زاکانی: ساخت ۱۸۰ هزار واحد مسکونی در تعهد شهرداری نیست | مشکلی برای تأمین آب شرب در تهران نداریم بیشتر از ۵۰ درصد سطح خراسان رضوی درگیر خشکسالی بسیار شدید است تصادف بسیار شدید در بزرگراه شهید چراغچی مشهد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) + عکس مراقب سکته گرمایی باشید بیمه مسافرتی چیست؟ انواع، پوشش ها، نحوه خرید و دریافت خسارت پنج مرکز تولید بستنی غیر بهداشتی در نیشابور تعطیل شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) پانسمان‌های تخصصی بیماران پروانه‌ای تحویل شد نکات تغذیه‌ای برای کاهش آثار مخرب ریزگرد‌ها شکستن صفحه سنگ فرز موجب مرگ کارگر مشهدی شد برنامه‌های مجازی و حضوری آموزش‌وپرورش برای اوقات فراغت دانش‌آموزان سقف بیمه عمر بازنشستگان تامین اجتماعی در ۱۴۰۴ چقدر است؟ آخرین مهلت ویرایش محل آزمون ورودی مدارس سمپاد، امروز (۱۷ تیر ۱۴۰۴) میانگین سن ازدواج در کشور اعلام شد یک نماینده مجلس: آلودگی هوا به موضوعی عادی تبدیل شده است! بازگشت آثار تاریخی ایران از چین اعلام شرایط خروج از کشور مشمولان متولد ۱۳۸۶ برای اربعین ۱۴۰۴ ارتباط دوسویه مدیران شهرستان‌های خراسان رضوی با اعضای انجمن‌های میراث فرهنگی، بر رونق گردشگری تأثیرگذار است مروری بر کلاهبرداری رایج فروش بلیت جعلی | سفر ناتمام، روایتی از یک اعتماد نابجا! تشکیل کمیته‌های مشاوره‌ای برای دانش‌آموزان و فرهنگیان آسیب‌دیده آغاز فرایند اصلاح روش‌های آموزش و یادگیری در مدارس ابتدایی ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت اوقات فراغت دانش‌آموزان در زیباسازی فضاهای آموزشی فراخوان دانشگاه شهید بهشتی برای ارسال یادداشت اساتید در محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۱۷ تیر ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا فردا رئیس سازمان مدارس غیردولتی: محاسبه ۳۰ روز بیمه برای معلمان اجباری است اسامی فرآورده‌های غذایی غیرمجاز اعلام شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) لیست دانشگاه‌های خارجی مورد اعتماد وزارت علوم در سال ۲۰۲۶ نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۵ بیمار نیازمند عضو زندگی بخشید (۱۷ تیر ۱۴۰۴) آیا کاهش اشتهای کودکان در تابستان طبیعی است؟ توزیع کارت جدید بانکی برای بازنشستگان فراجا (۱۷ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

نماز خواندن موجب تقویت سیستم ایمنی می‌شود

  • کد خبر: ۳۱۴۵۷۸
  • ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۱
نماز خواندن موجب تقویت سیستم ایمنی می‌شود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در خصوص ارتباط نماز و سلامت روحی و جسمی افراد، توضیحاتی داد.

به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا زالی، با اشاره به نتایج بسیاری از مطالعات پژوهشی در مراکز دانشگاهی و آکادمیک، گفت: بر اساس این مطالعات نماز رابطه مستقیم با بهداشت روان افراد دارد و در کاهش اضطراب، زدودن استرس، کاهش وسواس عملی، افزایش تمرکز حواس، ثبات شخصیت، شادی جسم و روح، مقاومت در برابر مشکلات، امنیت روانی را به عنوان امری غیرقابل انکار به ارمغان خواهد آورد.

وی به ارتباط بین نماز و فراهم سازی نشاط معنوی و آرامش روانی، تقویت اراده، پیشگیری از افسردگی، توسعه تعاملات فردی، افزایش تمرکز، فراهم سازی رفتار‌های اجتماعی، نظم پذیری، بالا بردن سطح تاب آوری، فراهم ساختن هوشمندانه بازداری روانی، بهزیستی روانی و سلامت روان اشاره کرد.

زالی با اشاره به پژوهش‌های صورت گرفته با استفاده از فناوری‌های نوین تصویربرداری بر روی نمازگزاران، گفت: بر اساس روش‌های جدید ثبت علائم حیاتی و تصویربرداری نشان داده افرادی که نماز می‌خوانند و از ظرفیت مراقبه در هنگام نماز به صورت تلفیقی استفاده می‌کنند، در دوران اقامه نماز دچار کاهش فشارخون، کاهش ضربان قلب، افزایش هماهنگ سازی عملکرد قلبی تنفسی، افزایش سطح ملاتونین و متابولیت‌های جادویی آن و سرتونین می‌شوند و سیستمی با عنوان کورتیکواستریتال گلوتاماترژیک Corticostriatal glutamatergic در این افراد کاهش می‌یابد که این امر موجب تقویت سیستم ایمنی این افراد می‌شود.

وی با توجه به دانش کرنوبیولوژی به وجود همگام سازی اشاره کرد که در این همگام سازی فعالیت‌ها و تعاملات بین ریتم‌های شبانه روزی محقق می‌شود و افزود: با توجه به ماهیت ریتمیک نماز که پنج بار در روز انجام می‌شود و به ویژه ارتباط و انطباق آن با ریتم‌های شبانه روزی در سایه بحث کرونوبیولوژی این فرایند همگام سازی شرایط مناسبی را برای ارائه تطبیقی با محیط برای نمازگزاران فراهم می‌سازد.

زالی با اشاره به مطالعات صورت گرفته با استفاده از فانکشنال‌ ام آر آی در افرادی که اقدام به انجام مناسک مذهبی از جمله نماز خواندن یا مراقبه می‌کنند نشان می‌دهد در بخش‌هایی از مغز نظیر هیپوکامپ، کورتکس یا قشر اینسولا، قسمت تحتانی لوب گیجگاهی، قسمت پیشین یا قدامی شنکنج سینگوله، بخش‌هایی از آمیگدال، بخش‌هایی از قشر پره فرونتال تغییراتی را نشان می‌دهد.

وی، این تغییرات را در ارتباط با بخش‌هایی از مغز عنوان کرد که با آرام سازی عاطفی، مهرورزی، ملاطفت، هیجان‌های مثبت، بهزیستی روانشناختی، انسجام معنوی و شادی و نشاط ارتباط مستقیم دارد.

زالی با توجه به اینکه نماز در سایر ادیان نیز به عنوان یک مناسک معنوی تلقی می‌شود، یادآور شد: می‌توان از پژوهش‌های جهانی برای بحث‌های پزشکی و فیزیولوژیک مرتبط با نماز بهره برد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به اجرای پروژه بسیار مهم در دانشگاه هاروارد در زمینه اهداف نوروساینس مطالعه نماز، گفت: در این مطالعه که در حال اجرا است عملکرد مغز در روش‌های تصویربرداری در حالت استراحت و در حال برگزاری مناسک دینی و مراقبه و مدیتیشن مقایسه می‌شود.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->