افزایش خطر ابتلا به آسم در زنان شب‌کار عدم تولید برخی مواد غذایی و آرایشی باعث قاچاق این محصولات شده است کشف روغن زیتون با طعم ماده مخدر شیشه در فرودگاه! برای سیاه نشدن دندان کودک پس از مصرف قطره آهن چه کنیم؟ افزایش ۲ درصدی آمار تلفات جاده‌ای خراسان رضوی در بهار ۱۴۰۴ شیوه های ساده و هوشمندانه صرفه‌جویی آب در منزل | چطور قطره ها را دریابیم؟ ازسرگیری پرواز‌های عراق به ایران از فردا سه‌شنبه (۲۴ تیر ۱۴۰۴) جاده چالوس تا اطلاع ثانوی مسدود شد (۲۳ تیر ۱۴۰۴) رویداد دانشجویی «هکاتون» در مشهد برگزار می‌شود | الگویی تازه برای حل مسئله با خلاقیت نسل جوان بازگشت تنها زن ایرانی محبوس در زندان‌های عمان، به کشور بازداشت زورگیر فضای مجازی در تهران (۲۳ تیر ۱۴۰۴) رئیس سازمان بهزیستی کشور: مرحله جدید برنامه‌های اجتماع‌محور در بیش از ۵ هزار محله کشور آغاز خواهد شد بررسی ابهامات والدین درباره سوءمدیریت آزمون سمپاد | آزمون پر حاشیه اعضای باند اعطای تسهیلات بانکی با کلاهبرداری از ۲۷۰ شهروند، دستگیر شدند لغو پروازهای ترکیش‌ ایرلاین به کشور تکذیب شد تکذیب شایعات درباره انفجار در فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد (۲۳ تیر ۱۴۰۴) | دود مشاهده‌شده، ناشی از سوزاندن علف‌های هرز بود هشدار رئیس مرکز حراست سازمان سنجش در خصوص عضویت در کانال‌های متخلف کنکور نشانه‌های تخم‌مرغ فاسد کدام‌اند؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۳ تیر ۱۴۰۴) | مشهدی‌ها منتظر دمای ۴۰ درجه باشند پاداش پایان‌خدمت و حقوق بازنشستگی چگونه محاسبه می‌شود؟ کف و سقف آن چقدر است؟ سهم تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور ۱۴۰۴ چند درصد است؟ چرا پرداخت مابه‌التفاوت حقوق فروردین بازنشستگان تأمین اجتماعی به تأخیر افتاده است؟ اهدای عضو بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۳ تیر ۱۴۰۴) توزیع ابهام‌آمیز انسولین در داروخانه‌های مشهد | کمبود انسولین در سایه بدهکاری‌ بیمه‌ها به داروخانه‌ها ۳۷ هزار زوج در ۱۲ روز جنگ تحمیلی به خانه بخت رفتند ناسالم‌ترین نوع روغن برای سلامت قلب کارگران و بازنشستگان در نامه‌ای سرگشاده به قالیباف: استقلال تأمین اجتماعی را برگردانید داوطلبان نوبت دوم کنکور در خراسان رضوی برای دریافت کارت ورود به جلسه خود اقدام کنند بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی چگونه و چقدر کمک‌هزینه ازدواج دریافت می‌کنند؟
سرخط خبرها

با شکایت مردی مشهدی، یک کلاهبردار در لب مرز دستگیر شد

  • کد خبر: ۲۹۴۰۸۸
  • ۲۲ مهر ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۴
با شکایت مردی مشهدی، یک کلاهبردار در لب مرز دستگیر شد
تصور عموم شهروندان این است که متهمان پس از ارتکاب جرم، خود را به دورترین نقاط جغرافیایی می‌رسانند تا دست مأموران به آن‌ها نرسد. در بسیاری از پرونده‌های پلیسی و جنایی نیز این ماجرا تکرار شده است.

