به دستور رهبر طالبان، باغ‌وحش کابل به خارج شهر منتقل می‌شود وزیر صمت: مذاکراتی با افغانستان برای تهاتر سنگ آهن با شمش صورت گرفته است نماینده مردم خواف در مجلس از اختصاص هزار میلیارد ریال برای تکمیل زیرساخت‌های مرز شمتیغ خبر داد مدیرعامل راه‌آهن از راه‌اندازی اولین قطار مسافربری مشهد_ هرات در آینده نزدیک خبر داد طالبان به‌مناسبت عید قربان، ۴ روز تعطیلی عمومی اعلام کردند رئیس مرکز امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور: ما می‌گوییم آن‌هایی که قانونی‌اند، بمانند روزانه ۸۰۰ تُن کالا از مرز ماهیرود به افغانستان صادر می‌شود مهاجرستیزی در جامعه ایران عمومیت ندارد | نگاه به مهاجران قانونی ظرفیت‌محور نیست والی فراه: سفر به خراسان جنوبی پربار و سازنده بود حداد عادل: باید زبان فارسی را در هند و افغانستان حفظ کنیم کابل و اسلام‌آباد در تلاش برای احیای روابط | استقبال طالبان از ارتقای روابط دیپلماتیک با پاکستان نماینده مردم مشهد در مجلس: برخورد هیجانی با حضور دانش‌آموزان اتباع به بحران آموزشی منجر می‌شود افغانستان در سید یک قرعه کشی جام ملت‌های فوتسال آسیا ۲۰۲۶ قرار گرفت + جزئیات رئیس کمیسیون امور داخلی مجلس: حضور اتباع بیگانه در کشور باید براساس نیاز و موقتی باشد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (شنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۴) رشد ۷ درصدی دارایی سرمایه‌گذاران خارجی در بورس ایران | افغانستانی‌ها پیشتاز استاندار فراه افغانستان وارد خراسان جنوبی شد مردم افغانستان جنایات رژیم صهیونیستی در غزه را محکوم کردند گروه هکری افغان دراگنز وب‌سایت چند وزارتخانه طالبان را هک کرد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (جمعه ۹ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع در سامانه سهما ۵ روز دیگر تمدید شد + مراحل ثبت نام

  • کد خبر: ۱۸۲۹۸۶
  • ۱۶ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۹
ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع در سامانه سهما ۵ روز دیگر تمدید شد + مراحل ثبت نام
ثبت‌ نام دانش‌آموزان اتباع و مهاجران خارجی برای پنج روز دیگر تمدید شد. در این گزارش مراحل ثبت نام نیز توضیح داده شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، ثبت نام مدرسه دانش‌آموزان اتباع غیر ایرانی که از ۲۱ مرداد آغاز شده بود و تا روز گذشته ادامه داشت، برای دومین بار و به مدت پنج روز دیگر تمدید شد.

بر این اساس این دانش آموزان از امروز پنجشنبه، ۱۶ تا دوشنبه، ۲۰ شهریور ماه، مهلت دارند ثبت نام خود را در سامانه «سهما» نهایی کنند.

طبق شیوه‌نامه تحصیلی سال ۱۴۰۳ - ۱۴۰۲، مدارس فقط مجاز به ثبت نام آن دست از دانش‌آموزان اتباع غیر ایرانی هستند که در سامانه سهما درخواست خود را ثبت کرده باشند.

دانش‌آموزان اتباع غیر ایرانی ابتدا باید با به سامانه سهما به آدرس irmigrationorg.ir وارد و سپس در پنجره واحد خدمات آموزش و پرورش به نشانی my.medu.ir آمار و اطلاعات خود را ثبت کنند.

امسال ثبت نام دانش‌آموزان اتباع غیر ایرانی منوط به حضور مجاز یا غیرمجاز آن‌ها در ایران نیست و از این رو دانش‌آموزان اتباعی که غیرقانونی در کشور هستند نیز می‌توانند با مراجعه به سامانه سهمای وزارت کشور برای ثبت نام در مدرسه اقدام کنند.

البته برای ثبت نام در سامانه سهما متقاضیان باید یکی از شناسه‌های یکتا، فراگیر یا فیدا را داشته باشند و اگر فاقد این شناسه‌ها هستند، ابتدا باید در این سامانه پیش‌ثبت نام را انجام داده و سپس با مراجعه به یکی از دفاتر کفالت کد یکتا را دریافت و مجددا برای ثبت‌نام نهایی وارد «سهما» شوند.

نحوه ثبت نام در سهما برای دانش‌آموزان اتباع غیر ایرانی که دارای کد یکتا، فراگیر یا فیدا هستند

دانش‌آموز اتباع غیر ایرانی دارای کد یکتا یا فراگیر یا فیدا ابتدا باید وارد آدرس سایت سهما به نشانی irmigrationorg.ir شود؛ سپس گزینه «ثبت نام دانش‌آموز» را انتخاب کند، سپس با انتخاب نوع شناسه خود که متناسب با نوع مدرک اقامت می‌تواند شناسه یکتا ۱۰ رقمی، کد شناسایی تبعه، کد اختصاصی فیدا، شناسه فراگیر ناجا یا شماره پاسپورت باشد، با وارد کردن شماره شناسه، تاریخ تولد و کد امنیتی ثبت نام خود را تکمیل کند.

