چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رجزخوانی در فضای مجازی، انگیزه جنایت هولناک در مشهد شد کمک طرح فراموش‌شده داوینچی به کشف تونل‌های زیرزمینی ایتالیا پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی معطل پول! علت طعم فلز در دهان چیست؟ کدام استان‌های کشور امروز بارانی است؟ (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) تسکین دردهای مزمن مفصلی با مکمل طبیعی ایرانی برای اولین بار در کشور
سرخط خبرها

با دانه شفابخش چیا به جنگ بیماری و چاقی بروید | دانه چیا را چگونه مصرف کنیم؟

  • کد خبر: ۲۲۵۱۴۱
  • ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۱
با دانه شفابخش چیا به جنگ بیماری و چاقی بروید | دانه چیا را چگونه مصرف کنیم؟
احتمالا شما هم جزو کسانی باشید که در اینستاگرام‌تان انواع پودینگ و اسموتی و گرانولا را با ظاهری خوشمزه و رنگارنگ دیده‌اید که با دانه‌های «چیا» درست شده‌اند و با عنوان «خواص دانه چیا برای لاغری» از پشت صفحه موبایل برای شما که رژیم غذایی گرفته‌اید، دلبری می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، با اینکه زمان زیادی نیست که دانه چیا به‌ویژه در فضای مجازی حسابی معروف شده، اما بد نیست بدانید که دانه‌های چیا از دوران باستان از محبوبیت ویژه‌ای برخوردار بوده‌اند و به سلامت پوست، کاهش وزن، کاهش کلسترول، سلامت قلب، درمان یبوست، پیشگیری از سرطان، دیابت، سلامت استخوان و دندان و درمان التهاب کمک می‌کنند. همچنین دانه‌های چیا حاوی انرژی زیاد و مواد مغذی فراوانی هستند و برای سلامت زنان باردار، گیاهخواران و ورزشکاران هم مفید هستند.
تا همین اواخر قرن ۱۹ این دانه مغذی به‌دست فراموشی سپرده و سایر دانه‌ها و غلات جایگزین آن شده بودند تا اینکه در سال‌های اخیر دوباره مورد توجه عموم قرار گرفت. با این حال اگر هنوز از دانه چیا استفاده نکرده‌اید و اصلا نمی‌دانید چیست، این مطلب را بخوانید.

دانه چیا یک شبه‌غلات مغذی است که می‌تواند بخشی از یک برنامه کاهش وزن سالم باشد. اما خوب است بدانید که مصرف این دانه راه‌حل سریعی برای لاغری نیست و حتی ممکن است خوردن زیاد آن اثر معکوس داشته باشد. دانه چیا سرشار از کربوهیدرات است و هنگامی که با مایعات ترکیب شود، منبسط شده و حالتی شبیه به ژل‌های غلیط پیدا می‌کند. همچنین دانه چیا منبعی غنی از فیبر، پروتئین، چربی‌های سالم، ویتامین‌ها و مواد معدنی است و آنتی‌اکسیدان بالایی دارد. همه این موارد باعث می‌شود که دانه چیا فواید زیادی برای سلامتی بدن ازجمله کاهش التهاب، بهبود هضم و سلامت قلب داشته باشد.

دانه چیا فواید بسیاری برای سلامتی انسان دارد و خواص دانه چیا برای لاغری نیز همیشه زبانزد خاص و عام بوده است. برخی از فواید مهم دانه چیا اینهاست:

