به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر محمدرضا دهقانی مشکانی، عضو هیات علمی و مدیر گروه کشت و توسعه گیاهان دارویی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی اظهار کرد: چای سبز یکی از چای ها و نوشیدنیهای خنک کننده است، زیرا اکسیداسیون پایینی دارد. در طب سنتی چینی، از این چای برای رفع حرارت و گرمازدگی استفاده می شود . چای سبز همچنیدکتر محمدرضا دهقانی مشکانی، عضو هیات علمی و مدیر گروه کشت و توسعه گیاهان دارویی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی اظهار کرد: چای سبز یکی از چایها و نوشیدنیهای خنک کننده است، زیرا اکسیداسیون پایینی دارد. در طب سنتی چینی، از این چای برای رفع حرارت و گرمازدگی استفاده میشود. چای سبز همچنین عطش را کاهش میدهد و تولید مایعات بدن را افزایش میدهد و این به این معناست که بدن از طریق عرق، بیشتر خنک میشود.
وی درخصوص چای سفید که در بین چای ها، از همه کمتر اکسیده شده است، عنوان کرد: این چای طبیعت سردی دارد و برای تابستان توصیه میشود. این چای بسیار سبک و نشاط آور است.
این عضو هیات علمی در ادامه افزود: گل داوودی طبیعت سردی دارد و دمنوش آن برای روزهای گرم تابستان مناسب است. بابونه هم همچون گل داوودی دارای خواص خنک کنندگی است و به عنوان یک ضدالتهاب از آن استفاده میشود.
دهقانی، دانههای سنا را برای خنک کردن حرارت گاز معده و کبد مفید دانست و تاکید کرد آنها برای تابستان بسیار مناسب هستند، زیرا گرما و خشکی این فصل میتواند باعث یبوست شود.
عضو هیات علمی و مدیر گروه کشت و توسعه گیاهان دارویی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی گفت: نعنا فلفلی یا به طور کلی، نعنا بسیار خنک است. میتوانید از آن برای تهیهی انواع نوشیدنیهای گرم و سرد استفاده کنید. اگر از برگهای خشک آن استفاده میکنید، آن را در آب جوش بیاندازید تا خواص آن آزاد شوند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: خاک شیر از جمله نوشیدنی خنک کننده گیاهی است که دارای اسید استئاریک است و برای رفع التهاب زخم ها، باز شدن صدا و از بین رفتن کهیر نیز مفید است. همچنین بیدمشک گیاهی که دستگاه گوارش را تقویت میکند و بالا برنده اشتها بوده و ناراحتیهای عصبی را درمان میکند. یکی دیگر از دمنوشهای گیاهی با طبع سرد عرق کاسنی است. بهترین تصفیه کننده خون بوده و عرق کاسنی خنک کننده بدن و برگ آن مقوی اعصاب است.ن عطش را کاهش می دهد و تولید مایعات بدن را افزایش می دهد و این به این معناست که بدن از طریق عرق، بیشتر خنک می شود.
وی درخصوص چای سفید که در بین چای ها، از همه کمتر اکسیده شده است، عنوان کرد: این چای طبیعت سردی دارد و برای تابستان توصیه می شود. این چای بسیار سبک و نشاط آور است.
این عضو هیات علمی در ادامه افزود: گل داوودی طبیعت سردی دارد و دمنوش آن برای روزهای گرم تابستان مناسب است. بابونه هم همچون گل داوودی دارای خواص خنک کنندگی است و به عنوان یک ضدالتهاب از آن استفاده می شود.
دهقانی ،دانه های سنا را برای خنک کردن حرارت گاز معده و کبد مفید دانست و تاکید کرد آن ها برای تابستان بسیار مناسب هستند، زیرا گرما و خشکی این فصل می تواند باعث یبوست شود.
عضو هیات علمی و مدیر گروه کشت و توسعه گیاهان دارویی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی گفت: نعنا فلفلی یا به طور کلی، نعنا بسیار خنک است. می توانید از آن برای تهیه ی انواع نوشیدنی های گرم و سرد استفاده کنید. اگر از برگ های خشک آن استفاده می کنید، آن را در آب جوش بیاندازید تا خواص آن آزاد شوند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: خاک شیر از جمله نوشیدنی خنک کننده گیاهی است که دارای اسید استئاریک است و برای رفع التهاب زخم ها، باز شدن صدا و از بین رفتن کهیر نیز مفید است . همچنین بیدمشک گیاهی که دستگاه گوارش را تقویت می کند و بالا برنده اشتها بوده و ناراحتی های عصبی را درمان می کند. یکی دیگر از دمنوش های گیاهی با طبع سرد عرق کاسنی است. بهترین تصفیه کننده خون بوده و عرق کاسنی خنک کننده بدن و برگ آن مقوی اعصاب است.
منبع: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی