آغاز فروش محصولات ایران‌خودرو از امروز (جمعه، ۲۹ فروردین ۱۴۰۴) تخصیص ۵ همت برای تکمیل مطالعات پروژه‌های زیرساختی استان | پیش‌بینی جهش در سهم اعتبار خراسان رضوی از بودجه ۱۴۰۵ مشهد، کانون نام‌های تجاری کشور | «ویژند»، راه میان‌بر برای تقویت تولید و صادرات خراسان رضوی جزئیات پرونده‌های قاچاق کالا در خراسان رضوی | ثبت ۸۹۶ پرونده قاچاق کالا در سال ۱۴۰۳ روند دلار زدایی از اقتصاد کشور با مبادلات ارزی دوجانبه با کشور‌های همسایه قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) نمایشگاه‌داران خودرو قیمت خودرو‌های داخلی را اعلام کردند (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) تداوم تزریق ۲۹۰ همتی بانک مرکزی در بازار باز بررسی دردسر جدید مستأجران با نزدیک‌شدن به فصل جابه‌جایی افت قیمت طلا در مشهد | سکه ۲ میلیون تومان ریزش کرد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) شعار سال، سواد رسانه‌ای و راهکار‌های استراتژیک قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | افت قیمت دلار در آستانه دومین جلسه مذاکرات قیمت طلای جهانی امروز (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | سقوط دلار جهانی و پرواز طلا به مرز ۳۳۰۰ دلار منتظر عرضه انبوه نوبرانه‌ها از ۲۰ روز دیگر در مشهد باشید | کاهش قیمت ملون از هفته آینده اولویت‌های شعار سال ۱۴۰۴ در خراسان رضوی جنجال خانه‌های خالی در ایران | قانونی که اجرا نشد دستورالعمل وام ودیعه مسکن مستأجران ابلاغ شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | ثبت‌نام فقط در سامانه «تم» حجم دلار خانگی چقدر است؟ (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) نرخ اقلام میوه و صیفی‌جات در میادین تره‌بار مشهد چقدر است؟ (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) + جدول تمرکز قدرت در پایتخت شکسته می‌شود | تفویض اختیارات محلی به استانداری خراسان رضوی، روی میز رئیس‌جمهور تا اطلاع ثانوی، کل تجارت ایران و افغانستان به واحد «ریال» خواهد بود عوارض ویژه صادرات زعفران «صفر» شد | ایجاد نمایندگی جدید صندوق ضمانت توسعه صادرات در خراسان رضوی پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) افزایش گمرکات خراسان رضوی به ۷ پایانه | تعرفه صفر برای ۸۰ درصد از اقلام تجارتی استان با اوراسیا آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه خراسان رضوی برگزار شد | ۳۰ کشور جهان، مشتری اقلام صادراتی خراسان رضوی + فیلم تعرفه گمرکی واردات موبایل در سال ۱۴۰۴ اعلام شد+جزئیات پزشکیان: باید تفکر سیستمی و توانمندی کار تیمی را به دانش‌آموزان آموزش دهیم علت عدم شماره‌گذاری محصولات ایران خودرو در سال ۱۴۰۴ چیست؟
سرخط خبرها

واریز سود مرحله دوم سهام عدالت چه زمانی است؟

  • کد خبر: ۱۴۴۹۶۷
  • ۲۲ دی ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۹
واریز سود مرحله دوم سهام عدالت چه زمانی است؟
سخنگوی کانون سهام دامداران عدالت از زمان پرداخت مرحله دوم سود سهام عدالت خبر داد و گفت: سهامداران اواخر امسال یا حداکثر اوایل سال آینده منتظر دریافت سود سهام عدالت باشند. 

به گزارش شهرآرانیوز، درحالی که طبق آمار حدود ۴۹ میلیون نفر مشمول سهام عدالت هستند، همواره صدای اعتراض عده‌ای به گوش می‌رسید که چرا با وجود اینکه جزو دهک‌های کم درآمد جامعه هستند، مشمول این سهام نمی‌شوند. از سویی دولت دوازدهم درحالی به کار خود پایان داد که اعلام شد پرونده ثبت نام سهام عدالت بسته شده است و امکان اینکه مشمول جدیدی پذیرفته شود وجود ندارد. با این حال برخی نماینده‌های مجلس همچنان قول تخصیص سهام عدالت به جاماندگان را می‌دادند و آمار‌های مختلفی نیز از جاماندگان ارائه می‌شد و در نهایت نیز زمزمه‌های یک جامعه آماری ۲۰ میلیون نفری نیز به گوش رسید.

