۲۰ هزار لباس شیرخوارگان حسینی در حرم مطهر رضوی دوخته خواهد شد تولیت آستان قدس رضوی: ۳۶ سال زعامت رهبر معظم انقلاب، استمرار راه امام خمینی (ره) است انتشار برای اولین بار | دست نوشته شهید حاج قاسم سلیمانی درباره امام خمینی (ره) + عکس مردی که به وعده‌اش عمل کرد | روایت رئیس جمهور ونزوئلا از دیدار با شهید سلیمانی + عکس نشست تبیینی انتقال تجربه «پشت پرده» در مشهد برگزار شد| تمدن غرب در اختیار یهود+ فیلم بزرگداشت سالگرد ارتحال امام‌خمینی(ره) در بیش از هزار شهر و روستا‌های کشور | پوشش خبری برنامه توسط ۶ هزار خبرنگار حرم امام‌رضا(ع)، میزبان نمایشگاه «از نهضت تا رحلت» به‌مناسبت سالگرد ارتحال امام(ره) اعلام جزئیات اقامه نماز عید قربان در حرم امام‌رضا(ع)، جمعه (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) برگزاری مراسم دعای پرفیض عرفه ویژه ناشنوایان و کم‌شنوایان در حرم امام‌رضا(ع)، پنجشنبه (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: ارتباط با خانواده شهدا، قدرت مضاعفِ همه حرکت‌های نظام است تشریح ابعاد حج از دیدگاه امام خمینی(ره) از گستراندن سفره‌های اطعام غدیر در مساجد مشهد تا نهج‌البلاغه‌خوانی در دهه ولایت ۱۴۰۴ آیین تکریم خانواده شهدای کانون مساجد کشور با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) در سوگِ آفتاب آغاز پویش جمع‌آوری تجهیزات پزشکی و دارو برای زائران اربعین ۱۴۰۴ توصیه‌های بهداشتی و ایمنی به زائران در آستانه عزیمت به مشاعر مقدسه حسین مسگرانی سرپرست بنیاد بین المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) شد اندیشه تو مرگ نمی‌داند امام پابرهنه‌ها پیرمرد، دریا بود
سرخط خبرها

برگزاری مراسم تشییع شهدای گمنام در سالروز شهادت حضرت زهرا (س) در مشهد

  • کد خبر: ۱۹۹۷۵۳
  • ۲۱ آذر ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۲
برگزاری مراسم تشییع شهدای گمنام در سالروز شهادت حضرت زهرا (س) در مشهد
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی از تشییع ۱۲ شهید گمنام دفاع مقدس در سالروز شهادت حضرت زهرا (س) در مشهد خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، سردار سرتیپ دوم پاسدار حسینعلی یوسفعلی‌زاده در نشست خبری مراسم بزرگداشت شهدای گمنام دفاع مقدس اظهار کرد: ۱۲ شهید گمنام دفاع مقدس هم‌زمان با سالروز شهادت حضرت زهرا(س) در روز یکشنبه، ۲۶ آذرماه از میدان شهدای مشهد به سمت حرم مطهر رضوی تشییع می‌شود.

وی با اشاره به مراسم استقبال از پیکر مطهر شهدا که روز ۱۶ آذرماه در فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد برگزار شد، خاطرنشان کرد: پس از ورود پیکر شهدا به مشهد، با هماهنگی‌های صورت گرفته و بر اساس درخواست مردم شهیدپرور استان خراسان رضوی، پیکر ۶ شهید برای انجام مراسم وداع به شهرستان‌های استان منتقل شد و پیکر ۶ شهید نیز در مشهد در مراسم بزرگداشتی که در دانشگاه‌ها و مدارس، دستگاه‌های دولتی، هیئات مذهبی و مساجد و ... برگزار شد، مورد استقبال مردم شهیدپرور مشهد قرار گرفت.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی گفت: پیکر مطهر این ۱۲ شهید روز ۲۵ آذرماه به مشهد منتقل می‌شود و مراسم وداع با پیکر شهیدان در شب ۲۵ آذرماه و هم‌زمان با شب شهادت حضرت زهرا(س) در رواق امام خمینی (ره) حرم مطهر رضوی برگزار خواهد شد.

