سهم خراسان رضوی از ۷۰۰ هزار نوآموز پیش دبستانی کشور، بیش از ۶۰ هزار نفر است | حضور بیشتر از ۱۰۰ هزار کودک واجد شرایط در استان ۳۸۵ دستگاه ماینر قاچاق از انبار یک کارخانه تولید لوازم خانگی کشف شد (۱۲ مهر ۱۴۰۴) معاون قضایی رئیس‌کل و رئیس حفاظت و اطلاعات دادگستری استان خراسان رضوی: در قانون تسهیل، تناسب بین کارآموز و ظرفیت دادگستری رعایت نشده است رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی در مجلس: امروز فضای سه قوه و جامعه برای پذیرش اصلاحات در حوزه نهاد وکالت آماده است رئیس شورای عالی استانها: مشکل توقف قطار‌ها در ایستگاه راه آهن نیشابور رفع شد ۱۱ درصد معلولان خراسان رضوی دچار اختلالات بینایی هستند افراد سالم هر چند سال یک‌بار چکاپ قلب انجام دهند؟ معاون وزیر آموزش و پرورش: برخورد جدی و سیستماتیک با تخلفات شهریه مدارس غیردولتی در سراسر کشور | ۲۲ مدرسه متخلف تعطیل شدند معاینه منظم و کنترل قند خون، کلید پیشگیری از آسیب‌های چشمی در بیماران دیابتی آخرین اخبار از سقوط بالگرد امدادی در اشترانکوه (۱۲ مهر ۱۴۰۴) | علت سقوط همچنان در دست بررسی تکذیب شایعه لغو پرواز ایرلاین‌های خارجی به ایران پس‌از اسنپ‌بک استاندار خراسان رضوی: رأفت اسلامی باید سرلوحه پلیس استان باشد تزریق بیش از ۴۴ میلیارد تومان به کمپ‌های مبارزه با مواد مخدر در خراسان رضوی رئیس پلیس فتای خراسان رضوی: ۷۰ درصد جرائم سایبری این استان مرتبط با جرائم حوزه مالی و کلاهبرداری‌ است + فیلم استانداردسازی خدمات ایمنی و امدادونجات در سراسر خراسان رضوی ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع همچنان ادامه دارد | کاهش تراکم کلاس‌های درس در سال ۱۴۰۴ کمیته راهبردی آتش‌نشانی برای نخستین‌بار در کشور، در خراسان رضوی تشکیل می‌شود استاندار خراسان رضوی: پیشگیری و آموزش، کلید کاهش حوادث شهری است | ضرورت بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در آتش‌نشانی + فیلم پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۱۲ مهرماه ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا روز دوشنبه وزیر آموزش و پرورش: پوشش آموزشی نوآموزان با همکاری مجلس بیشتر می‌شود اهدای اعضای کودک ۹ ساله مرگ مغزی مشهدی به ۳ نفر زندگی دوباره بخشید (۱۲ مهر ۱۴۰۴) درباره عملکرد مراکز خیریه مشهد | بیراهه خیریه ها افزایش آمار اهدای عضو در بیمارستان ولایت مشهد هشدار افزایش تست‌های مثبت کرونا در خراسان رضوی | پاییز و جولان بیماری‌های تنفسی دستگیری زنی که به دستور شوهر زندانی‌اش دزدی می‌کرد طرح همیاران طبیعت خراسان رضوی در سراسر کشور اجرا می‌شود + جزئیات و اهداف طرح انفجار مهیب یک پمپ بنزین در اربیل عراق (۱۲ مهر ۱۴۰۴) + فیلم طراح و سرکرده عملیات ترور شهید محمد شیخ‌الاسلام اعدام شد (۱۲ مهر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

نماز خواندن موجب تقویت سیستم ایمنی می‌شود

  • کد خبر: ۳۱۴۵۷۸
  • ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۱
نماز خواندن موجب تقویت سیستم ایمنی می‌شود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در خصوص ارتباط نماز و سلامت روحی و جسمی افراد، توضیحاتی داد.

