سقوط مرگبار کارگر جوان از ساختمان در حال احداث مشهد (۱۶ مهر ۱۴۰۴) دستگیری ۲۵۹ معتاد و مواد فروش در مشهد در هفته فراجا (مهر ۱۴۰۴) لزوم ثبت‌نام دانش‌آموزان ایرانی فاقد مدارک هویتی در اسرع وقت وزیر آموزش و پرورش: امسال بیش از ۱۵۰ هزار کودک در مقطع ابتدایی از تحصیل جا ماندند (۱۶ مهر ۱۴۰۴) ترس‌های اجباری نتایج نهایی کنکور ۱۴۰۴ کی اعلام می‌شود؟ رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد: مشهد باید در موضوعات گردشگری سلامت و فرهنگی، نقش ملی و منطقه‌ای ایفا کند آموزش کمک‌های اولیه به رانندگان باید در صدور گواهینامه الزامی شود ۱۰ درصد ایرانیان کالری لازم را دریافت نمی‌کنند دارورسانی رایگان درب منزل بیماران‌ ام‌اس در سراسر کشور کاهش آمار تصادفات درون‌شهری در خراسان رضوی طی شش‌ماهه نخست ۱۴۰۴ ۷۰ تا ۸۰ درصد نوزادان کم‌وزن، با تغذیه مناسب به منحنی رشد طبیعی بازمی‌گردند اهدای اعضای جوان مرگ مغزی در مشهد به بیماران نیازمند زندگی دوباره بخشید (۱۶ مهر ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی کاهش کیفیت هوا در مشهد (۱۶ مهر ۱۴۰۴) هدف‌گذاری جذب ۵ میلیون گردشگر از عراق | آرامگاه شمس در مهر ۱۴۰۵ بهره‌برداری می‌شود آتش به دامنه دماوند افتاد | نابودی ۸ هکتار پوشش گیاهی به دلیل سهل‌انگاری گردشگران رئیس جدید دانشگاه آزاد اسلامی: فعالیت دانشگاه آزاد بدون هیچ وقفه‌ای ادامه می‌یابد از شیر مادر تا صبحانه مدرسه، مسیر سلامت کودکان ایرانی درباره تربیت فرزندانی قوی اما خسته که نقاب قدرت بر چهره دارند | قوی، اما ترک خورده برگزاری رویداد بین‌المللی خاطره‌نویسی با هدف زنده‌نگه‌داشتن یاد شهدای جنگ ۱۲ روزه + شرایط شرکت در رویداد کمبود بیش از ۸ هزار محیط‌بان در کشور احیای دریاچه ارومیه با جدیت در حال پیگیری است صدور کیفرخواست برای سرنشینان کشتی قاچاق سوخت در هرمزگان | سرنشینان، اتباع ۴ کشور خارجی بودند سالانه حدود ۱۰۰ هزار شکایت در سامانه ۱۳۶ ثبت می‌شود گروگان‌گیری کارشناسان اورژانس توسط همراهان بیمار در ساوه | دلیل درگیری و ضرب‌وشتم چه بود؟ پیگیری خسارات جنگ ۱۲ روزه در مراجع قضایی ایران و خارج از کشور همه مراسمات در کافه‌ها رصد می‌شوند | با هرگونه تخلف و برنامه دور از شئونات فورا برخورد می‌شود برخی دانش‌آموزان مدارس فنی و کارودانش مشهد بدون کتاب هستند | کتاب های جدید هنرستانی ها درگیر چاپ مجدد! پوشش بیش از ۱۱۰ کودک کار خیابانی توسط بهزیستی خراسان رضوی در نیمه اول ۱۴۰۴
سرخط خبرها

۲ هفته اول مرداد آتش از آسمان می‌بارد (۲ مرداد ماه ۱۴۰۲)

  • کد خبر: ۱۷۵۶۹۹
  • ۰۲ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵
۲ هفته اول مرداد آتش از آسمان می‌بارد (۲ مرداد ماه ۱۴۰۲)
رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی گفت: برای دو هفته اول مردادماه نیز دمایی بیش از حد نرمال و گرم‌ترین روز‌های سال پیش‌بینی می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز احد وظیفه درباره وضعیت دمایی طی مردادماه اظهارکرد: پیش‌بینی می‌شود مرداد همچون تیرماه دمای هوا بین ۱ تا ۲ درجه در غالب نقاط کشور بیش از حد نرمال باشد. طی هفته جاری و دو هفته اول مردادماه نیز گرم‌ترین روز‌های سال خواهد بود. به‌طور مثال دمای هوا در تهران طی روز‌های آینده به ۴۰ درجه سلسیوس و حتی بالاتر می‌رسد و باقی نقاط کشور هم با آنومالی (بی‌هنجاری دمایی) مثبت دمایی مواجه  خواهند بود و در هیچ نقطه‌ای از کشور نمی‌توانیم انتظار دمای در حد نرمال را داشته باشیم. نه تنها در مردادماه بلکه در شهریورماه و مهرماه نیز می‌توانیم دمایی بیش از حد نرمال داشته باشیم.

رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی درباره بارش‌های ماه‌های آینده تصریح کرد: نسبت به بارش‌های پاییزی می‌توانیم خوش‌بین باشیم چراکه بارندگی‌ها به‌هنگام آغاز خواهند شد و احتمالا بارش‌های نرمال و حتی بیش از نرمالی در پیش خواهیم داشت.

وظیفه در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره وضعیت دما طی ماه گذشته اظهار کرد: طی تیرماه دمای کشور به‌ویژه در نیمه‌شرقی بین ۱ تا ۲ درجه سلسیوس بیش از حد نرمال بود. کانون بی‌هنجاری دما در شرق کشور به‌ویژه استان‌های کرمان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و یزد قرار داشت که بین ۱.۵ تا ۲ درجه سلسیوس دمایی بیش از حد نرمال بود. استان‌هایی همچون خراسان جنوبی، خراسان شمالی و اصفهان نیز مناطقی بودند که به‌طور نسبی دمای بیش از ۱ درجه بالاتر از نرمال را تجربه کردند. به‌طور کلی میانگین دمای کشور طی تیرماه بین ۱ تا ۲ درجه سلسیوس بیش از حد نرمال بود.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا گرمای هوا در تیرماه بی‌سابقه بود یا خیر؟ گفت: گرمای هوا در ایران بی‌سابقه نبود. هرچند در برخی نقاط کشور رکورد دمایی زده شد، اما این وضعیت به معنای بی‌سابقه بودن گرما نبود. دمای میانگین کره زمین طی سال جاری ۱۷.۲۷ درجه سلسیوس ثبت شده این در حالی است که بالاترین دمای ثبت شده در سال ۲۰۱۶ حدود ۱۷.۲۴ درجه سلسیوس بود بنابراین دمای کره زمین بسیار بیشتر و گرم‌تر از آن چیزی است که گمان می‌کردیم و همچنان نیز به سمت گرمایش بیشتر می‌رود.  

رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی تصریح کرد: در روز‌های باقی‌مانده سال نیز ممکن است روند افزایش دما به‌گونه‌ای باشد که به عنوان یکی از گرم‌ترین سال‌هامحسوب شود. از جمله آثار آن نیز می‌توان به آتش‌سوزی‌ها بسیار گسترده در جنوب اروپا به‌خصوص یونان، آمریکای شمالی، جنگل‌ها و مناطق شرقی کانادا اشاره کرد. ماه‌های خرداد، تیر و مرداد جزو ماه‌هایی است که رکورد گرمای هوای دنیا طی این مدت ثبت می‌شود. درواقع ما اثرات تغییر اقلیم را اینگونه لمس می‌کنیم.

وی درباره تاثیرات گرما بر منابع آبی اظهارکرد: دمای هوا در تابستان بالاست و در صورتی که حتی نسبت به حالت نرمال یک درجه نیز افزایش یابد ۶ درصد میزان تبخیر و تعرق بیشتر می‌شود. آب‌های پشت دریاچه‌ها، سدها، تالاب‌ها، رودخانه‌ها و آب‌های سطحی زودتر تبخیر می‌شوند و از بین می‌روند، با افزایش تبخیر و تعرق نیاز به آب نیز افزایش می‌یابد و این دمای بیش از حد نرمال، تاثیرات منفی بسیار زیادی بر این مناطق دارد. بستر بسیاری از تالاب‌ها به کانون گرد و غبار تبدیل شده‌اند؛ همانطور که تهران، قم، کاشان، شهر‌های شرقی کشورهمچون زابل و زاهدان به دلیل خشک شدن دریاچه نمک قم، هامون و دریاچه ارومیه گرد و غبار بسیار زیادی را متحمل هستند.

وظیفه در مورد بارش‌های تیرماه نیز تصریح کرد: این بارش‌ها به دلیل گرمای زیاد هوا مفید و تاثیر گذار نبودند و بلافاصله پس از بارش تبخیر شدند. به جز مناطق شمالی کشور که نسبت به مناطق دیگر دمایی معتدل‌تر دارند و بارش‌های بیشتری را نیز تجربه کردند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->