پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا چهارشنبه راهکار‌های از‌بین‌بردن بوی بد عرق بدن مدیرکل آموزش‌ و‌ پرورش خراسان رضوی: مدارس خشتی و کانکسی استان برچیده خواهند شد رشد ۳۰ درصدی صادرات دارو‌های ایرانی کشف حدود ۷۵ کیلوگرم طلا در مرز‌های خراسان رضوی (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ویتامین‌هایی که سلامت پوستتان را تأمین می‌کنند وقوع طوفان در خراسان رضوی و ۲۰ استان دیگر طی امروز (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) درمان بیش‌فعالی، بدون نگرانی محققان هشدار دادند؛ ترکیب سیگار و ویپ، سم مهلک‌تری می‌سازد تغذیه معجزه‌آسای باروری از دیدگاه ابن‌سینا مقرری بیمه بیکاری و مستمری برای تمام کارگران و خانواده‌های متوفیان بیمه‌شده تأمین‌اجتماعی حادثه بندر شهید رجایی پوشش سلامت ۳۰ میلیون نفر با اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع افزایش تعداد جان‌باختگان طوفان تهران + فیلم (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) چالش نظام سلامت با بازارسیاه نوبت دهی برخی منشی‌های پزشکان از زندان برای قتل تا زندان برای دزدی نجات مرد جوان از چنگال آدم‌ربا‌ها پس از ۴۴ روز در فارس (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ویدئو| عملیات مهار زمینی و هوایی‌ آتش در بندر شهید رجایی ادامه دارد دستگیری متهمان قتل نوجوان مشهدی در کمتر از ۴۸ ساعت (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) تازه‌ترین آمار از طوفان تهران: یک کشته و ٢۴ مصدوم (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) جست‌وجوی مصدومان حادثه بندر رجایی با استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی روایت هولناک یک گروگانگیری در سیستان و بلوچستان | ۶ روز زندانی شدن در اسارتگاه ۲ برادر مخوف علت قطعی‌های بدون برنامه برق در مشهد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستگیری دو فرد مظنون به قتل شهید محیط‌بان کاظم مصدق (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) مصدوم‌شدن ۶ نفر در تهران بر اثر طوفان (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش تعداد فوتی‌های حادثه انفجار در بندر شهید رجایی به ۴۰ نفر باد شدید و گردوخاک رانندگی در جاده‌های خراسان رضوی را مشکل کرد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) احیای هنر‌های فراموش‌شده استان با اجرای طرح «کارگاه‌گردی» | بازدید ۱۱۵ هزار نفر از کارگاه‌های هنری در خراسان رضوی قتل نگهبان ساختمان به خاطر تعرض به پسر جوان مهار آتش سوزی در بندرشهید رجایی تا امشب (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) وقتی بیمه دبه می‌کند!
سرخط خبرها

میزان نرخ باروری در کشور اعلام شد

  • کد خبر: ۲۴۵۱۴۲
  • ۲۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۱
میزان نرخ باروری در کشور اعلام شد
رئیس انجمن مامایی ایران با بیان اینکه ۱.۶ میزان نرخ باروری در کشور است، گفت: از دولت چهاردهم و وزیر بهداشت آینده انتظار می‌رود تا محور اصلی شبکه بهداشت بر اساس ارایه خدمات توسط ماما‌ها استوار باشد.
شقایق محمدی
خبرنگار شقایق محمدی

به گزارش شهرآرانیوز، ناهید خداکرمی روز چهارشنبه در حاشیه پنجمین کنگره سلامت زنان و خانواده با اولویت بر جمعیت و فرزندآوری که در مرکز همایش‌های بیمارستان میلاد برگزار شد با بیان اینکه با اجرای طرح جوانی جمعیت هنوز سرعت باروری افزایش نیافته است، افزود: از سال ۹۰ با ابلاغ سیاست‌های جمعیتی هنوز نتوانستیم افزایش باروری داشته باشیم و اگر مقداری رشد در این زمینه داشتیم مربوط به زوجین دهه ۶۰ است که ممکن است در سال‌های آینده متوقف شود.

