کابل‌کشی داخلی فیبر نوری برای مشترکان مخابرات تا پایان سال ۱۴۰۴ رایگان شد پیش‌ثبت‌نام فعالسازی eSIM ایرانسل آغاز شد + روش ثبت نام ویدئو | تست خشونت ربات انسان‌نمای Unitree G۱ iOS ۲۶ ممکن است موقتاً عمر باتری دستگاه را کاهش دهد آپدیت بزرگ iOS ۲۶ با ویژگی‌های مهم منتشر شد | از طراحی شیشه‌ای تا هوش مصنوعی اپل کدام گوشی‌های اندروید و آیفون از eSIM پشتیبانی می‌کنند؟ پیش‌ثبت‌نام فعال سازی eSIM همراه اول آغاز شد + آموزش ثبت‌نام سامسونگ: آپدیت امنیتی گوشی‌های گلکسی را همین حالا نصب کنید (۲۴ شهریور ۱۴۰۴) اولین تصاویر واقعی از جعبه آیفون ۱۷ و آیفون ایر منتشر شد توافق اولیه آمریکا و چین بر سر تغییر مالکیت تیک‌تاک پیشنهاد کمیسیون صنایع و معادن مجلس برای تشکیل سازمان ملی هوش مصنوعی چگونه از چت‌جی‌پی‌تی در دانشگاه استفاده کنیم که تقلب محسوب نشود؟ آیا آیفون ۱۷ پرو و ۱۷ پرو مکس از شارژ فوق‌سریع پشتیبانی می‌کنند؟ آخرین خبر از پرونده قاچاق آیفون: ۱۱ مدیر متخلف ممنوع‌الخروج شدند سند هوش مصنوعی خراسان رضوی تدوین می‌شود تلاش آمریکا برای حل بحران مسکن با چاپ سه‌بُعدی! رمزارزها در آستانه آلت‌سیزن | پیش‌بینی‌ها برای ۲۰۲۵ همراه اول، اولین‌ اپراتوری که از فناوری سیم‌کارت الکترونیکی (eSIM) در ایران پشتیبانی می‌کند همه چیز درباره eSIM یا سیم کارت الکترونیکی: مزایا، معایب و کاربردها مشکل کاهش بازدید استوری‌های متوالی اینستاگرام حل شد کاهش علاقه دانش‌اموزان به رشته ریاضی تهدید جدی برای تربیت متخصصان هوش مصنوعی در کشور
سرخط خبرها

تابستان امسال انفجاری ستاره‌ای رخ می‌دهد که هر ۸۰ سال یکبار ‌تکرار می‌شود

  • کد خبر: ۲۳۵۵۰۹
  • ۰۴ تير ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۰
تابستان امسال انفجاری ستاره‌ای رخ می‌دهد که هر ۸۰ سال یکبار ‌تکرار می‌شود
ناسا پیش‌بینی کرده است در سال جاری میلادی و به احتمال زیاد تابستان، شاهد انفجار ستاره‌ای یا رویدادی نواختری باشیم.

به گزارش شهرآرانیوز؛ فصل تابستان گرمای خاص خودش را دارد، اما ممکن است امسال با رویداد نجومیِ منحصربه‌فردش داغ‌تر از همیشه بشود. ناسا پیش‌بینی کرده است در سال جاری میلادی و به احتمال زیاد تابستان، شاهد انفجار ستاره‌ای یا رویدادی نواختری باشیم. این اتفاق را که احتمالاً فقط یک بار در عمر ما رخ می‌دهد، با چشم غیرمسلح نیز می‌توان رصد کرد.

ناسا در بیانیه‌ای توضیح داده است افراد مختلف می‌توانند منتظر انفجاری نواختری در آسمان باشند. چنان نور عظیمی تولید خواهد کرد که بدون نیاز به ابزار‌های نجومی قابل‌مشاهده خواهد بود. این انفجار ۳۰۰۰ سال نوری با ما فاصله دارد.

انفجار ستاره‌ای کجا و چگونه رخ می‌دهد؟

«تی تاج شمالی» که با نام T CrB هم شناخته می‌شود، منظومه‌ای دوستاره‌ای است. این منظومه از یک ستاره کوتوله سفید –بازمانده‌ای از ستاره‌ای مُرده با اندازه قابل‌قیاس با خورشید ما– و یک غول سرخ باستانی تشکیل شده است که به‌آرامی درحال ازدست‌دادن هیدروژن خودش است.

هیدروژن غول سرخ روی سطح کوتوله سفید می‌ریزد و فشار و گرما به وجود می‌آورد. درنهایت، انفجاری گرماهسته‌ای رخ می‌دهد که عظمت آن می‌تواند مواد سطح کوتوله سفید را به بیرون پرتاب کند. ظاهراً برای T CrB، این رویداد به‌صورت میانگین هر ۸۰ سال یک بار تکرار می‌شود.

به خاطر داشته باشید نواختر با ابرنواختر متفاوت است. در رویداد‌های ابرنواختری، انفجاری غول‌آسا ستارگان درحال مرگ را نابود می‌کند. اما در رویداد‌های نواختری، ستاره کوتوله دست‌نخورده باقی می‌ماند و فقط مواد جمع‌شده در سطح خودش را با روشنایی زیاد به فضا پرتاب می‌کند.

دکتر «ربکا هانسل»، متخصص رویداد‌های نواختری در مرکز پرواز‌های فضایی گودارد ناسا، می‌گوید:

«چندین نواختر تکرارشونده با چرخه‌های بسیار کوتاه وجود دارند، اما معمولاً در عمر یک انسان چنین انفجاری تکرار نمی‌شود و به‌ندرت نواختری رخ می‌دهد که تا این اندازه به منظومه ما نزدیک باشد. بسیار هیجان‌انگیز است که روی صندلی ردیف جلوی تماشای چنین رویدادی نشسته‌ایم.»

برای پیداکردن T CrB در آسمان باید به‌دنبال صورت فلکی «تاج شمالی» یا «کاسه یتیمان» باشید که شکلی شبیه نعل اسب دارد و در غرب صورت فلکی «زانوزده» یا «هرکول» مشاهده می‌شود. این انفجار نواختری که تاریخ دقیق وقوعش مشخص نیست، کوتاه خواهد بود و فقط کمتر از یک هفته قابل‌مشاهده است، اما گفته می‌شود تمام کشور‌ها می‌توانند آن را رصد کنند.

منبع: دیجیاتو به نقل از ناسا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->