یک کشته و ۸ مصدوم بر اثر تصادف در محور قم - اصفهان راه‌اندازی بیمارستان صحرایی عرفات برای خدمت به زائران صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان‌رضوی (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) | شهروندان مشهد منتظر بارش‌های رگباری باشند قتل دختر ۸ ساله توسط مادر | قاتل هم خودکشی کرد قتل مرد میانسال توسط ۶ دختر نوجوان چاقوکش در نازی‌آباد فرمانده یگان سازمان حفاظت محیط زیست: پیگیر شناسایی ضاربان شهید دیده‌بان هستیم معرفی هتل‌های نزدیک دانشگاه اصفهان ضرب و جرح محیط‌بان پناهگاه حیات وحش میاندشت خراسان‌ شمالی پایان عملیات اطفای حریق پارک ملی گلستان (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) دستگیری اعضای شبکه تروریستی داعش در تهران + عکس و فیلم سردار رادان: مراسم سالروز ارتحال امام (ره) در امنیت کامل برگزار شد کاهش ۴۰درصدی بارش‌ها نسبت به سال قبل | خراسان رضوی هم با افت بارش همراه بوده است زمان پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان کشوری مشخص شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: خراسان‌رضوی الگویی ملی در حوزه آموزش‌وپرورش است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۴) | کاهش محسوس دما در استان کد بیماری‌های ویژه برای تشکیل پرونده بازنشستگان صعب العلاج حذف شد توضیحات وزیر آموزش و پرورش درخصوص فوق‌العاده خاص و ویژه معلمان مشکل رتبه‌بندی ۱۲۰۰ معلم که در پوشه قرمز قرار داشتند، حل شد (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) زورگیری با بطری شکسته، پلیس را مجبور به شلیک کرد شهادت یک محیطبان در درگیری با شکارچیان غیرمجاز در کهگیلویه رمزگشایی از قتل برادر با همدستی مادر! دستگیری قاتل مرد جوان در بیابان‌های جنوب تهران برخورد میکسر بتن با ۳ خودرو و یک ساختمان در سعادت‌آباد تهران حادثه آفرید جزئیات نجات گروگان‌های هندی از چنگ باند آدم‌ربایان خارجی در تهران شلاق و کار در خانه سالمندان، مجازات تعرض به دختر جوان ماجرای زورگیری وحشتناک قمه کش نقابدار از زنان در مشهد سخنگوی آموزش و پرورش پرداخت عیدی به معلمان در اعیاد پیش رو را تکذیب کرد دستور جدید معاون وزیر آموزش و پرورش برای بازسازی مدارس سنگی صدور هشدار هواشناسی در خصوص تشدید بارش در خراسان رضوی و ۱۳ استان دیگر (۱۳ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ریه اسفنجی، عارضه جدید دخانیات نوپدید

  • کد خبر: ۳۰۸۸۵۱
  • ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۵
ریه اسفنجی، عارضه جدید دخانیات نوپدید
رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ریه نوجوانانی که دخانیات مصرف می‌کنند، اسفنجی می‌شود و از بین می‌رود.

به گزارش شهرآرانیوز، بهزاد ولی‌زاده گفت: صنایع چندملیتی تولید دخانیات تلاش می‌کنند بازار کشور‌ها را هر چه بیشتر آلوده کنند و نوجوانان و جوانان را به دام مصرف دخانیات گرفتار کنند.

وی افزود: محصولات نوپدید محصولات انتقال نیکوتین هستند؛ از جمله سیگار الکترونیک که اطلاع‌رسانی در مورد آن‌ها می‌تواند به مردم کمک کند تا بدانند با چه خطری رو‌به‌رو هستند.

ولی‌زاده تصریح کرد: سیگار الکترونیک و ابزارآلات مشابه فقط برای اعتیاد و وابستگی بیشتر طراحی شده‌اند و با آن عطر و طعمی که دارند برای به دام انداختن نوجوانان ساخته می‌شوند. استفاده‌کنندگان از این ابزار‌ها به مصرف‌کنندگان دائم دخانیات تبدیل می‌شوند.

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه این ماده و ابزار خطرناک هیچ کمکی به ترک مصرف دخانیات نمی‌کند، اظهار کرد: تنوع طعم این محصولات بسیار بالا بوده و بوی آن‌ها به‌خاطر داشتن مواد شیمیایی، سرطان‌زاست. تنها گیرنده‌هایی که در مغز با مصرف نیکوتین اضافه می‌شوند، همین مواد هستند و درخواست برای مصرف بیشتر را ایجاد می‌کنند.

ولی‌زاده گفت: هیچ صنعتی نیکوتین را از محصول خود حذف نمی‌کند؛ چراکه نیکوتین وابستگی ایجاد کرده و باعث مصرف بیشتر می‌شود. کشور‌های دنیا که مصرف سیگار و مواد دخانی را ممنوع اعلام کرده‌اند، در حال حاضر گرفتار مواد نوپدید شده‌اند.

وی افزود: باید عزم ملی را تقویت کنیم. ما از طریق ستاد کشوری کنترل دخانیات، ممنوعیت‌ها را اعلام کرده‌ایم، اما به‌خاطر حاشیه سود بالای این مواد افراد به تخلف خود ادامه می‌دهند. مصرف‌کننده آسیب‌هایی به خود و اطرافیان وارد می‌کند که غیرقابل‌جبران است.

ولی‌زاده با اشاره به اینکه ریه نوجوانانی که دخانیات مصرف می‌کنند، اسفنجی می‌شود و از بین می‌رود.، مطرح کرد: ما باید باجدیت با این موضوع برخورد کنیم. تنباکو‌های جویدنی نیز ممنوع هستند که سرطان‌های حفره دهان را ایجاد کرده و وابستگی به همراه دارند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->