اعلام زمان دریافت مرحله دوم پرداخت سود سهام عدالت

اکبر حیدری، سخنگوی کانون سهامداران عدالت در پاسخ به این سوال که آیا جامعه آماری ۲۰ میلیون تومانی که گفته شد، واقعی بود، گفت: در سال ۸۷ مصوبه‌ای درباره سهام عدالت اجرایی می‌شود که آن هم مستند به ابلاغیه ۸ ماده‌ای مقام معظم رهبری بوده است. بر اساس آن قرار شد که شش دهک پایین درآمدی جامعه از سهام عدالت برخوردار شوند. در بررسی‌های بعدی مشخص می‌شود تعدادی از مردم که جزو دهک‌های پایین درآمدی جامعه بودند به دلیل اینکه در آن زمان سامانه‌های آماری به روز نبود و آنالوگ بود از فرآیند شناسایی و تخصیص عام جا ماندند. اساسا جاماندگان سهام عدالت هم این عده نبودند، نزدیک به یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفری بودند که در شناسایی، واجد شرایط دریافت سهام عدالت شده بودند، دعوتنامه سهام به نامشان صادر شده بود، تکالیف قانونی شان را هم انجام داده بودند، اوراق سهام در اختیارشان بود، اما در سال ۹۵ وقتی پایان سهام عدالت اعلام شد در سامانه اعلامی سامانه خصوصی سازی اطلاعاتشان موجود نبود.

وی ادامه داد: این نقص ناشی از دقت در مغایرت گیری اطلاعات ثبت شده در تعاونی‌ها و اطلاعات نزد سازمان خصوصی سازی بود. در ابتدا حقوق این تعداد احساس شد تضییع شده و به عنوان جاماندگان سهام عدالت مطرح شدند. در ادامه بررسی‌ها مشخص شد که ازشش دهک پایین جامعه کسان دیگری هم هستند که مشمول دریافت سهام عدالت بودند، ولی شناسایی نشدند.

سخنگوی کانون سهامداران عدالت عنوان کرد: در گزارش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به کمیسیون اقتصادی، به آمار ۲۰ میلیونی از جاماندگان که الان گفته می‌شود، اشاره ضمنی شده است و این آمار دقیقی نیست و برآوردی است. به هر حال در اینکه افرادی بودند که مشمول سهام عدالت بودند، اما در فرایند شناسایی جاماندند شکی نیست، اما آمار نهایی باید توسط دستگاه‌های مسئول اعلام شود.

وی با اشاره قانون بودجه ۱۴۰۱ گفت: در بودجه امسال به طور بدیهی و پیش فرض مشخص بود که هر کسی که الان تحت پوشش نهاد‌های حمایتی و کمیته امداد و سازمان بهزیستی هست، قطعا جزو دهک‌های جامانده حساب می‌شود. مجلس هم در قانون تاکید کرد که با اولویت مشمولان نهاد‌های حمایتی که سهام عدالت دریافت نکردند، اجرای طرح سهام عدالت برای جاماندگان کلید بخورد. این آمار قطعی است و اطلاعات آنهم استخراج شده است و توسط این دو نهاد هم به سازمان خصوصی سازی اعلام شده است.

حیدری در توضیح صحت و سقم عدد ۳ و نیم میلیون نفری جامعه آماری تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد، گفت: این عدد آمار اعلام شده از سوی بهزیستی و کمیته امداد است، اما در نهایت باید با اطلاعات نهایی دارندگان سهام عدالت انطباق داده شود، چون بازهم ممکن است عده‌ای را هم که نهاد‌های حمایتی اعلام کرده اند در تطابق با اطلاعات موجود مشخص شود، سهام عدالت دریافت کرده اند، ولی اطلاع نداشته اند؛ لذا عدد نهایی فعلا مشخص نیست.

قرار است به هر کدام از این دسته از سهام داران حدود ۱۰ میلیون تومان سهم داده شود که طبق اعلام سازمان خصوصی سازی طی یکی دو ماه آینده تخصیص پیدا می‌کند و این افراد تا ۱۰ سال نمی‌توانند سهام خود را بفروشند، چون سهامداران کنونی که از سال ۸۵ سهامدار شده بودند نیز با صرف زمانی روبه‌رو شدند.

سود جاماندگان سهام عدالت

سخنگوی کانون سهامداران عدالت در پاسخ به این سوال که با وجود تمام بررسی‌های سازمان خصوصی سازی ممکن است باز هم فردی جا بماند و موفق به دریافت سود سهام عدالت نشود، اظهار کرد: سازمان ما اکنون اطلاعات دارندگان سهام را دارند لذا هر اطلاعاتی در خصوص ثبت جاماندگان در هر مرحله‌ای اخذ شود قطعا باید با آمار موجود تطبیق داده شود. چون یک نفر نمی‌تواند دوبار سهام بگیرد. اما مسئله اصلی این است که در این مرحله و در نوبت اول بنا به تاکید مفاد قانون بودجه ۱۴۰۱ شناسایی جاماندگان نهاد‌های حمایتی در دستور کار قرار گرفته است و بدیهی است اطلاعات این افراد از طریق این نهاد‌ها به سازمان ارسال می‌شود.