یوسفعلی‌زاده بیان کرد: صبح روز ۲۶ آذر و هم‌زمان با مراسم سالروز شهادت حضرت زهرا(س) پیکر مطهر شهدا با حضور مردم مشهد از میدان شهدا به سمت حرم مطهر رضوی تشییع می‌شود و پس از آن، پیکر‌های مطهر برای تدفین به مکان‌های موردنظر منتقل خواهد شد،

وی تصریح کرد: پیکر مطهر ۴ شهید در شهرستان مشهد و در ۴ محل جانمایی شده زائرشهر رضوی، سازمان هلال‌احمر، شهر بینالود و پارک علم و فناوری خراسان رضوی به خاک سپرده می‌شود و پیکر مطهر ۸ شهید دیگر نیز در شهر شامکان شهرستان ششتمد، شهر سده شهرستان خواف، شهر جنت‌آباد شهرستان صالح‌آباد، شهر روشناوند شهرستان گناباد، شهر جنگل شهرستان رشتخوار، شهر فرهادگرد شهرستان فریمان، دانشگاه علوم پزشکی شهرستان سبزوار و دانشکده کشاورزی شهرستان نیشابور تشییع شده و به خاک سپرده می‌شود.

۳۵۰ شهید گمنام دفاع مقدس در استان خراسان رضوی به خاک سپرده شده است

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: تاکنون ۳۵۰ شهید گمنام دفاع مقدس در ۱۲۹ نقطه استان خراسان رضوی به خاک سپرده شده‌اند.

وی افزود: برای مکان خاکسپاری ۱۲ شهید گمنام که در روز‌های اخیر وارد استان خراسان رضوی شده‌اند، بیش از ۷۰ تقاضا وجود داشت که بر اساس آیین‌نامه ستاد کل نیرو‌های مسلح، ۳۰ نقطه واجد شرایط شناخته و در نهایت ۱۲ نقطه بر اساس اولویت برای خاکسپاری شهدا مشخص شد.

وی با گلایه از برخی از بدعهدی‌ها که در گذشته در مورد خاکسپاری شهدای گمنام صورت گرفته است، افزود: قرار بر این بود که برای مزار شهدای گمنام، یادمانی در شأن شهدا ساخته شود که متأسفانه به برخی از وعده‌های دستگاه‌های مختلف برای ساخت یادمان جامه عمل پوشیده نشده است؛ لذا در مورد تدفین شهدای جدید، این موضوع مورد نظر قرار گرفت که در صورتی شهید در مکان مورد نظر به خاک سپرده می‌شود که لااقل ۷۰ درصد عملیات اجرایی ساخت یادمان، پیش از مراسم تدفین انجام گرفته باشد.

یوسفعلی‌زاده با اشاره به برخی از وعده‌های انجام نشده و بر زمین مانده برای ساخت یادمان شهدا خاطرنشان کرد: مثلاً شهرداری مشهد هنوز به وعده ساخت یادمان برای شهدای گمنام کوهسنگی عمل نکرده و با وجود اینکه ساخت یادمان در چند مقطع زمانی مورد تصویب قرار گرفت، عملیات اجرایی برای ساخت یادمان صورت نگرفت.

گفتنی است این شهیدان گمنام در عملیات‌های خیبر، تک ایذایی والفجر ۸، کربلای یک، مسلم بن عقیل، والفجر ۳، والفجر ۱۰، عاشورای ۲، تک دشمن در سال ۱۳۶۷ و مطلع الفجر به شهادت رسیده‌اند و پیکر مطهر آن‌ها در مناطق جزیره مجنون، بوارین، مهران، سومار، بانی بنوک، چنگوله، زبیدات، گیلانغرب و شلمچه تفحص شده است.
این شهیدان در فاصله زمانی سال‌های ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۷ به شهادت رسیده‌اند و سن تقریبی آن‌ها در زمان شهادت بین ۱۸ تا ۴۲ سال برآورد شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->