در مرحله بعد اطلاعات هویتی دانش‌آموز نمایش داده می‌شود که دانش‌آموز با تایید این اطلاعات می‌تواند وارد مرحله بعد شود.

در صورت مغایرت اطلاعات هویتی نیز دانش‌آموز می‌تواند با عدم تایید این اطلاعات برای اصلاح اطلاعات هویتی خود با مدارک مربوطه به یکی از ادارات اتباع استان مراجعه کند.

اما در صورت تایید اطلاعات هویتی، پنجره جدیدی برای تکمیل اطلاعات دانش‌آموز باز می‌شود که دانش‌آموز باید مقطع تحصیلی، پایه تحصیلی، استان محل تحصیل، شهر محل تحصیل، تلفن همراه، تلفن ثابت، آدرس و کد پستی محل سکونت خودرا وارد کند. در این مرحله استان و شهر محل تحصیل باید همان شهر و استان محل اقامت باشد.

در مرحله بعد دانش‌آموز وارد صفحه‌ای برای پرداخت آنلاین می‌شود و باید مبلغ ۴۰هزار تومان را در درگاه پرداخت اینترنتی واریز کند. در نهایت ۴۸ ساعت پس از واریز مبلغ یادشده، دانش‌آموز می‌تواند برای ثبت نام در مدرسه خود به صورت حضوری به مدرسه مربوطه مراجعه یا به صورت غیر حضوری از طریق پنجره واحد خدمات آموزش و پرورش به نشانی my.medu.ir ثبت نام خود را قطعی کند.

نحوه ثبت نام دانش‌آموزان اتباع غیر ایرانی که فاقد کد‌های یکتا، فراگیر یا فیدا هستند

آن دسته از دانش‌آموزان اتباع غیر ایرانی که فاقد کد‌های یکتا، فراگیر یا فیدا هستند، باید ابتدا پیش‌ثبت نام خود را در سامانه سهما انجام دهند؛ سپس با انتخاب یک دفتر کفالت در این سامانه، به دفتر کفالت یادشده مراجعه و پس از دریافت کد یکتا مجددا برای واریز مبلغ به سامانه سهما مراجعه و اطلاعات خود را ثبت نهایی کنند؛ بنابراین این دسته از دانش‌آموزان اتباع غیر ایرانی ابتدا باید وارد آدرس سایت سهما به نشانی irmigrationorg.ir شوند؛ گزینه ثبت نام دانش‌آموز را انتخاب کنند و در صفحه جدید که برایشان باز می‌شود، گزینه «فاقد کد شناسه هستم» را انتخاب کنند.

در این صفحه جدید دانش‌آموز می‌تواند با وارد کردن نوع مدرک اقامت اعم از دفترچه اقامت ویژه، دفترچه اقامت، پروانه اقامت، دفترچه پناهندگی، گذرنامه با انواع روادید، گذرنامه خانواری و وارد کردن شماره مدرک و کد امنیتی ثبت نام خود را تکمیل کند.

همچنین در همان صفحه و در قسمت نوع مدرک اقامت، گزینه «فاقد مدرک اقامتی» وجود دارد که دانش‌آموز با انتخاب این گزینه نیازی به وارد کردن شماره مدرک ندارد و تنها با ثبت کد امنیتی می‌تواند برای تکمیل ثبت نام به مرحله بعد برود.

در مرحله بعد صفحه‌ای باز می‌شود که دانش‌آموز باید اطلاعات هویتی شامل نام، نام خانوادگی، نام پدر، ملیت، تاریخ تولد، مذهب، جنسیت، تاریخ ورود به ایران و نیز کد امنیتی را وارد کند.

پس از ثبت اطلاعات هویتی، صفحه جدیدی برای درج استان و شهر محل سکونت دانش آموز، شماره تلفن ثابت و همراه دانش آموز، آدرس و کد پستی محل سکونت دانش آموز اتباع باز می‌شود که با درج این اطلاعات دانش آموز به مرحله بعد راهنمایی می‌شود.
در مرحله بعد سامانه با نمایش آدرس اداره اتباع استان و دفاتر کفالت، از دانش‌آموز می‌خواهد یکی از دفاتر کفالت را انتخاب و آدرس آن را تایید کند تا با مراجعه به آن بتواند کد یکتا دریافت کند.

سامانه به دانش‌آموزی که آدرس یکی از دفاتر کفالت را تایید کرده، یک شماره پیگیری ارائه می‌دهد که می‌تواند با ارائه این شماره پیگیری به دفتر کفالت، کد یکتا دریافت کند.

پس از دریافت کد یکتا از اداره اتباع استان یا دفتر کفالت، دانش‌آموز باید مجددا وارد سامانه سهما شده و فرآیند ثبت نام را مجدد طی کرده و با واریز هزینه ۴۰هزار تومانی ثبت نام خود در این سامانه را نهایی کند.

همچنین پس از گذشت ۴۸ ساعت از نهایی شدن ثبت نام در سهما باید به صورت حضوری به مدرسه مربوطه مراجعه یا به صورت غیرحضوری از طریق پنجره واحد خدمات آموزش و پرورش به نشانی my.medu.ir ثبت نام خود را قطعی کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->