ماجرای کیف‌زنی از بانوان در اتوبوس‌های شهری! جنایت خونین در خانه سبز تصادف مرگبار پراید و سمند در اصفهان هفت مصدوم و یک کشته برجای گذاشت ماجرای تیراندازی در اطراف دانشگاه سوهانک تهران چیست؟ کارگروه اضطرار کاهش آلودگی هوا هشدار خودمراقبتی برای شهروندان مشهد را تمدید کرد (۷ آبان ۱۴۰۴) | ادامه ممنوعیت هرگونه فعالیت ورزشی در فضای روباز پیش‌بینی هواشناسی تا فروردین ۱۴۰۵ | زمستانی کم‌برف، بهاری نرمال در راه است طرح سرشماری گونه‌های نادر حیات وحش آغاز شد عوارض مصرف گُل در نوجوانان: از بی‌انگیزگی تا آسیب‌های مغزی | زنگ خطری که  جدی گرفته نمی شود گلایه مردم از نبود پزشکان متخصص سلامت در برخی از درمانگاه های مشهد| درمانگاه های خالی از متخصص! آغاز فاز صفر اجرای برنامه پزشکی خانواده در ۴ شهرستان | هدف‌گذاری پوشش یکپارچه شهر و روستا واکسیناسیون ۶۰ هزار قلاده سگ صاحبدار علیه هاری در خراسان رضوی صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی کاهش ۱۰ درجه‌ای دما (۷ آبان ۱۴۰۴) ایران در آستانه سالمندی جمعیت و چالش بزرگ نظام بیمه‌ای صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی در روز‌های آینده (۷ آبان ۱۴۰۴) چرا فشار خون در فصل سرد بالا می‌رود؟ ادعای معاون وزیر آموزش و پرورش: اجباری‌شدن پیش‌دبستانی، آمار تکرار پایه را کاهش می‌دهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۷ آبان ۱۴۰۴) | احتمال رگبار‌های پراکنده باران در برخی نقاط استان، از فردا معاون وزیر آموزش و پرورش خبر داد: افزایش شمار هنرستان‌های دخترانه عشایر | دوره‌های تربیت معلم همچنان ادامه دارد تکالیف وزارت علوم در حوزه حمایت از هوش مصنوعی مشخص شد نتایج متقاضیان رشته‌های بورسیه نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد (۷ آبان ۱۴۰۴) نقش والدین در استفاده صحیح فرزندان از گوشی‌های همراه چیست؟ | نشانه‌های اعتیاد به اینترنت در نوجوانان + راهکار‌ها ۸۳۰ تن انواع فرآورده خام دامی غیربهداشتی در خراسان رضوی توقیف شد (۷ آبان ۱۴۰۴) هشدار درباره تخلفات مالی در بیمارستان‌ها | پورسانت‌گیری و درآمدهای صوری در مراکز درمانی باید متوقف شود مأموریت موفق اورژانس ۱۱۵ فریمان در تسهیل زایمان مادر باردار داخل آمبولانس (۷ آبان ۱۴۰۴) چطور یک آلرژی خطرناک در کودکان را کاهش دهیم؟ دارو‌های امپرازول و پنتوپرازول را خودسرانه مصرف نکنید کشف ۱۲ تن برنج ایرانی احتکارشده در یکی از شهرستان‌های خراسان رضوی (۷ آبان ۱۴۰۴) خودمراقبتی، کلید سالمندی سالم و پویاست معاون پلیس آگاهی فراجا: از اردیبهشت تاکنون، بیش از ۶ هزار و ۳۰۰ حساب بانکی کلاهبرداران مسدود شده است (۷ آبان ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

خوراکی‌هایی که در فصل تابستان نباید بخورید

  • کد خبر: ۲۴۳۹۶۴
  • ۱۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۹
خوراکی‌هایی که در فصل تابستان نباید بخورید
مصرف غذا‌ها و نوشیدنی‌های با طبع گرم‌وخشک در تابستان ممکن است اثرات منفی بر سلامت و تعادل مزاج بدن داشته باشند و از نگاه طب سنتی برخی غذا‌ها در این فصل نباید مصرف شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، از نگاه متخصصان طب سنتی، در ایام گرم فصل تابستان، توجه به تعادل مزاج بدن اهمیت زیادی دارد. در طب سنتی ایرانی، تابستان دارای مزاج گرم‌وخشک است؛ بنابراین باید تا حد ممکن، از خوراکی‌ها و نوشیدنی‌هایی که حرارات بدن را افزایش می‌دهند و موجب خشکی پوست بدن می‌شوند، پرهیز کرد.

