زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳) کاهش افسردگی با خوردن ماهی برخی دارو‌های دیابت می‌توانند آسم را مهار کنند
سرخط خبرها

آیا هوای داخل ماشین سرطان‌زاست؟

  • کد خبر: ۲۳۵۰۳۰
  • ۰۲ تير ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۹
آیا هوای داخل ماشین سرطان‌زاست؟
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که فضای داخلی خودرو مملو از مواد ضد اشتعال مضر مانند مواد شیمیایی اضافه شده به فوم صندلی هستند. این مواد که شامل عوامل بالقوه سرطان‌زا می‌شوند، خطرات قابل توجهی برای سلامتی به‌ویژه برای افرادی که زمان زیادی را در اتومبیل خود می‌گذرانند، به همراه دارند.

به گزارش شهرآرانیوز، بر اساس این مطالعه، بوی تازگی نیز می‌تواند ناشی از پخش شدن این مواد شیمیایی در فضای داخل اتاق خودرو بوده و سمی باشد. چرا که مواد شیمیایی که به کفی صندلی‌ها و دیگر اجزای خودرو اضافه می‌شوند، هوای داخل کابین تمامی وسایل نقلیه شخصی را آلوده می‌کنند.

به گزارش نیوزویک، مواد بازدارنده اشتعال به فوم صندلی خودرو اضافه می‌شوند تا استاندارد‌های ایمنی را که توسط اداره ملی ایمنی ترافیک بزرگراه‌های آمریکا ایجاد شده، رعایت کنند. با این حال، بسیاری از این مواد شیمیایی سرطان‌زا هستند و بسیاری از آنها عامل ایجاد مشکلات عصبی و تولید مثلی هستند.

به گزارش نیوزویک، حال، اگر این مواد ضد اشتعال در فوم صندلی بمانند، مشکل چندانی ایجاد نمی‌کنند. اما در واقعیت، این مواد شیمیایی می‌توانند به راحتی به گاز تبدیل شده و در فضای اتاق خودرو پراکنده شوند.

در مطالعه جدیدی که در مجله «علوم محیطی و فناوری» (Environmental Science & Technology) منتشر شده، محققان دانشگاه دوک هوای داخل اتاق ۱۰۱ خودروی ساخته شده از سال ۲۰۱۵ در آمریکا را به منظور یافتن این ترکیبات بالقوه خطرناک تست کردند.

از بین خودرو‌هایی که در تحقیقات آنها گنجانده شده است، ۹۹ درصد حاوی ماده ضد اشتعال به نام تریس (۱-کلرو ایزوپروپیل) فسفات یا TCIPP بودند که در حال حاضر توسط برنامه ملی سم شناسی آمریکا به عنوان یک سرطان زا بالقوه تحت بررسی است.

ربکا هوهن، نویسنده اصلی این مطالعه، از دانشگاه دوک، در بیانیه‌ای گفت: تحقیق ما نشان داد که مواد به کار رفته در داخل خودرو مواد شیمیایی مضر را در هوای اتاق خودرو‌های ما آزاد می‌کنند. با توجه به اینکه راننده به طور متوسط هر روز حدود یک ساعت را در ماشین سپری می‌کند، این یک مسئله بهداشت عمومی مهم تلقی می‌شود. این موضوع به ویژه برای رانندگانی که رفت و آمد طولانی‌تر دارند و همچنین مسافران کودک که بیشتر از بزرگسالان تنفس می‌کنند، نگران کننده است.

نگرانی‌ها و بروز رسانی‌ها

آتش‌نشانان نگرانند که مواد ضد اشتعال به نرخ بالای سرطان در میان آنها منجر شود. مدیر بهداشت و ایمنی آمریکا در انجمن بین‌المللی آتش‌نشانان گفت: ساختن وسایل داخل خودرو با این مواد شیمیایی مضر کمک کمی به جلوگیری از آتش‌سوزی می‌کند ولی در عوض دود و سموم ناشی از آتش‌سوزی این مواد برای قربانیان و نیرو‌های امداد بسیار خطرناک خواهد بود.

وی افزود: از اداره ملی ایمنی ترافیک بزرگراه‌ها می‌خواهم استاندارد اشتعال پذیری خود را به روز کنند تا در داخل خودرو‌ها از مواد شیمیایی بازدارنده اشتعال استفاده نشود.
معرفی این به‌روزرسانی‌ها منعکس‌کننده تغییراتی است که قبلا در استاندارد اشتعال پذیری کالیفرنیا برای محصولات کودک ارائه شده، که یک دهه پیش به‌روزرسانی شد تا نیازی به بازدارنده‌های آتش نداشته باشد.

اما چه کاری می‌توانید انجام دهید تا قرار گرفتن در معرض این مواد شیمیایی را به حداقل برسانید؟

لیدیا جهل، یکی از نویسندگان، دانشمند ارشد موسسه سیاست علوم سبز، در بیانیه‌ای گفت: شما ممکن است بتوانید با بازکردن شیشه‌ها و پارک کردن در سایه، قرار گرفتن در معرض مواد ضد اشتعال را در خودروی خود کاهش دهید.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->