زمان احتمالی عرضه آیفون SE ۴ مشخص شد تلگرام همکاری‌اش را با دولت‌ها برای اشتراک‌گذاری اطلاعات کاربران افزایش داده است شرکت متا رویکردش در نمایش محتوای سیاسی در فیسبوک، اینستاگرام و تردز را تغییر می‌دهد تریلر جدید فصل دوم سریال «آخرین بازمانده از ما» (The Last of Us) + ویدئو معاون وزیر علوم: هدف ما در برنامه هفتم توسعه کشور، رسیدن به رتبه ۱۴ تولیدات علمی جهان است تصویر ترکیبی تلسکوپ هابل و جیمز وب از برخورد دو کهکشان اضافه‌شدن دستیار هوش مصنوعی Copilot به تلویزیون‌های سامسونگ و ال‌جی بالاخره اولین آیفون در سامانه جامع تجارت ثبت سفارش شد آیا شبکه 5G گوشی‌های سامسونگ با به‌روزرسانی One UI 7 در ایران فعال می‌شود؟ توانایی‌های شگفت‌انگیز ربات انسان‌نمای چینی در چرخش ۳۶۰ درجه پا + فیلم افشاگری مدیرعامل تپسی‌فود از اقدام جدید اسنپ‌فود علیه این شرکت! قاصدک، پلی به دنیای متنوع پیام‌رسان‌ها|رمزنگاری پیام‌ها با فناوری روز دنیا توسط متخصصان ایرانی تصویر لو رفته از گلکسی S25 اولترا لبه‌های گرد و حاشیه‌های بسیار نازک آن را نشان می‌دهد نسل جدید ماهواره‌های استارلینک پهنای باند دانلود ۱ ترابیتی دارند ضرورت حکمرانی منطقی در فضای مجازی سال ۲۰۲۵ و تولد نسل جدیدی به نام بتا + لیست کامل نسل‌ها چینی‌ها بزرگ‌ترین مزرعه خورشیدی جهان را در بیابان‌ می‌سازند لینک‌های ماهواره‌ای جایگزین کابل‌های اینترنت زیر دربا می‌شوند! معرفی پرجست‌وجوترین بازی‌های گوگل در سال ۲۰۲۴ مروری بر اخبار ترند سال ۲۰۲۴ در جهان | در یکسال گذشته چه گذشت؟ مشخصات و قیمت گلکسی A۵۶ لو رفت
سرخط خبرها

مصرف زیاد کیک و بستنی می‌تواند ریسک بروز سنگ کلیه را افزایش دهد

  • کد خبر: ۱۷۷۷۴۵
  • ۱۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۴۰
مصرف زیاد کیک و بستنی می‌تواند ریسک بروز سنگ کلیه را افزایش دهد
دانشمندان برای اولین‌بار در تحقیقی دریافته‌اند که مصرف خوراکی‌هایی با قند بالا مثل بستنی و بیسکوییت می‌تواند ریسک بروز سنگ کلیه را افزایش دهد.

به گزارش شهرآرانیوز - بین ۱ تا ۵ درصد از مردمان آسیا از سنگ کلیه رنج می‌برند. حالا دانشمندان برای اولین‌بار در تحقیقی دریافته‌اند که مصرف خوراکی‌هایی با قند بالا مثل بستنی و بیسکوییت می‌تواند ریسک بروز سنگ کلیه را افزایش دهد.

پژوهشگران کالج پزشکی سیچوان شمالی در چین، در تحقیقی برای نخستین‌بار نشان داده‌اند که مصرف شکر افزوده هم احتمالاً باید به فهرست عوامل تأثیرگذار در افزایش ریسک سنگ کلیه اضافه شود. شکر افزوده در بسیاری از خوراکی‌های فرآوری‌شده وجود دارد، اما به‌طور خاص در نوشیدنی‌های شیرین‌شده، آبمیوه‌ها، شکلات‌ها، بستنی‌ها، کیک‌ها و کوکی‌ها دیده می‌شود.

محققان برای این پژوهش اطلاعات بیش از ۲۸ هزار مرد و زن بالغ را بررسی کردند که در بین سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۸ در آمریکا گردآوری شده بود. در این اطلاعات از روی داده‌های ارائه‌شده توسط خود افراد، تخمین‌زده شده بود که هر نفر به‌صورت روزانه چقدر شکر افزوده مصرف می‌کند.

میانگین کلی شکر افزوده در رژیم غذایی روزانه شرکت‌کنندگان ۲۷۲.۱ کالری بود که برابر با ۱۳.۲ درصد کل انرژی دریافتی آن‌ها در طول روز می‌شد. دانشمندان پس از در نظر گرفتن عوامل تأثیرگذار بر افزایش ریسک بروز سنگ کلیه، متوجه شدند که افراد با شکر افزوده بالاتر، بیشتر در معرض ریسک این بیماری قرار دارند.

شرکت‌کنندگانی که شکر افزوده در رژیم غذایی آن‌ها در گروه ۲۵ درصد بالاترین میزان مصرف افراد بود، ۳۹ درصد بیشتر با ریسک تولید سنگ کلیه در طول این تحقیق روبه‌رو بودند. همچنین شرکت‌کنندگانی که بیش از ۲۵ درصد از انرژی روزانه خود را از شکر افزوده دریافت می‌کردند، در مقایسه با کسانی که کمتر از ۵ درصد از انرژی خود را از این ماده دریافت می‌کردند، ۸۸ درصد بیشتر در معرض ریسک سنگ کلیه قرار داشتند.

این تحقیق همچنین نشان داده است که افراد با نژاد‌های «دیگر» – نظیر بومیان آمریکا یا آسیایی‌ها – درصورت مصرف مقدار بالاتر از حد متوسط شکر افزوده، بیشتر از آمریکایی-مکزیکی‌ها، دیگر هیسپانیک‌ها، افراد سفید غیرهیسپانیک و افراد سیاه‌پوست غیرهیسپانیک در معرض سنگ کلیه قرار می‌گیرند.

هنوز دقیقاً مشخص نیست که چرا مصرف شکر افزوده می‌تواند ریسک بروز سنگ کلیه را بالا ببرد. نتایج این پژوهش در مجله Frontiers in Nutrition منتشر شده است.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->