مصرف غذا‌ها و نوشیدنی‌های گرم و خشک در تابستان و ایام گرم سال می‌تواند اثرات منفی بر سلامت و تعادل مزاج بدن داشته باشد. افزایش حرارت و خشکی پوست، تعریق بیش از حد، اختلالات گوارشی، تشنگی مداوم، مشکلات پوستی، خواب ناآرام و بی‌کیفیت و افزایش احتمال بیماری‌های قلبی بخشی از تبعات رعایت نکردن تغذیه در فصل گرما است.

غذا‌های گرم و خشک: مصرف زیاد گوشت قرمز به دلیل مزاج گرم و خشک آن می‌تواند باعث افزایش گرمی و خشکی در بدن شود. همچنین غذا‌های سرخ‌کردنی مانند سیب‌زمینی سرخ‌شده، فلافل و ... به دلیل داشتن طبیعت گرم، توصیه نمی‌شوند. تخم‌مرغ نیمرو و املت تخم‌مرغ نیمرو و املت هم به دلیل مزاج گرم و خشکی که دارند، باید کمتر مصرف شوند.

ادویه‌های تند و چاشنی‌های گرم: مصرف ادویه‌های گرم مانند فلفل، زنجبیل، دارچین، زعفران و سس‌های تند می‌تواند باعث افزایش گرمای بدن شود. مصرف زیاد شیرینی‌ها و دسر‌ها مخصوصاً آنهایی که دارای شکر فراوان هستند هم می‌تواند گرمی بدن را افزایش دهد. حتی مصرف شکلات، عسل و کشمش بهتر است محدود شوند و یا کمتر مصرف شوند. خیلی از افراد دوست دارند در وعده صبحانه عسل بخورند یل آن را در چاب بریزند و بنوشند، اما باید بدانیم که عسل دارای طبیعت گرم و خشک است و مصرف آن در فصل تابستان که فصلی با مزاج گرم و خشک است، می‌تواند حرارت و خشکی بدن را افزایش دهد.

شربت‌ها و نوشیدنی‌های صنعتی شیرین نیز دارای طبیعت گرم هستند و بهتر است از آنها پرهیز شود. همچنین خوراکی‌هایی مثل سبزیجات تند مثل سیر، پیاز، تره، نعناع، شاهی و شوید که مزاج گرمی دارند، مصرف زیادشان در روز‌های گرم سال مناسب نیست و توصیه نمی‌شود.

نوشیدنی‌های گرم: مصرف زیاد چای و قهوه به دلیل طبیعت گرم و خشک آنها می‌تواند باعث افزایش گرمی و خشکی در بدن شود. همچنین الکل به شدت گرم و خشک است و مصرف آن در تابستان می‌تواند مشکلات زیادی ایجاد کند.

توصیه‌های مهم برای خوراکی‌های مناسب

از نگاه طب سنتی، در فصل گرما باید بیشتر از خوراکی‌های با طبع سرد و‌تر مصرف کرد تا هم آب بدن تامین شود و هم در طول روز احساس خستگی و گرما و تشنگی نکنیم و هم شب‌ها خواب راحت‌تر و آرام‌تری داشته باشیم.

با رعایت یک سری توصیه‌های تغریه‌ای و پرهیز از مصرف خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های گرم و خشک، می‌توان تعادل مزاج بدن را در تابستان حفظ کرد و از بروز مشکلات مرتبط با گرمازدگی، خشکی پوست و سایر عارضه‌های احتمالی جلوگیری کرد.

میوه‌های آبدار و خنک: در فصل تابستان مصرف میوه‌هایی مانند هندوانه، خیار، خربزه و کاهو که دارای مزاج سرد و‌تر هستند، توصیه می‌شود.

سبزیجات تازه: سبزیجاتی مثل کاهو، کدو، خیار و نعناع به دلیل داشتن طبیعت سرد و‌تر مناسب هستند.

نوشیدنی‌های خنک و طبیعی: شربت‌های طبیعی و سنتی مانند شربت سکنجبین، شربت خاکشیر و شربت بیدمشک که خاصیت سرد و‌تر دارند، می‌توانند بهترین گزینه‌ها برای فصل گرما باشند. دوغ طبیعی و کم‌نمک هم به دلیل داشتن طبیعت سرد و تر، مناسب این فصل است.

مصرف غذا‌های سبک و ساده: آش‌های ساده و سبزیجاتی با طبیعت سرد و تر، مناسب تابستان هستند.

لبنیات: ماست و دوغ دارای طبیعت سرد و‌تر هستند و خوردن‌شان در این فصل هم توصیه می‌شود و هم بسیار لذت‌بخش است.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->