به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا زالی، با اشاره به نتایج بسیاری از مطالعات پژوهشی در مراکز دانشگاهی و آکادمیک، گفت: بر اساس این مطالعات نماز رابطه مستقیم با بهداشت روان افراد دارد و در کاهش اضطراب، زدودن استرس، کاهش وسواس عملی، افزایش تمرکز حواس، ثبات شخصیت، شادی جسم و روح، مقاومت در برابر مشکلات، امنیت روانی را به عنوان امری غیرقابل انکار به ارمغان خواهد آورد.

وی به ارتباط بین نماز و فراهم سازی نشاط معنوی و آرامش روانی، تقویت اراده، پیشگیری از افسردگی، توسعه تعاملات فردی، افزایش تمرکز، فراهم سازی رفتار‌های اجتماعی، نظم پذیری، بالا بردن سطح تاب آوری، فراهم ساختن هوشمندانه بازداری روانی، بهزیستی روانی و سلامت روان اشاره کرد.

زالی با اشاره به پژوهش‌های صورت گرفته با استفاده از فناوری‌های نوین تصویربرداری بر روی نمازگزاران، گفت: بر اساس روش‌های جدید ثبت علائم حیاتی و تصویربرداری نشان داده افرادی که نماز می‌خوانند و از ظرفیت مراقبه در هنگام نماز به صورت تلفیقی استفاده می‌کنند، در دوران اقامه نماز دچار کاهش فشارخون، کاهش ضربان قلب، افزایش هماهنگ سازی عملکرد قلبی تنفسی، افزایش سطح ملاتونین و متابولیت‌های جادویی آن و سرتونین می‌شوند و سیستمی با عنوان کورتیکواستریتال گلوتاماترژیک Corticostriatal glutamatergic در این افراد کاهش می‌یابد که این امر موجب تقویت سیستم ایمنی این افراد می‌شود.

وی با توجه به دانش کرنوبیولوژی به وجود همگام سازی اشاره کرد که در این همگام سازی فعالیت‌ها و تعاملات بین ریتم‌های شبانه روزی محقق می‌شود و افزود: با توجه به ماهیت ریتمیک نماز که پنج بار در روز انجام می‌شود و به ویژه ارتباط و انطباق آن با ریتم‌های شبانه روزی در سایه بحث کرونوبیولوژی این فرایند همگام سازی شرایط مناسبی را برای ارائه تطبیقی با محیط برای نمازگزاران فراهم می‌سازد.

زالی با اشاره به مطالعات صورت گرفته با استفاده از فانکشنال‌ ام آر آی در افرادی که اقدام به انجام مناسک مذهبی از جمله نماز خواندن یا مراقبه می‌کنند نشان می‌دهد در بخش‌هایی از مغز نظیر هیپوکامپ، کورتکس یا قشر اینسولا، قسمت تحتانی لوب گیجگاهی، قسمت پیشین یا قدامی شنکنج سینگوله، بخش‌هایی از آمیگدال، بخش‌هایی از قشر پره فرونتال تغییراتی را نشان می‌دهد.

وی، این تغییرات را در ارتباط با بخش‌هایی از مغز عنوان کرد که با آرام سازی عاطفی، مهرورزی، ملاطفت، هیجان‌های مثبت، بهزیستی روانشناختی، انسجام معنوی و شادی و نشاط ارتباط مستقیم دارد.

زالی با توجه به اینکه نماز در سایر ادیان نیز به عنوان یک مناسک معنوی تلقی می‌شود، یادآور شد: می‌توان از پژوهش‌های جهانی برای بحث‌های پزشکی و فیزیولوژیک مرتبط با نماز بهره برد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به اجرای پروژه بسیار مهم در دانشگاه هاروارد در زمینه اهداف نوروساینس مطالعه نماز، گفت: در این مطالعه که در حال اجرا است عملکرد مغز در روش‌های تصویربرداری در حالت استراحت و در حال برگزاری مناسک دینی و مراقبه و مدیتیشن مقایسه می‌شود.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->