دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳) کاهش افسردگی با خوردن ماهی
سرخط خبرها

سختی‌های دوران کودکی و بارداری مادران چه تاثیری بر فرزندان دارد؟

  • کد خبر: ۱۷۵۴۸۶
  • ۰۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۲
سختی‌های دوران کودکی و بارداری مادران چه تاثیری بر فرزندان دارد؟
گروهی از محققان به سرپرستی دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس (UCLA) دریافته‌اند که سختی‌هایی که مادران در دوران کودکی یا بارداری خود تجربه می‌کنند، در ترکیب میکروبیوم روده کودکان دو ساله‌شان منعکس می‌شود که احتمالاً بر رشد اجتماعی و عاطفی آنان تأثیر می‌گذارد.

به گزارش شهرآرانیوز اگرچه بسیاری از مطالعات حیوانی نشان داده‌اند، استرس دوران بارداری بر میکروبیوم‌های روده تا بزرگسالی تاثیر می‌گذارند، اما مدت زمان پس از تولد چنین اثراتی در انسان کمتر شناخته شده است.

در حال حاضر، گروهی از محققان به سرپرستی دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس (UCLA) دریافته‌اند که سختی‌هایی که مادران در دوران کودکی یا بارداری خود تجربه می‌کنند، در ترکیب میکروبیوم روده کودکان دو ساله‌شان منعکس می‌شود که احتمالاً بر رشد اجتماعی و عاطفی آنان تأثیر می‌گذارد. این مطالعه، اولین مطالعه‌ای است که اثرات بین نسلی ناملایمات را بر میکروبیوم روده انسان مستند می‌کند.

نتایج تحقیقات بسیاری نشان داده‌اند که میکروبیوم روده بر عملکرد مغز و سیستم ایمنی تاثیر می‌گذارد و تغییرات در جامعه میکروارگانیسم‌ها با تاثیر سختی بر رشد اجتماعی و عاطفی کودکان مرتبط است.

نتایج مطالعات قبلی روی جوندگان نشان داده است که استرس دوران بارداری، میکروبیوم‌های واژن و روده مادر را مختل می‌کند، بنابراین از آنجایی که نوزادان اولین میکروب‌های روده خود را با عبور از کانال‌های تولد مادرشان به دست می‌آورند، میکروبیوم مادر احتمالا تأثیر عمده‌ای بر روی فرزندان خواهد داشت.

نتایج مطالعات بر روی انسان شواهدی را نشان می‌دهد که استرس تجربه شده توسط نوزاد در رحم مادر همچنین ناراحتی روانی خود مادر  اندکی پس از تولد، بر میکروبیوم نوزاد تأثیر می‌گذارد.

اگرچه مشخص شده است که اثرات استرس دوران بارداری بر میکروبیوم‌های جوندگان تا بزرگسالی باقی می‌ماند، اما تاکنون دانشمندان از مدت زمان پس از تولد چنین اختلالاتی در انسان‌ها باقی می‌ماند یا اینکه آیا می‌تواند بر نسل‌های بعدی تأثیر بگذارد یا خیر آگاهی نداشتند.

محققان برای پاسخ به این سوال، گروهی متشکل از ۴۵۰ جفت مادر و کودک را در سنگاپور ثبت‌نام کردند. از مادران خواسته شد تا بدرفتاری، غفلت یا سایر بدرفتاری‌هایی را که در دوران کودکی خود تجربه کرده‌اند را به یاد بیاورند و در سه ماهه دوم بارداری از نظر اضطراب غربالگری شدند.

علاوه بر این، کارشناسان با مراقبان اصلی کودکان مصاحبه کردند تا ارزیابی کنند که کودکان در دو سال اول زندگی چه رویداد‌های استرس‌زایی را تجربه کرده‌اند و نمونه‌های مدفوع آنان را برای ترسیم ترکیب میکروبیوم‌های آنان آزمایش کردند. در نهایت، دانشمندان متغیر‌هایی مانند درآمد خانواده را کنترل کردند که به‌عنوان نماینده‌ای برای ناملایمات دوران کودکی شناخته شده است.

تجزیه‌وتحلیل‌ها نشان داد کودکانی که مادرانشان در دوران بارداری اضطراب بیشتری را گزارش کرده‌اند، میکروبیوم‌هایی دارند که در آن گونه‌های مختلف میکروارگانیسم‌ها با اندازه‌های مشابه هستند که با جنبه معمولی میکروبیوم متفاوت است، به‌طوری‌که برخی از گونه‌ها فراوان‌تر از بقیه هستند.

این تحقیقات همچنین نشان داد که برخی از انواع مشکلات رفتاری و سلامت روان با فراوانی گونه‌های خاص در میکروبیوم روده مرتبط است.

از آنجایی که ارتباط میکروبیوم مغز و روده در دوران نوزادی به سرعت ایجاد می‌شود، این احتمال وجود دارد که تغییرات ناشی از ناملایمات به طور قابل‌توجهی بر رشد اجتماعی و عاطفی کودکان تأثیر بگذارد.

یافته‌های دانشمندان مسیر جدیدی از تحقیقات را در مورد مکانیسم‌های اساسی انتقال بین نسلی خطرات سلامت روان و پتانسیل میکروبیوم روده به‌عنوان هدفی برای مداخله باز می‌کند و زمانی که متوجه شدیم که چگونه تجربیات سختی می‌تواند بر میکروبیوم روده تأثیر بگذارد، می‌توانیم سعی کنیم رژیم غذایی، مکمل‌ها و شیوه زندگی را دستکاری کنیم تا تأثیرات مثبتی بر میکروبیوم روده فرد و مسیر رشد گسترده‌تر بگذاریم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->