سهیل دیبا | شهرآرانیوز؛ تصور عموم شهروندان این است که متهمان پس از ارتکاب جرم، خود را به دورترین نقاط جغرافیایی می‌رسانند تا دست مأموران به آنها نرسد. در بسیاری از پرونده‌های پلیسی و جنایی نیز این ماجرا تکرار شده است، به‌خصوص اگر پای اتباع خارجی در میان بوده باشد. اما این تنها یک مورد از شگرد‌های متهمان پس از انجام جرم است و ماجرای کلاهبرداری‌های مجازی و پیگیری آن از سوی نیرو‌های انتظامی که نه جغرافیا در آن مطرح است، نه زمان، کاری دشوار و پیچیده است، تا‌جایی‌که کارشناسان پلیس فتای مشهد در پیگیری شکایت مردی جوان در مشهد، توانستند فرد کلاهبردار را در استان سیستان‌و‌بلوچستان در یکی از شهر‌های مرزی، پیش از اینکه بتواند از مرز‌های کشور خارج شود، دستگیر کنند.

ماجرای این پرونده از آنجا آغاز شد که پیامکی تحت‌عنوان «ابلاغیه الکترونیک علیه شما صادر شد، وارد شوید» به تلفن همراه مردی جوان در مشهد می‌رسد. این فرد شبیه برخی شهروندان با عده‌ای مشکل داشته است و بلافاصله با این گمان که همان افراد از او شکایت کرده‌اند، بدون توجه به اینکه این پیامک از سرشماره شخصی ارسال شده و از سامانه ADLIRAN فرستاده نشده است، بلافاصله روی لینک انتهای پیامک کلیک می‌کند، غافل از اینکه هیچ پیامک ثنایی حاوی لینک نیست.

او وارد صفحه‌ای دقیقا شبیه سامانه ثنا می‌شود که پیامی روی صفحه ظاهر می‌شود و از او می‌خواهد برای دیدن ابلاغیه مبلغ ۵ هزار تومان واریز کند. این مبلغ آن‌قدر کم و ناچیز است که مرد جوان بدون هیچ شک و شبهه‌ای بلافاصله برای پرداخت مبلغ کلیک می‌کند و ظاهرا وارد صفحه پرداخت بانکی می‌شود.

مرد همه اطلاعات کارت بانکی و همچنین رمز دوم کارتش را وارد می‌کند، اما سایت ناگهان او را بیرون می‌اندازد. این فرد چندین‌بار دیگر تلاش می‌کند و هربار در پرداخت ۵ هزار تومان ناکام می‌ماند. اما لحظاتی بعد چندین پیامک برداشت از حسابش دریافت می‌کند که نشان می‌دهد در مجموع نزدیک به ۲۰ میلیون تومان از حسابش برداشت شده است؛ این در حالی بود که او نمی‌دانست دقیقا چه شده است. 

مرد جوان پرسان‌پرسان راهی دادسرای رسیدگی به جرائم مجازی شد و پس از شکایت از فرد یا افرادی که حسابش را خالی کرده بودند، با دریافت مرجوعه قضایی به پلیس فتای مشهد معرفی شد.

پس از اعلام شکایت این فرد به پلیس، سرهنگ ابوالفضل‌طالب‌الحق، رئیس پلیس فتای مشهد، دستور رسیدگی به پرونده را صادر کرد. در بررسی اظهارات شاکی پرونده مشخص شد در پی دریافت پیامک جعلی با عنوان ابلاغیه از سوی سامانه ثنا و باز کردن لینک آلوده و با ورود به یک درگاه جعلی فیشینگ مبلغ ۱۹ میلیون‌و‌۵۰۰ هزار تومان از حسابش برداشت شده است.

کارشناسان پلیس‌فتا با اقدام سریع و به‌موقع و با اشراف اطلاعاتی، متهم به برداشت‌های غیرمجاز را در یکی از شهر‌های مرزی استان سیستان‌و‌بلوچستان شناسایی و دستگیر کردند. هم‌زمان با آغاز بررسی‌ها به‌منظور روشن شدن دیگر‌اقدامات شرورانه این فرد، وجوه سرقتی با دستور مقام قضایی توقیف و به حساب شاکی مسترد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->