کاهش التهاب با آنتی‌اکسیدان‌ها: دانه چیا حاوی مقادیر قابل‌توجهی آنتی‌اکسیدان است که می‌تواند در مقابله با آسیب‌های اکسیداتیو و کاهش التهاب بدن مؤثر باشد.
عملکرد بهتر گوارشی: دانه چیا با مقدار زیادی فیبر محلول همراه است که به بهبود عملکرد روده‌ها و پیشگیری از مشکلات مربوط به گوارش مانند یبوست کمک می‌کند.
کاهش خطر بیماری‌های قلبی: مصرف دانه چیا به کاهش سطح کلسترول بد (LDL) و تثبیت سطح کلسترول خوب (HDL) کمک می‌کند که این موضوع می‌تواند خطر بروز بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش دهد.
کنترل قند خون: به‌دلیل داشتن فیبر و پروتئین بسیار زیاد، دانه چیا می‌تواند به کنترل سطح قند خون کمک کند و در کنترل دیابت نوع ۲ تأثیر زیادی داشته باشد.
کاهش وزن سالم: چربی‌های امگا-۳ موجود در دانه چیا به حفظ سیری طولانی مدت کمک می‌کنند. درنتیجه مصرف دانه چیا، وزن شما را در محدوده مناسب نگه داشته و حتی باعث کاهش وزن نیز می‌شود.
تقویت سلامت استخوان: دانه چیا حاوی مقادیر قابل‌توجهی کلسیم، فسفر و منیزیم بوده که در سلامت استخوان‌ها تأثیر زیادی دارد.

یکی از خواص دانه چیا برای لاغری این است که مثل آووکادو تقریباً هیچ مزه‌ای ندارد، پس نمی‌توانید از طعم آن ایراد بگیرید و بهانه‌ای برای نخوردن این خوراکی پیدا کنید. این مورد باعث شده است که دانه چیا با بسیاری از دستورالعمل‌های غذایی به خوبی ترکیب شود. شما می‌توانید دانه چیا را با هر مایعی مانند آبمیوه یا آب ترکیب کنید؛ البته حتماً قبل از مصرف، مطمئن شوید که دانه‌های چیا غلظت مناسبی پیدا کرده‌اند. حواس‌تان باشد که هیچ‌وقت دانه چیا را خشک نخورید، به‌خصوص اگر در بلع مشکل دارید. از آنجایی که دانه‌های چیا چندین برابر وزن خود آب جذب می‌کنند، دانه‌های خشک ممکن است در مری منبسط و باعث انسداد مسیر مری شوند. برای پاسخ به این سؤال که دانه چیا را چگونه مصرف کنیم، باید گفت: شما می‌توانید این ماده را با هرنوع خوراکی مایعی ترکیب و نوش جان کنید.

اگر به‌دنبال ترکیبات خوشمزه برای مصرف دانه چیا هستید، ما خوردنی‌های زیر را به شما پیشنهاد می‌کنیم:

اضافه کردن دانه چیا به اسموتی‌ها
ترکیب چیا با بلغور جو دوسر
اضافه کردن به سالاد
ترکیب دانه چیا با سس سالاد
ترکیب با ماست
اضافه کردن به سوپ
ترکیب دانه چیا با خمیر کلوچه
ریختن روی نان خانگی
استفاده از دانه چیا به جای تخم‌مرغ در غذا‌ها
پودینگ چیا
موقع استفاده از دانه‌های چیا، این نکته را هم به یاد داشته باشید که هر چه مقدار بیشتری از این دانه استفاده کنید و مدت زمان بیشتری در مایعات بماند، خوراکی نهایی غلیظ‌تر می‌شود. پس اگر از طرفداران خوراکی‌های ژل‌مانند نیستید، حواس‌تان به غلظت دانه چیا باشد تا در حالت دلخواه‌تان آن را مصرف کنید.

این را هم بدانید که مصرف زیاد دانه چیا می‌تواند اثرات معکوسی برای سلامتی و کاهش وزن داشته باشد. خوردن بیش از حد دانه چیا منجر به بروز مشکلات معده مانند نفخ و اسهال خواهد شد. اگر رژیم غذایی شما دارای فیبر کمی است، توصیه می‌شود مصرف دانه چیا را به‌تدریج افزایش دهید و همراه با آن آب کافی بنوشید.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->