وی ادامه داد: بنابراین مراجعه به دفتری بدون اینکه دستگاه مسئول اعلام کرده باشد که این فرآیند وجود دارد نتیجه‌ای جز صرف وقت و هزینه نخواهد داشت. ما تاکید کردیم که ما چیزی به نام ثبت نام سهام عدالت نداریم و سامانه‌ای اصلا برای این کار وجود ندارد. در سال‌های ۸۵ تا اوایل دهه ۹۰ نیز ما هیچ وقت مراجعه حضوری برای ثبت نام اولیه نداشتیم به جز مرحله آخر که کارگران فصلی ساختمانی بود؛ لذا شناسایی به صورت سیستمی انجام می‌شد و در نهایت دارندگان دعوتنامه به تعاونی‌های سهام عدات سازمان در شهرستان‌ها برای ثبت نام مراجعه می‌کردند.

وی افزود: لذا، چون فعلا در مرحله اول اطلاعات کسانی که تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد هستند، در دست بررسی است و هنوز ساز و کاری برای مرحله دوم جاماندگان اعلام نشده، این دسته از افراد نگران نباشند. مردم باید اطلاعات دقیق را فقط از طریق رسانه‌های معتبر داخلی دنبال کنند و به هیچ عنوان برای ثبت نام به جایی مراجعه نکنند. قطعا در زمان اعلام مرحله دوم اگر فردی شرایط دریافت سهام عدالت داشته باشد و مشمول باشد اطلاعاتش از طریق سازمان مورد بررسی قرار می‌گیرد.

ثبت نام جاماندگان سهام عدالت

حیدری در پاسخ به این سوال که مرحله دوم ثبت نام جاماندگان سهام عدالت بالاخره چه زمانی اجرایی می‌شود، گفت: قانون بودجه ۱۴۰۱ تاکید می‌کند که سهام عدالت به جامانگان سهام عدالت شامل مددجویان نهاد‌های حمایتی و سایر افرادی که مشمول دریافت سهام عدالت بودند تخصیص داده شود. تبعا تعیین مراحل و اعلام ضوابط باید از سوی سازمان خصوصی سازی صورت بگیرد و فعلا زمان مشخصی برای اجرای مرحله دوم اعلام نشده است.

به گفته او، به دلیل پیچیدگی‌های کار، اعلام زمان دقیق برای آن وجود ندارد.

وی افزود: به این نکته توجه کنید که شناسایی دریافت کنندگان قبلی سهام عدالت از ۸۵ تا ۹۲ طول کشید یعنی اینگونه نبوده که در طول یک یا دو سال کل فرایند شناسایی انجام شود. الان هم در بحث جاماندگان باید تمام بخش‌ها و مراحلی که بار قبل اعمال شد انجام شود چرا که جاماندگان از آن جامعه جدا نیستند؛ لذا باید تکرار همان مراحل را داشته باشیم با جمعیت آماری کمتر؛ لذا این فرایند به همان نسبت قبل زمان بر خواهد بود. مهم این است که اراده مجلس و دولت برای تعیین تکلیف جاماندگان عملیاتی شده و شکل قانونی به خود گرفته است.

سهم جاماندگان از قانون بودجه ۱۴۰۲

حیدری در خصوص اینکه مرحله دوم سود سهام عدالت کی واریز می‌شود و چقدر است؟ اظهار کرد: تقریبا معادل مبلغی که در حال حاضر به عنوان قسط اول سود سهام عدالت عملکرد سال ۱۴۰۰ پرداخت شده، منابع شناسایی سود وجود دارد. مراحل وصول و تجمیع آن در حال انجام است. بنا به اعلام مسئولان امر یا اواخر امسال یا حداکثر اوایل سال آینده این مبلغ تعیین تکلیف و پرداخت می‌شود.

وی در مورد کسانی که هنوز نتوانسته اند سود مرحله اول را دریافت کنند نیز گفت: اگر اطلاعات فردی که شامل شماره شبای اوست در سامانه سجام دچار ایراد باشد یعنی از حساب مشترک یا حساب ارزی باشد یا اینکه شماره شبای اعلام شده راکد است در هنگام عملیات انتقال سود به حساب، برگشت می‌خورد.

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->