنیم.

او افزود:‌ برای برخی از متقاضیان به دلیل جابه‌جایی شهر یا استان محل سکونت، امکان برنامه‌ریزی‌ برای اعزام و آموزش وجود ندارد و اطلاع‌رسانی در بستر شبکه‌های مختلف برای آینده را دچار مشکل می‌کند، بنابراین ضروریست که تمام ودیعه‌گذاران اطلاعات خود به‌روز رسانی کنند.

معاون سازمان حج و زیارت گفت: نیاز است همه دارندگان فیش‌های حج تمتع، اطلاعات خود از جمله شماره تلفن همراهشان را در سامانه ثبت و بروز کنند. این به‌روز رسانی به منظور ارسال به موقع پیام‌ها و اطلاعیه‌ها مربوط به حج برای متقاضیان است.

رضایی بیان کرد:‌ سازمان حج و زیارت بانک اطلاعاتی ودیعه‌گذران و اعداد و ارقام و اطلاعات افرادی که حتی سال ۶۰  ثبت‌نام کرده‌اند را در اختیار دارند، اما به‌روزرسانی اطلاعات مهم است؛ چرا که ثبت‌نام‌های جاری که از سال ۷۷ اغاز شده به‌گونه‌ای است که نیاز به روزرسانی اطلاعات دارد تا برنامه‌ریزی‌ها در حوزه اعزام، آموزش و اطلاع‌رسانی دقیق‌تر انجام شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->