«دیباچه نویسی بر مرقع» روایتی از هنر و ادبیات در قاب کتاب حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در هفته فرهنگی ایران در دوحه| نمایش شکوه هنر و تمدن ایرانی پیوند موسیقی، فرهنگ و اقتصاد در جزیره با برگزاری جشنواره ملی «عودنوازی قشم» نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار با حضور ۱۷ اثر برگزیده از روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) آغاز می‌شود «جین آستن» روایتی از عشق، اشتباه و هوشمندی زمان و مکان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران اعلام شد ششمین جشنواره فیلم کوتاه بسیج اختران در نیشابور برگزار می‌شود درگذشت کارلوس جیه‌گس، فیلم‌ساز برجسته برزیلی معرفی منتخبان مرحله اول داوری جشن مستقل سینمای مستند ایران آغاز فیلم‌برداری فیلم مرگ رابین هود با بازی هیو جکمن ترجمه رمان‌های «شاه بی‌سرگرمی» و «هیچ‌چیز مال تو نیست» منتشر شد پوستر رسمی فیلم اودیسه، کریستوفر نولان منتشر شد + عکس امیرجعفری با فیلم برهوت در راه جشنواره بین‌المللی فیلم جاناکپور کارگردان عنکبوت مقدس به اذیت و آزار جنسی متهم شد پرفروش‌ترین فیلم سینمای ایران در ۱۴۰۳ معرفی شد تیزر جدید سریال پایتخت ۷ منتشر شد + فیلم
سرخط خبرها

شاکله کتابخانه‌های عمومی در حال گذار از شکل سنتی است + فیلم

  • کد خبر: ۱۸۹۲۸۹
  • ۲۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۹
شاکله کتابخانه‌های عمومی در حال گذار از شکل سنتی است + فیلم
مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی گفت: شاکله کتابخانه‌های عمومی در دنیا و پیرو آن در ایران در حال گذار از شکل سنتی به نسل جدید است.
نگار مقدسی
خبرنگار نگار مقدسی

به گزارش شهرآرانیوز، علی‌اکبر سبزیان امروز، ۲۵مهرماه، در دومین همایش بین‌المللی کتابخانه‌های عمومی با عنوان کتابخانه‌های عمومی و کسب‌وکار‌های کوچک که در مجتمع فرهنگی آفتاب ولایت برگزار شد، اظهار کرد: نکته مهم این است که شاکله کتابخانه‌های عمومی در دنیا و پیرو آن در ایران در حال گذار از شکل سنتی به نسل جدید است. امروزه کتابخانه عمومی دیگر به فرهنگسرا‌های اجتماعی تبدیل شده‌اند و پا را فراتر از کارکرد سنتی گذاشته‌اند.

وی افزود: این روز‌ها در فضای کتابخانه عمومی تغییر رویه به سمت نوآوری و خلاقیت کاملاً مشهود است. این مراکز به داشته‌های فرهنگی، هنری و اجتماعی بدل شده و با تشخیص نیاز‌های جامعه جدید به ارائه خدمات متنوع با محوریت کتاب و منابع اطلاعاتی می‌پردازند. نسل جدید کتابخانه‌های عمومی و تعریف خدمات در آن موضوعی جدی است.

سبزیان ادامه داد: اگر پذیرفته باشیم که نسل جدید کتابخانه‌های عمومی مکان سوم، دانشگاه مردم، مرکز غیررسمی آموزش و مهارت‌افزایی و فرهنگسرای اجتماعی است، باید به این نکته مهم توجه کنیم که یکی از مسائل و چالش‌های مهم کشور‌های توسعه‌یافته در دنیای امروز مشکلات اقتصادی و شکل‌گیری کسب‌وکار‌های جدید است و این کسب‌وکار‌ها نیاز‌های متنوع و مختلفی در زمینه‌های آموزش، حمایت، پشتیبانی، ترویج و اطلاع‌رسانی دارد.

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی اضافه کرد: کتابخانه عمومی به عنوان یک پایگاه مهم می‌تواند نقش حیاتی خود در این امر مهم به خوبی شناسایی و برای رفع نیاز‌های گروه‌های مخاطبان برنامه‌ریزی کند. این برنامه‌ها می‌تواند با محوریت گفت‌وگوی ملی، انتقال و اشتراک تجربه بین افراد و صاحبان کسب‌وکار‌ها و عرضه محصولات آن‌ها در بستر کتابخانه‌های عمومی شکل بگیرد.

وی با بیان اینکه در استان خراسان رضوی بیش از ۲۵۰کتابخانه عمومی با این سبک جدید مطابق شده‌اند، عنوان کرد: کتابخانه مرکزی امام خمینی(ره) به عنوان بزرگ‌ترین کتابخانه عمومی کشور در حال ارائه بیش از ۴۰خدمت متنوع است. همچنین استان خراسان رضوی با ایجاد و راه‌اندازی ۱۱کتابخانه سیار به عنوان اولین استان پیشرو در این مهم در حال پاسخگویی به نیاز‌های کتابخانه‌ای مناطق کم‌برخوردار، روستایی و بدون کتابخانه است.

سبزیان بیان کرد: توجه به آموزش و مهارت‌افزایی کارگران و اعضا برای ایجاد کسب‌وکار‌ها و عرضه آن‌ها، تسهیلگری در ایجاد فضای اشتغال اشتراکی و برگزاری بیش از ۱۴۰رویداد کتابخانه‌ای توسط کتاب‌داران استان با محوریت کسب‌وکار‌های کوچک از مهم‌ترین اقدامات است.

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی در خصوص دومین همایش بین‌المللی کتابخانه‌های عمومی با عنوان کتابخانه‌های عمومی و کسب‌وکار‌های کوچک گفت: این همایش با هدف شناسایی راهکارها، ایده‌ها، تجربه‌ها، ضعف‌ها، چالش‌ها و چشم‌انداز‌ها برای استفاده از ظرفیت کتابخانه‌های عمومی به منظور مشارکت فعال در فضای کسب‌وکار کشور و فراهم آوردن بستری برای توجه به جایگاه کتابخانه‌های عمومی در رونق‌بخشی اقتصادی با حمایت از اقدامات کارآفرینانه و کسب‌وکار‌های کوچک با مشارکت نهاد کتابخانه‌های عمومی و انجمن علمی ارتقای کتابخانه‌های عمومی ایران شکل گرفت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->