۳ کشته در پی تصادف در مسیر مشهد به سرخس اطلاعیه پلیس درباره بازسازی صحنه قتل الهه حسین نژاد ویدئو | آغاز ثبت‌نام آزمون‌های استخدامی دستگاه‌های دولتی از هفته آینده جاده هراز یک طرفه شد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) پیش‌بینی هوای مشهد و خراسان رضوی | تداوم هوای خنک در مشهد و بارش باران در سطح استان (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) ممنوعیت سگ‌گردانی با خودرو در تهران (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) تعطیلی تمامی تفرجگاه‌ها در خراسان رضوی تا روز یکشنبه (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) تردد خودرو‌های سنگین در محور کلات-مشهد ممنوع شد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) ورود دانشگاه علوم پزشکی سبزوار به حادثه مرگ کودک جوینی حین «ختنه» واکنش پزشکی قانونی به شایعۀ تجاوز به مرحوم الهه‌حسین‌نژاد ۱۸۰ هزار نفر طی سه روز گذشته از مرز‌های کشور راهی عتبات عالیات شدند هشدار نارنجی وقوع سیلاب برای برخی از نقاط کشور صادر شد (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) آموزش و پرورش به دنبال عدالت آموزشی و کیفیت‌بخشی هشدار خودمراقبتی برای شهروندان مشهد صادر شد دستگیری قاتل محیط‌بان خائیز در بهبهان ویدئو| قاتل الهه حسین‌نژاد اعتراف کرد| جنایت سارقی شیطان‌صفت پیمانکار مقصر در حادثه مرگ دلخراش ۱۴ مسافر قطار مشهد-یزد ۲۰۰ میلیون تومان جریمه شد فروش اینترنتی مکمل‌های غذایی تعیین تکلیف شد مبلغ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان چقدر است؟ آیا مصرف مغزدانه‌ها در دوران بارداری ممنوع است؟  چند توصیه غذایی برای پیشگیری از سنگ کلیه آیا مصرف جگر خام باعث رفع کم‌خونی می‌شود؟ قرص ضدبارداری خطر حملات آسم را در زنان جوان افزایش می‌دهد اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۲ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) هوای مشهد در شرایط ناسالم برای تمام گروه‌ها| شاخص کیفیت هوا به ۱۵۴ رسید (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) تمدید اعتبار کارت‌های هوشمند ملی تا پایان سال ۱۴۰۵ پژمان‌فر: اجرای قانون حمایت از جوانی جمعیت شاید موثر بوده، اما کافی نیست
سرخط خبرها

فاجعه خاموش: رشد ۱۳۳ درصدی مصرف قلیان بین دختران ۱۴ تا ۱۵ ساله

  • کد خبر: ۲۹۵۷۱۹
  • ۳۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۳
فاجعه خاموش: رشد ۱۳۳ درصدی مصرف قلیان بین دختران ۱۴ تا ۱۵ ساله
دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران با بیان اینکه ۱۵ درصد مردم ایران دخانیات مصرف می‌کنند گفت: مالیات بر دخانیات در ایران پایین‌ترین مالیات است در حالیکه این مالیات باید برای گسترش اماکن ورزشی رایگان برای دانش‌آموزان اختصاص یابد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدرضا مسجدی در مراسم ارتقای سطح سواد سلامت دانش‌آموزان با بیان اینکه در ۴ منطقه تهران در ۸ مدرسه به صورت آزمایشی طرح مدرسه سلامت یار برای بیماری‌های غیرواگیر اجرا می‌شود گفت: ۷۰ درصد دلیل مرگ و میر در دنیا به علت بیماری‌های غیرواگیر است که طیف وسیعی از بیماری‌ها را شامل می‌شود. سازمان بهداشت جهانی ۴ بیماری خطرساز را که شامل بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان، مزمن تنفسی و دیابت است دلیل عمده مرگ و میرها اعلام کرد.

وی با بیان اینکه استعمال دخانیات، تعذیه نامناسب به شکل مصرف زیاد نمک، شیر و روغن ناسالم، مصرف کم سبزیجات، فعالیت فیزیکی ناکافی و آلودگی هوا دلیل اصلی بیماری‌های غیرواگیر و مرگ و میر ناشی از آن است افزود: حداقل ۳۰ درصد بیماری‌های قلب و عروق و سرطان با مصرف کمتر شکر، نمک و روغن و مصرف بیشتر سبزیجات کاهش می‌یابد.

با اشاره به اینکه فعالیت بدنی دانش‌آموزان به شدت کاهش یافته است و اگر بخواهیم دانش‌آموزان و جوانان سالم بمانند باید ورزش را عملیاتی کنیم همچنین مالیات بر دخانیات در ایران پایین ترین مالیات است در حالیکه این مالیات باید برای گسترش اماکن ورزشی رایگان برای دانش‌آموزان اختصاص یابد.

مسجدی با اشاره به اینکه افرادی که در معرض دود سیگار و قلیان قرار دارند و خودشان هم آن را استعمال نمی کنند دچار بیماری‌هایی همچون سرطان می‌شوند، گفت: باید به دانش‌آموزان آموزش دهیم که مصرف فست فود و نوشابه، نمک و مواد قندی را کاهش دهند.

این متخصص بیماری‌های ریه متذکر شد: باید «نه گفتن» را به دانش‌آموزان برای مصرف سیگار آموزش داد؛ ۷۰ هزار نفر سالانه در ایران به دلیل مصرف دخانیات فوت می‌کنند. ۶.۷ درصد دانشجویان سال اول رشته علوم پزشکی سیگار مصرف می‌کنند که در سال‌های بالاتر به ۲۲ درصد می‌رسد.

وی با اشاره اینکه ۱۵ درصد مردم ایران دخانیات مصرف می‌کنند، افزود: شرکت آمریکایی و انگلیسی بی تی ای، ۴ سال قبل در اشتهارد کارخانه زده است ‌و سالانه ۱۳ میلیارد نخ دخانیات تولید می‌کند. متاسفانه ورود کالاهای تجلمی در ایران آزاد است و ۷۲ درصد تولید دخانیات در ایران توسط کارخانجات خارجی است و اکنون به دنبال ایجاد کارخانه برای تولید سیگار الکترونیک در ایران هستند.

مسجدی متذکر شد: مصرف قلیان در دختران ۱۴ تا ۱۵ ساله ۱۳۳ درصد رشد داشته است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->