ویدیو | معنای بزرگداشت عزاداری امام حسین (ع) در زمان ما از بیانات رهبر معظم انقلاب | از تبیین تا قیام گسترش طرح «هر شب جمعه مثل اربعین» از مشهد تا اروپا ماجرای عجیب حبیب‌‌بن‌مظاهر و زنده‌شدنش با ندای امام‌حسین(ع) عزاداری زائران عرب‌زبان حرم امام‌رضا(ع) در رثای سید و سالار شهیدان بازدید استاندار خراسان رضوی از هیئات مذهبی و موکب‌های سطح شهر مشهدمقدس + فیلم روضه علی‌اصغر (ع) بخوانید روایت شاعرانه‌ای از وفاداری، در نماهنگ آذری «قمر(ع)» + فیلم بانوی مشهدی خانه‌اش را وقف آرامش طلاب کرد کتاب «حدیث کعبه و کربلا» منتشر شد مراسم معنوی و فرهنگی «بانوان عاشورائی» با حضور بانوان غرب آسیا در حرم مطهر امام رضا(ع) برگزار شد مداحی محمود کریمی در شب هفتم محرم + فیلم کتاب «رأس‌الحسین» روانه بازار نشر شد | سفرنامه کاروان اسرا از کربلا تا شام شبکه قرآن در روزهای تاسوعا و عاشورا مهمان خانه بینندگان فراخوان شرکت‌های فعال در خدمت به زائران اربعین ۱۴۰۴ منتشر شد اکران چهره‌های پرافتخار وطن، بر بوم خیابان‌های مشهد رهبر شیعیان بحرین: تهدید آیت الله خامنه‌ای توهین به مقدسات امت اسلامی است علت کندی عبور زائران عتبات در مرز مهران چه بود؟ باسم کربلایی درباره جنگ ایران و اسرائیل خواند + فیلم و متن محرم فقط برای گریه نیست؛ باید راه حسین(ع) را شناخت و در آن پیش رفت روایت نقاشی جدید حسن روح‌الامین از طفل شش‌ماهه امام‌حسین(ع)
سرخط خبرها

کتاب «نفایس حرم رضوی» رونمایی شد

  • کد خبر: ۱۳۳۷۰۳
  • ۱۷ آبان ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۴
کتاب «نفایس حرم رضوی» رونمایی شد
کتاب «نفایس حرم رضوی» که به تازگی از سوی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی منتشر شده است به معرفی اسباب و وسایل نفیس مورد استفاده در حرم مطهر می پردازد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ گستردگی، تنوع و درهم تنیدگی آثار موجود در حرم رضوی و نیز فراوانی زائران و شوق زیارت و بهره‌مندی از برکات معنوی آن، تا حدی باعث شده بسیاری از ظرایف و هنر‌های به کار رفته در خلق این مجموعه از دیده‌ها پوشیده بماند از این رو معرفی گوشه‌هایی از نفایس موجود در این مجموعه برای آشنایی و شناخت بهتر این آثارسودمند خواهد بود.

در این زمینه آثار فاخر و ارزشمندی تاکنون تالیف و تدوین شده که هر یک از زاویه‌ای خاص به معرفی جلوه‌هایی از معماری یا هنر‌های تزئینی بارگاه رضوی پرداخته است، اثر حاضر با در نظر گرفتن این آثار شناساندن بخشی از اشیاء، اسباب و وسایل نفیسی را که از گذشته تا حال در حرم مطهر مورد استفاده بوده مورد توجه قرار داده است.

اگر چه تعدادی از این آثار مانند آخرین ضریح و سنگ مرقد مطهر، برخی از درها، پنجره‌ها، کتیبه‌ها، ساعت‌ها، چلچراغ‌ها، و خوانچه‌های جواهرات هنوز در مجموعه حرم مطهر مورد استفاده‌اند، اما بخشی دیگر مانند ضریح‌ها، صندوق‌ها و ضریح پوش‌های پیشین، محراب‌های زرین فام، شماری از درها، پنجره ها، کتیبه‌ها و ظروف و وسایل به دلایلی، چون قدمت و نفاست و جلوگیری از فرسودگی و نابودی یا به علت از بین رفتن کاربری آن‌ها و جایگزینی شان با وسایل و ابزارآلات جدید و همچنین در نتیجه تغییرات و توسعه فضا‌های داخلی حرم مطهر رضوی، از جای اصلی خود جدا شده و به موزه انتقال یافته‌اند.

در این اثر به معرفی صندوق‌ها و ضریح‌ها، پوش‌ها، محراب‌های زرین فام، در‌های نفیس، پنجره‌های حرم، منبرها، ابزار و و سایل روشنایی، ساعت‌ها، کتیبه‌ها و ظروف و وسایل همراه با تصاویر آن‌ها پرداخته شده است.

شایان ذکر است، بن مایه مطالب این کتاب برگرفته از برخی مقالات دایره‌المعارف آستان قدس رضوی است که پس از جرح و تعدیل و متناسب سازی محتوای آن‌ها در قالب این اثر ارائه شده است.

«نفایس حرم رضوی» به قلم توانای محمد سوهانیان حقیقی از پژوهشگران بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در شمارگان ۵۰۰ و قطع وزیری نگاشته شده و در اختیار علاقمندان و هنر دوستان قرار گرفته است.

منبع: آستان نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->