مأمور پلیس آستانه اشرفیه در درگیری با قاتل مسلح یه شهادت رسید (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) قطار تهران - کرمان از ریل خارج شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت‌جام خسارت نداشت (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت جام را لرزاند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۴ شرور تهران با شلیک پلیس دستگیر شدند زلزله تهران را لرزاند | واکنش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به اعلام نشدن زمین لرزه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) کلثوم اکبری قاتل ۱۱ شوهر در دادگاه | ماجرای قتل‌ها چه بود؟ نوروفیدبک برای چه کسانی مناسب است - 5 متخصص زبده نوروفیدبک قوچان، خنک‌ترین شهر ایران در بامداد امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) غرب استان تهران لرزید (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) تسکین درد‌های معده و روده با این دانه تابستانی استفاده از دم‍پایی در پیاده روی اربعین مناسب نیست هشدار وزارت بهداشت نسبت به مخاطرات تابش مستقیم نور خورشید شرایط دریافت مستمری توسط بازماندگان + نحوه محاسبه میزان مستمری تمامی امتحانات علوم پزشکی دانشگاه آزاد حضوری شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: شهادت حق شهید کاظمی بود و حیف بود که این مقام نصیب او نشود ۷ زائر ایرانی در تصادف ون با تریلی در ناصریه عراق مصدوم شدند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۵۷۰۰ مجروح در جنگ اخیر | وزیر بهداشت خواستار پیگیری بین‌المللی جنایات رژیم صهیونیستی شد شروع اعزام‌های حج عمره از ابتدای شهریور | حضور پررنگ بانوان در لیست زائران وزیر آموزش و پرورش: بازنشستگان ۱۴۰۳ در اولویت پرداخت پاداش قرار دارند | پیگیری قرارداد کار معین معلمان خرید خدمات بیشترین علت نیاز زائران به امدادرسانی در پیاده‌روی اربعین، تصادفات جاده‌ای است پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دما در شمال و غرب کشور سازمان هواپیمایی کشوری درباره‌ی تهیه بلیت پرواز‌های اربعین اطلاعیه صادر کرد آیا شیرین‌کننده‌های غذایی، بلوغ را در کودکان تسریع می‌کنند؟ چگونه احساس تشنگی را در پیاده‌روی اربعین کاهش دهیم؟ بهترین زمان مصرف چای سبز برای لاغری چه موقع است؟ خدمات ویژه مجهزترین بیمارستان سیار کشور در عمود ٩٨٩ زیبایی و طراوت پوست با میوه‌های تابستانی به بهانه ۱۷ مرداد، روز خبرنگار | ۴ روایت از رنج و رسالت  خبرنگارانی که در جنگ ۱۲ روزه پای کار بودند
سرخط خبرها

گرمای تابستانی در نیمکره شمالی زمین رکورد زد

  • کد خبر: ۱۸۲۹۳۳
  • ۱۵ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۸
گرمای تابستانی در نیمکره شمالی زمین رکورد زد
بنابر تخمین‌های موجود، هوا در ماه اوت امسال حدود ۱.۵ درجه سلسیوس گرم‌تر از میانگین پیش از صنعتی شدن برای دوره سال‌های ۱۸۵۰ تا ۱۹۰۰ میلادی بوده است.

به گزارش شهرآرانیوز، رصدخانه تغییرات اقلیمیِ اروپایی «کوپرنیک» اعلام کرد: گرمای ماه اوت هم در تابستان امسال رکورد زد و ماه گذشته میلادی، گرمترین اوتِ ثبت شده در تاریخ هواشناسی جهان بوده است.

به نقل از رویترز، این در حالیست که دو ماه قبل از آن نیز گرم‌ترین ماه‌های «ژوئن» و «ژوئیه» در جهان ثبت شد و این سومین ماه متوالی در سال جاری است که چنین رکوردی به ثبت رسیده است.

گرمای هوا در ماه اوت باعث شده است در نیمکره شمالی کره زمین، گرم‌ترین تابستان از سال ۱۹۴۰ که ثبت داده‌ها آغاز شد، رقم بخورد.

در عین حال ماه ژوئیه در تابستان امسال کماکان رکورددار گرم‌ترین ماه ثبت شده بوده است.

بنابر تخمین‌های موجود، هوا در ماه اوت امسال حدود ۱.۵ درجه سلسیوس گرم‌تر از میانگین پیش‌ از صنعتی شدن برای دوره سال‌های ۱۸۵۰ تا ۱۹۰۰ میلادی بوده است.

به گفته کارشناسان، تلاش‌های پیگیرانه برای محدود کردن افزایش دمای جهانی به ۱.۵ درجه سانتیگراد، یکی از تعهدات اصلی توافقنامه بین‌المللی تغییرات آب و هوایی پاریس بود که از سوی ۱۹۶ کشور در سال ۲۰۱۵ تصویب شد.

در اروپا، ماه اوت در بخش‌های بزرگی از اروپای مرکزی و اسکاندیناوی مرطوب‌تر از حد معمول بود که منجر به وقوع سیل شد در حالی که فرانسه، یونان، ایتالیا و پرتغال شاهد خشکسالی‌هایی بودند که منجر به آتش‌سوزی‌های جنگلی شد.

بنابر گزارش این موسسه، همچنین دمای بسیار بالاتر از میانگین در استرالیا، چندین کشور آمریکای جنوبی و در اطراف قسمت‌های مختلف قطب جنوب در ماه اوت ثبت شده است.

در عین حال، اقیانوس منجمد جنوبی هم گرم‌ترین دمای روزانه آب‌های سطحی خود را در تاریخ ثبت کرده و به طور کلی گرم‌ترین ماه خود را داشته است.

دمای زمین از زمان شروع عصر صنعتی تاکنون ۱.۱ درجه گرمتر شده و اگر کشورها به شدت از تصاعد گازهای گلخانه‌ای کم نکنند، روند گرمایش ادامه خواهد یافت.

دانشمندان مدت‌هاست هشدار داده‌اند که تغییرات آب و هوایی ناشی از انتشار گازهای گلخانه‌ای که عمدتا خود ناشی از سوختن سوخت‌های فسیلی است، توالی موج‌های گرما را بیشتر، شدید و کشنده‌تر می‌کند. این دانشمندان سال‌هاست که می‌گویند دولت‌ها باید برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای اقدامات جدی انجام دهند.

انتشار گازهای گلخانه‌ای به دلیل فعالیت‌های مختلف انسانی از جمله احتراق سوخت‌های فسیلی، جنگل‌زدایی، استفاده از کودهای شیمیایی در کشاورزی و ... در حال افزایش است. در همین حال، داده‌های کارشناسان اروپایی نشان می‌دهد که میانگین سالانه جهانی غلظت دی اکسید کربن و متان در جو در حال افزایش است.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->