تأکید حجت الاسلام قرائتی بر لزوم احیای زکات در سراسر کشور طرح «زندگی با آیه‌ها» با هدف تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن اجرا می‌شود پخش زنده مراسم تشییع پیکر شهید نصرالله از شبکه قرآن آزمون مرحله استانی رقابت علمی طلاب خواهر، چهارشنبه (۸ اسفند ۱۴۰۳) برگزار می‌شود بیمار در چه صورتی می‌تواند روزه نگیرد؟ | فتوای آیت الله خامنه‌ای درباره روزه بیماران چگونه می‌توان جریان فقهی جدید ایجاد کرد؟ تصمیمات لازم برای ارائه خدمات بهتر به زائران عتبات گرفته می‌شود رونمایی از مجموعه آثار فقه بورس و اوراق بهادار مراسم گرامیداشت شهید سیدحسن نصرالله فردا (۵ اسفند ۱۴۰۳) در سراسر کشور برگزار می‌شود آخرین مهلت ارائه مقالات به دبیرخانه چهارمین همایش بین‌المللی اربعین اعلام شد + جزئیات حرم امام‌رضا(ع) میزبان برگزاری مراسم هم‌دردی با مردم لبنان می‌شود دریافت ۲۲۴ اثر در چهاردهمین جشنواره بین‌المللی کتاب سال رضوی هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن و عترت مشهد مقدس برگزار می‌شود آمادگی یادمان‌های دفاع مقدس برای برگزاری اعتکاف رمضان ۱۴۰۳ رونمایی از آثار جدید پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع) آیین نقاره‌زنی حرم رضوی، روایتی ۵۰۰ساله از عشق و ایمان برنامه افزایش ۲برابری پایگاه‌های قرآنی خراسان رضوی در ۲ سال آینده روزی برای تو اینجا چراغی روشن است | در باب راه‌های رونق مسجد همگانی‌سازی تدبر در قرآن کریم ضروری است
سرخط خبرها

تولیت آستان قدس رضوی: کارکرد‌های علمی، اجتماعی و فرهنگی مسجد گوهرشاد باید احیا شود

  • کد خبر: ۳۰۰۷۲۱
  • ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۶
تولیت آستان قدس رضوی: کارکرد‌های علمی، اجتماعی و فرهنگی مسجد گوهرشاد باید احیا شود
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به تاریخچه غنی و کارکرد‌های متنوع عبادی، علمی، اجتماعی و فرهنگی مسجد جامع گوهرشاد در طول تاریخ، نسبت به ضرورت احیای دوباره این کارکرد‌ها با نقش آفرینی فعال حوزه‌های علمیه، روحانیون و طلاب تأکید کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، آیت الله احمد مروی در دیدار مدیران، اساتید و طلاب مدرسه علمیه مسجد گوهرشاد حرم مطهر امام رضا (ع) که در محل این مسجد جامع برگزار شد، به نقش محوری مسجد گوهرشاد حرم مطهر رضوی در مراودات مردمی و حلقه‌های بحث و وعظ طلاب در طول تاریخ تمدنی خراسان اشاره و اظهار کرد: مسجد گوهرشاد از جایگاه فرهنگی و تمدنی خاصی برخوردار و در طول تاریخ منشاء بسیاری از تحولات علمی و اجتماعی در خراسان بوده؛ این مسجد در طول تاریخ از جمله پایگاه‎های مهم کنش‌های اجتماعی عالمان و روحانیون و ارتباط آنان با اقشار مردم بوده است.

وی ضمن بیان تأثیر مسجد گوهرشاد در تحولات اجتماعی و سیاسی معاصر، به تأکیدات رهبر معظم انقلاب در خصوص احیای فعالیت‌های علمی و اجتماعی مسجد گوهرشاد اشاره و خاطرنشان کرد: پیش از انقلاب بسیاری از عالمان بزرگ کلاس‌های درس خود را در مسجد گوهرشاد برپا می‌کردند و مراسم‌های اصلی مشهد در این مسجد برگزار می‌‏شد؛ در گذشته مسجد گوهرشاد کانون و محور بحث‌های روز سیاسی، اعتقادی و علمی روحانیون و طلاب بود؛ این مسجد علاوه بر کارکرد‌های آموزشی و مذهبی در بسیاری از اوقات عملکرد‌های سیاسی و اجتماعی داشت، این کارکرد‌های مسجد گوهرشاد دوباره باید احیا شود، مسجد گوهرشاد باید یک مدرسه علمیه باشد و مردم در این مسجد باید طلاب را ببینند.

عضو شورای عالی حوزه علمیه مشهد ادامه داد: در جوار حجت و ولی خدا و عالم آل محمد (ع) باید کرسی‌های درس و بحث علمی وجود داشته باشد؛ وجود مدرسه علمیه و حوزه درس و بحث از اصولی است که باید در حرم مطهر رضوی وجود داشته باشد و ما نسبت به این موضوع تأکید و اهتمام داریم.
وی مجاورت مسجد گوهرشاد با مرقد مطهر حضرت رضا (ع) را ویژگی منحصر به فرد این مکان دانست و ابراز کرد: حرم مطهر رضوی مکان پر برکتی بوده که در آن روح امام رضا (ع) حاکم است و ارواح انبیاء و اولیاءاللّه و صدیقین در رفت و آمدند؛ زائران از رهگذر حضور در این مکان مقدس به برکات فراوان می‌‎رسند و بندگی و ایمان خود را تقویت می‌کنند؛ تقدس و آرامش این فضای نورانی، خود بسترساز شکل دهی به والاترین کمالات انسانی است؛ لذا طلاب با انجام مباحثات علمی خود در این مسجد می‌‎توانند از برکات آن بهره‌مند شود؛ نورانیت این فضا قدسی در فهم و درک بهتر مطالب تأثیر گذار است.

مروی به استفاده از فضای مقدس حرم مطهر رضوی برای تحصیل و ارتباط طلاب با مردم توصیه مؤکد کرد و با اشاره به تاریخچه و فلسفه ساخت مدارس عملیه در کانون شهر‌ها و محل تردد مردم، گفت: در طول تاریخ مکان مدارس علمیه عمدتا در بازارها، میادین و معابر اصلی شهر‌ها بنا می‎شدند؛ یکی از علل آن این بوده که طلاب از همان ابتدای طلبگی با اقشار مختلف مردم در ارتباط باشند و مهارت‌های ارتباطی را بیاموزند؛ حرم مطهر رضوی نیز از بهترین بستر‌ها برای ایجاد ارتباط میان طلاب و اقشار مختلف مردم و کسب مهارت‌های ارتباطی برای طلابه‌هاست.

تولیت آستان قدس رضوی گفت: کرسی‌های حلقه معرفت و پاسخ به سؤالات شرعی از جمله فرصت‌های مناسب است که می‌‎تواند ارتباط چهره به چهره میان طلاب و مردم را برقرار و طلبه‌ها را با مشکلات، دغدغه‎‌ها و سؤالات مردم آشنا و قدرت پاسخگویی آنها به شبهات را تقویت کند.
در ابتدای این دیدار تعدادی از اساتید و طلاب مدرسه علمیه گوهرشاد، دیدگاه‌ها و پیشنهادات خود در رابطه با تقویت بنیه علمی و فعالیت‌های این مدرسه علمیه را بیان کردند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->