کارآگاه بازی زن جوان، دست شوهر سارقش را رو کرد قتل خونین پسر جوان به دست پدرش | مادر رضایت داد قتلِ فجیع زوج میانسال در جاغرق خراسان رضوی با اعترافات قاتل یک‌چشم! خواص فوق‌العاده نخودفرنگی برای سلامتی اعتراف برادرزن به قتل داماد شیطان‌صفت اعترافات تکان دهنده آزارگر زنان تهران در دادگاه نجات کودک ۵ ساله از داخل درز انقطاع بین دو ساختمان در تهران + تصاویر دستگیری قاتل فراری که ۳ عضو خانواده‌اش را کشته بود آیا زن می‌تواند مهریه خود را از پدرشوهر بگیرد؟ هشدار درباره سونامی طلاق در کشور قتل و خودکشی، پایان یک عشق داغ! عامل قتل مشتری جگرکی محاکمه شد هشدار باستان‌شناسان درباره غارت محوطه‌های تاریخی کشور بازداشت عناصر فرقه انحرافی یمانی در تربت‌حیدریه (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) سازمان غذا و دارو جدیدترین فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی غیرمجاز پوست و زیبایی را اعلام کرد جوان‌ترین و پیرترین متقاضیان نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ چند ساله هستند؟ ۳۳ نفر از جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی شناسایی شدند (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) + اسامی بیش از ۳۰۰ میلیون کالای قاچاق در تایباد کشف شد (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) زمان اعلام نتایج اولیه کنکور ۱۴۰۴ مشخص شد + فیلم آغاز رقابت داوطلبان پرمتقاضی‌ترین رشته‌ کنکور سراسری (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) علت انسداد جاده چالوس از ۲۱ تا ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ چیست؟ صالحی‌امیری: ایران‌هراسی یک حربه دروغین برای تشویش افکار عمومی جهان است ۲۹ نفر از جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی شناسایی شدند (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) آزمون سراسری زبان‌های خارجی و هنر ۱۴۰۴ آغاز شد در بیمارستان اکبر مشهد، امید از کلاس آغاز می‌شود + فیلم الزامی‌شدن احراز هویت دومرحله‌ای پزشکان و درمانگران در سامانه نسخه الکترونیک حوادث شغلی، دومین عامل مرگ در کشور اعدام ۲ سارق مسلح در دزفول (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان خراسان رضوی: فرهنگ‌سازی ایست‌کار‌ها برای مردم اقدامی اساسی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) | از فردا مشهد گرم می‌شود ۳ عامل کشنده که قلب شما را نشانه گرفته‌اند!
سرخط خبرها

نماز خواندن موجب تقویت سیستم ایمنی می‌شود

  • کد خبر: ۳۱۴۵۷۸
  • ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۱
نماز خواندن موجب تقویت سیستم ایمنی می‌شود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در خصوص ارتباط نماز و سلامت روحی و جسمی افراد، توضیحاتی داد.

به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا زالی، با اشاره به نتایج بسیاری از مطالعات پژوهشی در مراکز دانشگاهی و آکادمیک، گفت: بر اساس این مطالعات نماز رابطه مستقیم با بهداشت روان افراد دارد و در کاهش اضطراب، زدودن استرس، کاهش وسواس عملی، افزایش تمرکز حواس، ثبات شخصیت، شادی جسم و روح، مقاومت در برابر مشکلات، امنیت روانی را به عنوان امری غیرقابل انکار به ارمغان خواهد آورد.

وی به ارتباط بین نماز و فراهم سازی نشاط معنوی و آرامش روانی، تقویت اراده، پیشگیری از افسردگی، توسعه تعاملات فردی، افزایش تمرکز، فراهم سازی رفتار‌های اجتماعی، نظم پذیری، بالا بردن سطح تاب آوری، فراهم ساختن هوشمندانه بازداری روانی، بهزیستی روانی و سلامت روان اشاره کرد.

زالی با اشاره به پژوهش‌های صورت گرفته با استفاده از فناوری‌های نوین تصویربرداری بر روی نمازگزاران، گفت: بر اساس روش‌های جدید ثبت علائم حیاتی و تصویربرداری نشان داده افرادی که نماز می‌خوانند و از ظرفیت مراقبه در هنگام نماز به صورت تلفیقی استفاده می‌کنند، در دوران اقامه نماز دچار کاهش فشارخون، کاهش ضربان قلب، افزایش هماهنگ سازی عملکرد قلبی تنفسی، افزایش سطح ملاتونین و متابولیت‌های جادویی آن و سرتونین می‌شوند و سیستمی با عنوان کورتیکواستریتال گلوتاماترژیک Corticostriatal glutamatergic در این افراد کاهش می‌یابد که این امر موجب تقویت سیستم ایمنی این افراد می‌شود.

وی با توجه به دانش کرنوبیولوژی به وجود همگام سازی اشاره کرد که در این همگام سازی فعالیت‌ها و تعاملات بین ریتم‌های شبانه روزی محقق می‌شود و افزود: با توجه به ماهیت ریتمیک نماز که پنج بار در روز انجام می‌شود و به ویژه ارتباط و انطباق آن با ریتم‌های شبانه روزی در سایه بحث کرونوبیولوژی این فرایند همگام سازی شرایط مناسبی را برای ارائه تطبیقی با محیط برای نمازگزاران فراهم می‌سازد.

زالی با اشاره به مطالعات صورت گرفته با استفاده از فانکشنال‌ ام آر آی در افرادی که اقدام به انجام مناسک مذهبی از جمله نماز خواندن یا مراقبه می‌کنند نشان می‌دهد در بخش‌هایی از مغز نظیر هیپوکامپ، کورتکس یا قشر اینسولا، قسمت تحتانی لوب گیجگاهی، قسمت پیشین یا قدامی شنکنج سینگوله، بخش‌هایی از آمیگدال، بخش‌هایی از قشر پره فرونتال تغییراتی را نشان می‌دهد.

وی، این تغییرات را در ارتباط با بخش‌هایی از مغز عنوان کرد که با آرام سازی عاطفی، مهرورزی، ملاطفت، هیجان‌های مثبت، بهزیستی روانشناختی، انسجام معنوی و شادی و نشاط ارتباط مستقیم دارد.

زالی با توجه به اینکه نماز در سایر ادیان نیز به عنوان یک مناسک معنوی تلقی می‌شود، یادآور شد: می‌توان از پژوهش‌های جهانی برای بحث‌های پزشکی و فیزیولوژیک مرتبط با نماز بهره برد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به اجرای پروژه بسیار مهم در دانشگاه هاروارد در زمینه اهداف نوروساینس مطالعه نماز، گفت: در این مطالعه که در حال اجرا است عملکرد مغز در روش‌های تصویربرداری در حالت استراحت و در حال برگزاری مناسک دینی و مراقبه و مدیتیشن مقایسه می‌شود.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->