تغییر الگوی باروری کشور در کوتاه مدت نجات چهار شهروند از حریق منزل در خیابان امامت مشهد (۵ مرداد ۱۴۰۳) مرگ ۳۵ ایرانی بر اثر تیراندازی در مراسم‌های عروسی و عزا هشدارهای ایمنی آتش نشانی مشهد برای پیشگیری از حریق در گرمترین روز‌های سال پیش‌بینی هواشناسی مشهد تا ۹ مرداد ۱۴۰۳ برنامه‌های سفرتان را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک نگذارید| دزدها در کمین یک فرصت معدوم سازی سه تن مواد غذایی فاسد در سبزوار ساعت فعالیت ادارات و بانک های مشهد و خراسان رضوی در روزهای شنبه و یکشنبه (۶ و ۷ مرداد ۱۴۰۳) تغییر کرد + جزئیات گرمای مشهد نگران کننده نیست تولید گوشت حلال غیرحیوانی در کشور خدمات غیرحضوری برای بازنشستگان و مستمری‌بگیران با اپلیکیشن «تأمین‌من» آخرین اخبار از وضعیت ایرانی‌های بازمانده در عربستان تداوم هوای گرم تا ۳ روز آینده در اغلب مناطق کشور (۵ مرداد ۱۴۰۳) گرما در خراسان رضوی به بالاترین حد خود در یک سال اخیر می‌رسد (۵ مرداد ۱۴۰۳) سقوط چرخ و فلک در تربت حیدریه | ۷ نفر مصدوم شدند (۵ مرداد ۱۴۰۳) آغاز پیش‌فروش بلیت اتوبوس اربعین از فردا شنبه (۶ مرداد ۱۴۰۳) | میزان افزایش قیمت‌ها مشخص نیست زلزله نسبتا شدید گهواره کرمانشاه را لرزاند + جزئیات(۵ مرداد ۱۴۰۳) اعترافات تکان دهنده عاملان قتل پسر جوان در جنوب تهران| مشروبات الکلی مصرف کرده بودیم قتل پیرمرد تهرانی توسط همسایه| نزاع بر سر زباله خون به پا کرد آلودگی صوتی بیمارستان شهید هاشمی نژاد مشهد تبلیغات کلاهبرداری در فضای مجازی را بشناسید «اضطراب دیابت» با افزایش خطر مشکلات سلامت روان همراه است
سرخط خبرها

طرز تهیه شله مشهدی نذری + لیست مواد لازم

  • کد خبر: ۱۷۶۱۹۳
  • ۰۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۱
طرز تهیه شله مشهدی نذری + لیست مواد لازم
شله مشهدی، در بین تمام ایرانی‌ها شناخته شده است و در ایام محرم مشهورترین خوراکی در لیست غذا‌های نذری مشهدی است. در این مطلب به شما طرز تهیه شله مشهدی نذری را آموزش خواهیم داد.

به گزارش شهرآرانیوز، شله یکی از لذیذترین غذا‌های نذری در ماه محرم است که در جای‌جای شهر مشهد، در میان عزداران حسینی(ع) توزیع می‌شود.

شله مشهدی، یک نوع آش است. این غذای بسیار پرملات و خوشمزه از گوشت، حبوبات (نخود، لوبیا سفید، لوبیا چیتی، عدس و گاهی ماش)، برنج نیم دانه، بلغور گندم و ادویه فراوان تشکیل می‌شود و معمولا برای خوشمزه و مقوی‌تر کردن این غذا در آن، مغز قلم گاو می‌ریزند..  شله، ظاهری شبیه به حلیم دارد و مشهدی‌ها روی آن قیمه‌ می‌ریزند و سپس آن را سرو می‌کنند.

طرز تهیه شله مشهدی برای ۲۰۰ نفر

طرز تهیه شله مشهدی نذری + لیست مواد لازم

برای درست کردن شله مشهدی به مقدار زیاد شما به دیگ‌های بزرگ و ملاقه با دسته بلند احتیاج دارید. توجه داشته باشید که در تمام مراحل باید شله را مدام هم بزنید و چون کار بسیار سخت و زمان بری است، تنهایی نمی‌توان آن را درست کرد. اگر شما قصد دارید تا در ایام محرم شله نذری بپزید، مواد لازم برای طرز تهیه شله مشهدی برای ۲۰۰ نفر در ادامه نوشته شده است.

مواد لازم

گوشت گوسفند یا گوساله :۱۰ کیلو

بلغور گندم :۱۰ کیلو

برنج :۸ کیلو

لوبیا سفید: ۵ کیلو

عدس :۲ و نیم کیلو

لوبیا قرمز: ۵ کیلو

پیاز: ۱۵ کیلو

ادویه کامل: ۱۵ قاشق غذاخوری

روغن: ۱۰ لیتر

*ادویه شله مشهدی شامل: نمک، فلفل، دارچین، هل، پودر میخک، جوز هندی.

-میخک باید به اندازه یک سوم بقیه ادویه‌ها و جوز هندی به اندازه دو برابر استفاده شود.

-شما می‌توانید برای عطر بیشتر از دنبه نیز در طرز تهیه شله مشهدی استفاده کنید. برای ۲۰۰ نفر به ۵ کیلو دنبه احتیاج دارید. فقط توجه داشته باشید که باید آن را چرخ کرده و یا با چاقو به قطعات خیلی کوچک تقسیم کنید.

-جای عدس در شله میتوانید از ماش نیز استفاده کنید. میزانی که به آن احتیاج دارید به همان مقداری است که در جدول برای عدس نوشته شده است.

نکات طلایی طرز تهیه شله مشهدی

ـ برای درست کردن شله، می‌توانید از آب قلم نیز استفاده کنید. آب قلم طعم بسیار خوبی به غذای شما می‌دهد.

ـ هرچقدر شله بیشتر بجوشد و هم بخورد، خوشمزه‌تر میشود. در واقع بافت شله منسجم‌تر شده و بیشتر کش می‌آید.

ـ شله نباید زیاد شور و تند باشد. پس در اضافه کردن ادویه‌ها احتیاط کنید. در ضمن ادویه‌ها را در چند مرحله اضافه کنید تا در مواد گلوله گلوله نشوند و شله به صورت یکسان مزه دار شود.

ـ شله نیز مانند طرز تهیه حلیم گندم به هم زدن بسیار زیاد احتیاج دارد، زیرا خیلی زود ته میگیرد پس در تمام مراحل از افراد دیگری کمک بگیرید.

ـ شله به همراه قیمه سرو می‌شود با این حال قیمه شله چند تفاوت ریز با قیمه معمولی دارد. یک اینکه قیمه نباید هیچ چاشنی ترشی مانند آبلیمو و لیمو عمانی داشته باشد. قیمه شله به نسبت قیمه معمولی غلیظ‌تر است و گوشت‌های آن کوچکتر است.

 ـ در استفاده از روغن نیز دقت کنید، زیرا روغن زیاد مزه شله را از بین می‌رود.

ـ برای خوشمزه‌تر شدن شله می‌توانید از روغن کرمانشاهی نیز استفاده کنید. این کار باعث میشود تا شله عطر و طعم بیشتری بگیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->