مدیرکل مرکز هنر‌های نمایشی حوزه هنری: تئاتر مسجدی، تربیت هنرمندان متعهد و متخصص کشور را تضمین می‌کند خانواده؛ سنگری برای حفظ آرامش و هویت خانواده امن با محبت | خانواده در سایه مهرورزی به امنیت دست می‌یابد هشدار رئیس بنیاد شهید درخصوص انتشار خبرهای کذب صدور کارت‌ برای آزادگان توسط بیگانگان حکمرانان آمریکایی وحشت خود از خیزش‌های عمومی در این کشور را کتمان نکنند وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: مجموعه‌های قرآنی ورود جدی در معرفی شخصیت پیامبر اکرم(ص) داشته باشند احراز شهادت در جنگ ۱۲ روزه انجام شد | رفع مشکل تشدید مجروحیت جانبازان به زودی پیام تسلیت رئیس‌جمهور درپی درگذشت مادر ۳ شهید دوران دفاع مقدس تحصیل دانش پژوهان از ۱۳۰ ملیت در جامعةالمصطفی روزهای قمر در عقرب آبان ۱۴۰۴ تأکید بر تشکیل صندوق حمایت از هنرمندان دفاع مقدس ناشنوایان عراقی، مهمان امام رضا (ع) شدند + فیلم شرکت ۶۰۰ هزار دانش‌آموز سراسر کشور در اعتکاف در سال ۱۴۰۳ برگزاری جشن میلاد حضرت زینب(س) در هیئت‌های سراسر کشور رونمایی از کتابی مشتمل بر سروده‌های شاعران اهل بیت(ع) مساجد ظرفیت بالایی برای کمک به دولت در امور مختلف دارند عطری از تقوا در کوچه‌های مشهد | به بهانه سالگرد مرحوم آیت‌الله میرزا جوادآقا تهرانی رسالت ذکرالله در معماری روح | در باب عبادت و سلوک معنوی چه کنیم خدا هوایمان را داشته باشد؟ | بررسی چیستی، چرایی و آثار «ذکر»  ورثه چه زمانی می‌توانند در اموال میت تصرف کنند؟
سرخط خبرها

محوریت توسعه و عمران حرم امام‌رضا(ع) با نیت نذر | نذر بیش از ۶ هزار میلیارد ریال توسط زائران

  • کد خبر: ۳۰۸۷۰۴
  • ۱۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۰
محوریت توسعه و عمران حرم امام‌رضا(ع) با نیت نذر | نذر بیش از ۶ هزار میلیارد ریال توسط زائران
مدیرکل نذورات آستان قدس رضوی گفت: از سال گذشته تاکنون (۱۴ دی ۱۴۰۳)، ۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال از طریق نذورات، توسعه و عمران در حرم مطهر رضوی انجام شده است.
مریم دهقان
خبرنگار مریم دهقان

به گزارش شهرآرانیوز، نیت نذر توسعه و عمران حرم مطهر رضوی یکی از نیات مهم و مورد استقبال زائران و ناذران است که می‌توان به ساخت صحن‌ها، رواق‌ها، بست‌ها و سایر ابنیه حرم مطهر رضوی و گسترش خدمات به منظور آسایش و تسهیل زیارت زائران از محل نذورات مردمی اشاره کرد. 

مدیرکل نذورات آستان قدس رضوی در خصوص اهمیت نذر به خبرنگار ما گفت: بنای حرم در طول تاریخ و به‌تدریج ساخته شد و گسترش یافت. به گونه‌ای که در هر دوره‌ای از تاریخ ایران‌زمین، مریدان و ارادتمندانی در توسعه آن نقش داشتند. 

علیرضا اسماعیل‌زاده بیان کرد: بر اساس منابع تاریخی، قدیمی‌ترین سند موجود که واژه نذورات در آن ذکر شده است، متعلق به ۴۴۳ سال پیش است. حرم مطهر رضوی نیز که در سال‌های آغازین، بنایی ساده با مصالح ویژه آن دوره داشت، درحال‌حاضر، مساحتش به بیش از یک میلیون مترمربع توسعه یافته و این توسعه و گسترش اماکن و خدمات در نتیجه موقوفات، نذورات و ارادت مردمی بوده است. 

وی افزود: بعد از انقلاب اسلامی ایران، با توجه به نیاز روزافزون به بهبود و توسعه امکانات حرم، اقدامات گسترده‌تری آغاز شد. بسیاری از صحن‌ها، رواق‌ها و فضا‌های خدماتی جدید به مجموعه حرم اضافه شده که همه این موارد از طریق موقوفات و نذورات ارادتمندان تأمین شده است. 

مدیرکل نذورات آستان قدس رضوی با بیان این مطلب که توسعه حرم امام رضا (ع) به‌طور ویژه با هدف تسهیل دسترسی زائران، بهبود کیفیت زیارت و ایجاد فضایی مناسب برای عبادت و نیایش انجام شده است، ادامه داد: سال گذشته، در هزینه‌‌کردهای عمرانی حرم مطهر رضوی، یکی از بیشترین نقش‌ها را نذورات مردمی داشته است و هزینه‌‌کردهایی مانند سامان‌دهی پشت‌بام‌های حرم، سنگ‌فرش صحن انقلاب اسلامی، ورودی شیرازی، انتهای ورودی طبرسی، زیباسازی دوربرگردان، دیوارچینی پارکینگ‌ها، آبخوری‌ها، وضوخانه‌ها و کتابخانه‌ها، از محل نذورات مردمی در نیت عمرانی با نیت‌های عام بوده است. در همین راستا از سال گذشته تاکنون، ۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال از طریق نذورات حرم مطهر تأمین شده و کار عمده پروژه شیخ بهایی و پوشش صحن جمهوری اسلامی نیز از محل نذورات است. همچنین کل بازسازی ضریح، طلا و نقره و تعویض سنگ‌ها نیز از محل نذورات است.

اسماعیل‌زاده تأکید کرد: نذورات مردمی تنها به توسعه و عمران فیزیکی حریم رضوی محدود نمی‌شود. طی سال‌های گذشته، پروژه‌های بسیاری در راستای رفاه زائران و افزایش تسهیلات زیارتی انجام شده است. یکی از این اقدامات، تأمین روشنایی حرم مطهر بوده که به‌وسیله موقوفات و نذورات مردمی انجام شد؛ به گونه‌ای که از سال ۱۴۰۲ تاکنون، برای نورآرایی حرم مطهر از محل «نذر روشنایی» حدود ۴۶ میلیارد ریال هزینه شد. علاوه بر این، اختصاص حدود ۱۴۳ میلیارد ریال از محل «نذر فرش» برای مفروش‌کردن صحن و سرای حرم، رقمی بیش از ۵۰۰ میلیارد ریال برای چشاندن طعم شیرین چای به کام زائران حرم مطهر رضوی در قالب «نذر چایخانه»، ۱۶ میلیارد ریال از محل نذورات مردمی برای تهیه قرآن در حرم، اختصاص اعتباری بالغ بر ۶ هزار میلیارد ریال در راستای تحقق نیت‌های زائران به مهمان‌سرای حضرت و سامان‌دهی بیش از ۱۵ میلیون شیء نفیس گنجینه‌های نفیس هنری و تاریخی از دیگر خدمات آستان قدس رضوی در حرم مطهر رضوی برای توسعه و عمران، گسترش خدمات و تسهیل زیارت زائران بوده که با همت ناذران و خیران، شرایطشان فراهم شده است.

وی اضافه کرد: همچنین ازجمله خدمات مهم دیگر آستان قدس، اعزام زائران اولی و زائران محروم به زیارت حضرت رضا علیه‌السلام است که از سال گذشته تاکنون، بالغ بر ۱۴۰ میلیارد ریال از محل نیت نذر «زائراولی»، به این امر اختصاص یافته است. این امر باعث شده، از سال ۱۳۹۵ تاکنون، بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار زائر که به دلایل مختلف از جمله مشکلات مالی قادر به زیارت نبودند، به‌راحتی بتوانند از این فیض عظیم بهره‌مند شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->