ت‍ولیت آستان قدس رضوی مطرح کرد؛ لزوم توجه به مسائل روز و نیاز‌های جامعه در پژوهش‌های حوزوی حرم مطهر رضوی در شب شهادت امام صادق (ع) غرق در عزا و ماتم شد آیت‌الله علم‌الهدی: مقاومت، امتداد سیره سیاسی امام صادق(ع) است عضویت عراقچی و قاآنی در بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس و مقاومت «مشهد، عزادار صدیق امام صادق(ع)» | اجتماع بزرگ صادقیون در مشهدالرضا(ع) برگزار شد (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم نقش امام صادق(ع) در احیای امامت و عاشورا | از سنگ‌چین مزار امام علی(ع) تا مرثیه‌سرایی بر کربلا تنهاترین استاد به غیر گوشه بامت مباد جای قرارم ایستاده، چون سرو | سپهبد شهید سید محمد‌ولی قرنی، اولین رئیس ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران صادق آل‌محمد، پیشوای اهل سلوک امام صادق (ع) پرچم‌دار جهاد تبیین | مروری بر دستاورد‌های ششمین خورشید ولایت تولیت آستان قدس رضوی: هنر ابزاری برای انتقال مفاهیم دینی و انسانی است زمان آزمون استخدامی فرزندان شهدا و جانبازان اعلام شد ۵۰ هزار بسته نبات متبرک از حرم رضوی به سراسر کشور ارسال شد ویژه‌برنامه‌های حرم امام‌رضا(ع) به‌مناسبت سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) اعلام شد سامانه‌ اطلس محافل و تشکل‌های قرآنی، مرجع جامع دسترسی به محافل قرآنی پویش «سهم من از کرامت» در وبسایت آپارات در ایام دهه کرامت برگزار می‌شود + جزئیات نگهداری ۱۹۰۰ نسخه خطی از آثار شیخ بهایی در مرکز نسخ خطی کتابخانه آستان قدس رضوی سامان‌دهی ۲۰۰ مسجد محوری مشهد برای حضور در اجتماع صادقیون | استقرار ۳۰ مبلّغ در مسیر حرکت عزاداران «شیخ‌الائمه»، لقبی که از عظمت علمی امام‌صادق(ع) حکایت دارد
سرخط خبرها

اعیاد رسمی فراموش شده

  • کد خبر: ۱۷۴۰۵۸
  • ۲۲ تير ۱۴۰۲ - ۱۸:۲۴
اعیاد رسمی فراموش شده
عید مباهله، عید معرفی امیرالمؤمنین علی (ع)، به‌عنوان نفس نفیس پیامبر گرامی اسلام (ص) است.

سؤال بزرگی است که چرا شیعیان برای بزرگ‌ترین اعیاد رسمی خود، چندان مایه نمی‌گذارند؟ چرا برای شکوه اعیادی که پایه‌‍‌های موجودیت شیعه را محکم می‌کند، خرج نمی‌کنند؟ چه کسی می‌خواهد که این شادی‌‍‌های پرمعنا در جامعه شیعه نباشد و اعتقادات آن‌ها را تحکیم نبخشد و چه کسی می‌خواهد کسانی که ادعای پیروی از اولیای دین را دارند، این روز‌های بزرگ را فراموش کنند و دستور‌های اهل‌بیت (ع) را برای این روز‌های بزرگ محقق نکنند؟

عید غدیر که در معارف شیعه، بزرگ‌ترین عید خدا و دلیل حقانیت شیعه است، گذشت، اما عید دیگری در پس آن می‌آید که حضرت آیت‌ا... جوادی‌آملی درباره آن می‌گوید: «از مفاخر ما شیعه‌ها همین ۲۴ذیحجه و همین آیه مباهله است که باید این روز را گرامی داشت. این‌ها جزو اعیاد رسمی ماست. این‌ها جزو مفاخر و مدارک ماست. این‌ها جزو دین ماست. این روز‌ها را باید به رسمیت شناخت».

در بیان این عالم بزرگ و مفسر بی‌نظیر قرآن کریم، عید مباهله جزو اعیاد رسمی ماست، اما سؤال این است که کدام جمع مذهبی و هیئت مذهبی به پیشواز و استقبال این مفاخر شیعه و عید بزرگ خواهند رفت؟

مرحوم آیت‌ا... صافی‌گلپایگانی نیز در بیانات خود از این روز به‌عنوان روزی بزرگ و جاودانه یاد کرده است و از شیعیان و شیفتگان خاندان عصمت و طهارت (ع) درخواست می‌کند مجالس و محافل باشکوهی برپا کنند و درباره این موضوع مهم، سخنرانان، نویسندگان و مداحان، بگویند و بنویسند و سخن‌سرایی کنند.

عید مباهله، عید معرفی امیرالمؤمنین علی (ع)، به‌عنوان نفس نفیس پیامبر گرامی اسلام (ص) است. شرکت‏ دادن علی و حسن و حسین و فاطمه‌زهرا (علیهم‌السلام) در مباهله که به تعیین و دستور خداوند متعال صورت پذیرفت، دلیل بر آن است که این چهار نور مقدس و عظیم که با پیامبر (ص) در مباهله حاضر شدند، شایسته‌‏ترین و گرامی‌‏ترین خلق در نزد خدا و عزیزترین اشخاص در نزد پیامبر رحمت بوده‌اند.
‏‎

زمخشری، مفسر معروف اهل‌سنت، می‌گوید: و فیه دلیل لا شیء أقوی منه علی فضل أصحاب الکساء علیهم‌السلام.

آیه مباهله دلیل محکمی بر فضیلت اصحاب کسا به‌شمار می‌رود و دلیلی محکم‌تر از آن نمی‌توان یافت. (زمخشری، الکشاف، ج‌یک، ص۴۳۴).
حال سؤال این است که چرا عید به این مهمی در جامعه ما رنگی ندارد و روز بزرگ مباهله در جامعه اسلامی ما به فراموشی سپرده شده است و کم هستند افرادی که این روز را به یاد داشته باشند و آن را گرامی بدارند؟

از یکی از طلبه‌‍‌های علوم دینی اهل فرانسه شنیدم که می‌گفت: مسلمانان به‌ویژه شیعیان در فرانسه توجه فراوانی به روز مباهله دارند و این روز را عید بزرگی قلمداد می‌کنند. شیعیان در فرانسه، بسیاری از جشن‌‍‌های خود را در این روز برگزارمی‌کنند و حتی بنده نیز مراسم عروسی خود را به یمن این عید بزرگ در روز مباهله برگزار کردم.
البته امسال جشن‌‍‌های بزرگی به‌مناسبت عید بزرگ غدیر برگزار شد که انتظار می‌رود جامعه ما دربرابر عید بزرگ مباهله نیز بی‌تفاوت نباشد و حق آن را ادا کند. ان‌شاء‌ا...!

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->