حوادث ترافیکی، علت نیمی از مرگ‌های کودکان زیر ۵ سال خوشاب خراسان رضوی هشدار جدی سازمان بازرسی به رئیس سازمان هواپیمایی کشوری تحریم، روند مبارزه با موادمخدر را با چالش مواجه می‌کند هشدار پزشکی قانونی: ۷۰ درصد تلفات چهارشنبه آخر سال افراد زیر ۳۰ سال هستند هشدار مکرر قوه‌قضائیه درباره خرید طلای آنلاین بهروز آذر: شاخص امید به زندگی زنان ایرانی به ۷۸ سال رسیده است طول عمر، بیشتر با سبک زندگی ارتباط دارد یا ژنتیک؟ عمل بایپس عروق کرونر قلب به روش کم‌تهاجمی در مشهد انجام شد علی منتظری رئیس جهاد دانشگاهی شد پرتقاضاترین مقاصد سفرهای نوروزی در ایران اعلام شد | خراسان رضوی و مشهد در صدر تقاضا برای سفر قرار گرفتند تبلیغات فروش باتری ارزان، شگرد یک مال‌خر بازشدن یک پرونده جنایی در پزشکی قانونی | مرگ صبحگاهی در خانه دیگری مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی: سالانه ۴.۵ میلیارد دلار ارز از طریق ورود گردشگر خارجی نصیب استان می‌شود دستاورد جدید ایران در حوزه طب سنتی و تقویت اقتصاد سلامت نظام پزشکی و قوه‌قضائیه درپی حل چالش‌های جامعه پزشکی زلزلۀ نسبتا شدید کازرون استان فارس را لرزاند + جزئیات (۲۰ اسفند ۱۴۰۳) چهارشنبه‌سوری نیامده، ۳ قربانی گرفت | بیشترین حوادث در آذربایجان شرقی (۲۰ اسفند ۱۴۰۳) کمبود ذخایر خونی در خراسان رضوی (۲۰ اسفند ۱۴۰۳) جزئیات تغییر قیمت شیرخشک نوزادان بدون افزایش یارانه ارزی معرفی یک سم گیاهی فاقد مجوز تعطیلی ۳ جایگاه سی‌ان‌جی پرخطر در خراسان رضوی (۲۰ اسفند ۱۴۰۳) آغاز ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس سمپاد و نمونه‌دولتی از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ + هزینه و نحوه ثبت‌نام معاون استاندار خراسان رضوی: ۷۰ درصد از معلمان مردود در گزینش‌ها به کار بازگشتند | دیده‌شدن النگو، دلیل مردودشدن یک داوطلب استخدام معلمی! تشکیل ۴۱۹ پرونده تخلف صنفی در طرح نظارت رمضان و نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی فرمانده راهور فراجا: تلفات حوادث رانندگی کاهش ۴.۵ درصدی پیدا کرد دولت از شیوه‌های نوین آزمون استخدامی ۱۴۰۴ برای جذب معلمان رونمایی کرد تمدید فرصت ثبت نام در دوره آزمون دستیاری پزشکی تا ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ معاون وزیر آموزش و پرورش: اعتمادآفرینی، راهبرد مدیرکل جدید آموزش و پرورش استان باشد | پنج بحران خطرساز برای نظام تعلیم و تربیت کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۰ اسفند ۱۴۰۳) | رگبار باران در برخی نقاط استان بارش قابل توجه باران تا پایان هفته جاری
سرخط خبرها

طرز تهیه شله مشهدی نذری + لیست مواد لازم

  • کد خبر: ۱۷۶۱۹۳
  • ۰۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۱
طرز تهیه شله مشهدی نذری + لیست مواد لازم
شله مشهدی، در بین تمام ایرانی‌ها شناخته شده است و در ایام محرم مشهورترین خوراکی در لیست غذا‌های نذری مشهدی است. در این مطلب به شما طرز تهیه شله مشهدی نذری را آموزش خواهیم داد.

به گزارش شهرآرانیوز، شله یکی از لذیذترین غذا‌های نذری در ماه محرم است که در جای‌جای شهر مشهد، در میان عزداران حسینی(ع) توزیع می‌شود.

