سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد
سرخط خبرها

نوشیدن نوشابه‌های انرژی‌زا خطر سکته قلبی را به دنبال دارد

  • کد خبر: ۲۳۲۷۱۰
  • ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۳
نوشیدن نوشابه‌های انرژی‌زا خطر سکته قلبی را به دنبال دارد
تحقیقات جدید نشان می‌دهد که نوشیدن نوشابه‌های انرژی‌زا می‌تواند خطر کوچک، اما قابل توجهی را برای تجربه یک رویداد قلبی تهدید کننده زندگی (ایست قلبی) در میان افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و ژنتیکی ایجاد کند.

به گزارش شهرآرانیوز، در مطالعه‌ای که در ژورنال «ریتم قلب» (Heart Rhythm) منتشر شد، محققان کلینیک مایو در مینه‌سوتا، گروهی متشکل از ۱۴۴ بازمانده از ایست ناگهانی قلبی را که از قبل دارای شرایط قلبی و ژنتیکی مورد بررسی قرار دادند.

محققان این مطالعه اعلام کردند که ۷ نفر، حدود ۵ درصد از شرکت کنندگان، قبل از ایست قلبی، نوشیدنی‌های انرژی زا مصرف کرده بودند، که نشان دهنده ارتباط احتمالی بین حمله قلبی و مصرف نوشیدنی انرژی زا است.

محققان هشدار می‌دهند که این صرفا یک ارتباط است و مطالعات قوی تری برای اثبات علیت مورد نیاز است، اما نتایج به اندازه کافی نگران کننده هستند تا منجر به انجام بررسی‌های بیشتری شوند.

دکتر مایکل جی. آکرمن، نویسنده اصلی مطالعه و متخصص قلب و عروق در کلینیک مایو در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: اگرچه خطر نسبی مصرف نوشیدنی‌های انرژی زا کم است و خطر مطلق مرگ ناگهانی پس از مصرف نوشیدنی‌های انرژی‌زا حتی کمتر است، بیماران مستعد بیماری‌های ژنتیکی و قلبی باید خطرات و مزایای مصرف چنین نوشیدنی‌هایی را ارزیابی کنند.

دکتر مستعلی دوهادوالا، متخصص قلب و مدیر پزشکی «هارت سیف» (Heartsafe) نیز گفت: اگرچه این یک مطالعه گذشته نگر بسیار کوچک از یک جمعیت بسیار نادر و منتخب است، به نظر می‌رسد که این یافته‌های بالینی فراتر از شانس هستند و احتمالا ارتباط بالینی قابل توجهی دارند و حتی بر جمعیت بسیار بزرگتری تاثیر می‌گذارند. این یافته‌ها ممکن است در نهایت منجر به نگرانی بسیار گسترده‌تری برای سلامت عمومی شود.

این اولین مطالعه‌ای نیست که ایمنی نوشیدنی‌های انرژی زا، به ویژه در هنگام مصرف زیاد و برای کسانی که مستعد مشکلات قلبی هستند، را زیر سوال می‌برد. با کنار گذاشتن ترکیبات مختلفی که اغلب به نوشیدن‌های انرژی زا مانند تورین و گوارانا اضافه می‌شوند، مصرف سطوح بالای کافئین موجود در بیشتر نوشیدنی‌های انرژی زا می‌تواند سلامت عمومی را تهدید کند.

در مقاله این تحقیق جدید، نوشیدنی‌های انرژی‌زا را به‌عنوان «غذا‌های آریتموژنیک» که ممکن است باعث آریتمی قلبی شوند، بررسی شده‌اند. غذا‌های «آریتموژن» به سه بخش تقسیم می‌شوند، از جمله گیاهان سمی شناخته شده که وارد غذا می‌شوند (در اصل سم)، مکمل‌های غذایی که واکنش‌های نامطلوب قلبی ایجاد می‌کنند و نوشیدنی‌های انرژی زا شامل کافئین و سایر ترکیباتی که ممکن است در شرایط خاص باعث ایجاد آریتمی شوند.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->