وی با بیان اینکه در قانون جوانی جمعیت و سلامت خانواده ماموریت همه دستگاه‌ها شفاف مشخص شده و وزارت بهداشت به تنهایی در این زمینه وظیفه ندارد، اظهار داشت: اکنون با ایجاد تغییرات در حوزه شبکه بهداشت بسته‌های خدمتی پیش بارداری، بارداری و زایمان به حاشیه رانده شده است.

وی تصریح کرد: الان می‌بینیم افرادی که ماما نیستند در سیستم شبکه بهداشتی خدمات مامایی ارایه می‌دهند در حالیکه تخصصی و حرفه‌ای نیستند.

خداکرمی تاکید کرد: در قبل از بارداری خدمات باید توسط ماما‌ها ارایه شود و به نوعی باید هر زن ایرانی دسترسی به یک ماما داشته باشد، زیرا آنها در دوره بلوغ، بارداری، زایمان نیاز به مشاوره دارند.

رئیس انجمن مامایی ایران با تاکید بر اینکه زنان ما نیازمند حمایت هستند تا دغدغه‌های خود را در ازدواج، بارداری و فرزندآوری مدیریت کنند، گفت: هزینه زایمان اتباع خارجی باید توسط نهاد‌های بین المللی پرداخت شود.

ماما‌ها اولویت نظام سلامت در دولت چهاردهم

وی تاکید کرد: از دولت چهاردهم و وزیر بهداشت آینده انتظار می‌رود که محور اصلی شبکه بهداشت بر اساس ارایه خدمات توسط ماما‌ها استوار باشد و انتظار داریم در زایشگاه‌های ما که ۷۵ درصد تولد‌های طبیعی توسط ماما انجام می‌شود، آنان مورد حمایت در خصوص تعرفه گذاری قرار گیرند، در دهه‌های گذشته که دکتر پزشکیان وزیر بهداشت بودند درصدی از تعرفه ماما پرداخت می‌شد ولی دیگر انجام نشد.

خداکرمی با بیان اینکه ماما‌ها در بخش سلامت باروری آمادگی دارند برای اجرا شدن نظام ارجاع وزیر بهداشت دولت چهاردهم را حمایت کنند، گفت: ضروریست از ذینفعان و انجمن‌های علمی و گروه‌های آموزشی مامایی استفاده شود. البته تا مشکلات سیاسی، بین المللی و اقتصادی حل نشود انتظار اینکه بصورت بخشنامه و برنامه فرزندآوری را افزایش دهیم انتظار اشتباهی است، باید این چشم انداز امیدوارانه ترسیم شود.

تاثیر منفی دخانیات بر سلامت باروری زنان

رئیس انجمن مامایی ایران با بیان اینکه مصرف دخانیات باعث کاهش اسپرم در مردان شده و باروری را کاهش می‌دهد، تصریح کرد: مصرف دخانیات در زنان نیز علاوه بر تاثیر منفی در باروری، باعث افزایش سرطان دهانه رحم، ریه احتمال ابتلا به زگیل تناسلی نیز می‌شود.

دارو‌های لاغری خطرناک است

خداکرمی ادامه داد: دارو‌های کاهش وزن یا لاغری باعث تحلیل و تغییرات در سلول‌های مغزی شده و در سلامت باروری نیز اثرگذار است، توصیه می‌شود برای لاغری رژیم غذایی درست و تحرک را در اولویت گذاشته و از مصرف دارو‌های کاهش وزن خودداری کنند.

به گفته وی، در این کنگره دو روزه به مسایل مختلف از جمله سرطانها، بارداری‌های نیازمند مراقبت، سلامت نوزادان و سلامت زنان پرداخته می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->