شله مشهدی، یک نوع آش است. این غذای بسیار پرملات و خوشمزه از گوشت، حبوبات (نخود، لوبیا سفید، لوبیا چیتی، عدس و گاهی ماش)، برنج نیم دانه، بلغور گندم و ادویه فراوان تشکیل می‌شود و معمولا برای خوشمزه و مقوی‌تر کردن این غذا در آن، مغز قلم گاو می‌ریزند..  شله، ظاهری شبیه به حلیم دارد و مشهدی‌ها روی آن قیمه‌ می‌ریزند و سپس آن را سرو می‌کنند.

طرز تهیه شله مشهدی برای ۲۰۰ نفر

طرز تهیه شله مشهدی نذری + لیست مواد لازم

برای درست کردن شله مشهدی به مقدار زیاد شما به دیگ‌های بزرگ و ملاقه با دسته بلند احتیاج دارید. توجه داشته باشید که در تمام مراحل باید شله را مدام هم بزنید و چون کار بسیار سخت و زمان بری است، تنهایی نمی‌توان آن را درست کرد. اگر شما قصد دارید تا در ایام محرم شله نذری بپزید، مواد لازم برای طرز تهیه شله مشهدی برای ۲۰۰ نفر در ادامه نوشته شده است.

مواد لازم

گوشت گوسفند یا گوساله :۱۰ کیلو

بلغور گندم :۱۰ کیلو

برنج :۸ کیلو

لوبیا سفید: ۵ کیلو

عدس :۲ و نیم کیلو

لوبیا قرمز: ۵ کیلو

پیاز: ۱۵ کیلو

ادویه کامل: ۱۵ قاشق غذاخوری

روغن: ۱۰ لیتر

*ادویه شله مشهدی شامل: نمک، فلفل، دارچین، هل، پودر میخک، جوز هندی.

-میخک باید به اندازه یک سوم بقیه ادویه‌ها و جوز هندی به اندازه دو برابر استفاده شود.

-شما می‌توانید برای عطر بیشتر از دنبه نیز در طرز تهیه شله مشهدی استفاده کنید. برای ۲۰۰ نفر به ۵ کیلو دنبه احتیاج دارید. فقط توجه داشته باشید که باید آن را چرخ کرده و یا با چاقو به قطعات خیلی کوچک تقسیم کنید.

-جای عدس در شله میتوانید از ماش نیز استفاده کنید. میزانی که به آن احتیاج دارید به همان مقداری است که در جدول برای عدس نوشته شده است.

نکات طلایی طرز تهیه شله مشهدی

ـ برای درست کردن شله، می‌توانید از آب قلم نیز استفاده کنید. آب قلم طعم بسیار خوبی به غذای شما می‌دهد.

ـ هرچقدر شله بیشتر بجوشد و هم بخورد، خوشمزه‌تر میشود. در واقع بافت شله منسجم‌تر شده و بیشتر کش می‌آید.

ـ شله نباید زیاد شور و تند باشد. پس در اضافه کردن ادویه‌ها احتیاط کنید. در ضمن ادویه‌ها را در چند مرحله اضافه کنید تا در مواد گلوله گلوله نشوند و شله به صورت یکسان مزه دار شود.

ـ شله نیز مانند طرز تهیه حلیم گندم به هم زدن بسیار زیاد احتیاج دارد، زیرا خیلی زود ته میگیرد پس در تمام مراحل از افراد دیگری کمک بگیرید.

ـ شله به همراه قیمه سرو می‌شود با این حال قیمه شله چند تفاوت ریز با قیمه معمولی دارد. یک اینکه قیمه نباید هیچ چاشنی ترشی مانند آبلیمو و لیمو عمانی داشته باشد. قیمه شله به نسبت قیمه معمولی غلیظ‌تر است و گوشت‌های آن کوچکتر است.

 ـ در استفاده از روغن نیز دقت کنید، زیرا روغن زیاد مزه شله را از بین می‌رود.

ـ برای خوشمزه‌تر شدن شله می‌توانید از روغن کرمانشاهی نیز استفاده کنید. این کار باعث میشود تا شله عطر و طعم بیشتری بگیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->