ویزیت ۳۶ هزار زائر ایرانی در مکه و مدینه توسط هلال احمر اسامی رایس‌کیک و گرانولا‌های غیرمجاز اعلام شد (۰۴ خرداد ۱۴۰۴) جلوگیری از ابتلای ۳۰ میلیون نفر به گواتر با اجرای برنامه ید رسانی در کشور تصویب شیوه‌نامه ساماندهی بیمه کارگران ساختمانی دستگیری مکانیک ماهر به اتهام دله دزدی در خیابان‌ها | مهندس اخراجی، سارق شد  روایتی از اهدای عضو و وداع خانواده‌ها با عزیزانشان | دگر عضو‌ها را  نماند قرار تشکیل تیم پژوهشی برای اصلاح ساختار متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری | آیا دریافتی‌های بازنشستگان تغییر می‌کند؟ سه سال حسرت بازنشستگان برای یک سفر زیارتی به مشهد | وقتی «هتل‌های بی‌ستاره» هم سهم بازنشستگان نیست! آخرین تصمیمات سازمان بهزیستی برای افزایش مستمری معلولان (۴ خرداد ۱۴۰۴) فروش اینترنتی دارو خارج از «سامانه مرجع» تخلف است استفاده از دوربین‌های چهره‌نگار برای شناسایی سارقان تأثیرات منفی قابل‌توجه سیگار الکترونیک بر سلامت دهان و دندان آخرین وضعیت حادثه‌دیدگان پنجاب بر اثر طوفان شدید پاکستان | تعداد مصدومان به ۹۲ نفر رسید (۴ خرداد ۱۴۰۴) ۱۰۰ هکتار از جنگل‌های هیرکانی به مالکیت منابع طبیعی بازگشت مراسم تشییع پیکر ناصر قفلی، فردا (۵ خرداد ۱۴۰۴) برگزار می‌شود دریافت فیش حقوقی اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی + لینک سایت کشف و معدوم‌سازی بیش از ۵۲ تن کالای قاچاق در مشهد پیام تسلیت وزیر آموزش و پرورش در پی درگذشت رئیس جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور تشدید نظارت کارشناسان بهداشت محیط بر عرضه مواد دخانی انتشار نتایج انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۴ دانشگاه آزاد بیماران آسمی تا چه زمانی باید دارو مصرف کنند؟ ورود بیش از ۷۰ درصد زائران ایرانی به عربستان امتحانات کشوری پایه نهم چطور تصحیح می‌شوند؟ مادران دانشجو به ازای هر فرزند، ۵ نیم‌سال سنوات مازاد دریافت می‌کنند جایگزینی برند‌های شیرخشک متابولیک با نمونه‌های وارداتی طرح «پاد» با هدف پیشگیری از شیوع مصرف دخانیات در میان نوجوانان و جوانان اجرا می‌شود جزئیات ثبت‌نام پایگاه‌های تابستانی دانش‌آموزان اعلام شد پیش‌بینی رگبار باران و رعد و برق در ۱۶ استان | انتقال توده گردوخاک از عراق به ۳ استان غربی و جنوبی (۴ خرداد ۱۴۰۴) مرگ مشکوک زن جوان در یک ویلای اجاره‌ای در نزدیکی مشهد | مرد ۲۵ ساله دستگیر شد
سرخط خبرها

حدود ۷۰ درصد ابتلا به سرطان سینه با تغذیه سالم قابل پیشگیری است

  • کد خبر: ۳۱۵۳۲۱
  • ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۱
حدود ۷۰ درصد ابتلا به سرطان سینه با تغذیه سالم قابل پیشگیری است
مطالعات انجام شده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نشان می‌دهد که ۵۰ تا ۷۰ درصد از سرطان‌های سینه با پیروی از تغذیه سالم قابل پیشگیری است و حتی مرگ و میر را بر اثر این بیماری کاهش می‌دهد؛ بنابراین اینکه چه بخوریم و چه نخوریم تا سرطان سینه نگیریم امر مهمی است که باید در زندگی رعایت کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز، سبک زندگی جدید شاید راحتی‌های زیادی را برای بشر به ارمغان آورده، اما مشکلاتی را هم به همراه دارد که بروز انواع بیماری‌ها یکی از آنها است، هر چه زندگی پیشرفته‌تر می‌شود استرس و نگرانی هم افزایش می‌یابد، در این رهگذر، اما انواع غذا‌های آماده و به اصلاح فست فوت‌ها هم وارد میدان شده‌اند و به کمک شیوع انواع بیماری‌ها آمده‌اند که یکی از آنها سرطان سینه است.

سرطان سینه، بیماری منحصر‌به‌فرد زنان جهان و شایع‌ترین سرطان در زنان ایرانی است و پنج درصد مبتلایان به این بیماری در کشور زیر ۳۰ سال هستند، البته شایع‌ترین سن ابتلا به این بیماری در کشور ۴۵ تا ۵۵ سالگی است و حدود ۳۴ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر زن ایرانی به سرطان سینه مبتلا می‌شوند.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی چندی پیش به سرعت رشد سرطان سینه در کشور اشاره کرد و گفته بود: حدود ۲۰ درصد مبتلایان به سرطان سینه سابقه فامیلی دارند، همچنین چاقی، مصرف هورمون (مصرف هورمون تحت عنوان زیبایی بی‌رویه می‌شود و بسیار خطرناک است)، ازدواج نکردن، عدم باروری، عدم شیردهی، تاخیر در بارداری، استرس و مصرف دخانیات از دیگر عوامل ابتلا به این سرطان است.

اسماعیل اکبری افزود: در سال حدود هزار و ۲۰۰ عمل جراحی سرطان سینه در کشور انجام می‌شود و ۷۸ درصد بیماران مبتلا به سرطان سینه در کشور بهبود می‌یابند.

وی با بیان اینکه ۳۰ درصد بیماران در مرحله پیشرفته مراجعه می‌کنند، اظهار داشت: متاسفانه ۳۰ درصد بیشتر از دنیا برای بیماران مبتلا به سرطان سینه شیمی درمانی در کشور انجام می‌شود در حالی که شیمی درمانی فقط ۱۱ درصد اثر پذیری دارد.

البته متخصصان معتقدند برخی از عواملی که با خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط‌اند خارج از کنترل فرد هستند مانند سن و سابقه خانوادگی، اما رژیم غذایی یکی از چندین عامل ابتلا به این سرطان است که می‌تواند نقشی اساسی در کاهش ابتلا به این بیماری داشته باشد.

تحقیقات انجام شده تاکنون، نشان داده است بسیاری از غذا‌ها و مواد مغذی شناخته شده برای سلامت بدن مانند سبزیجات و فیبر‌ها در سلامت نقش کلیدی دارند، به باور برخی از متخصصان، حدود ۳۰ درصد از سرطان‌های سینه تشخیص داده شده پس از یائسگی و به عوامل خطر قابل اصلاح مانند رژیم غذایی مرتبط است، بنابراین نقش تغذیه در جلوگیری از بروز سرطان سینه بسیار پررنگ است.

ارتباط بین رژیم غذایی و خطر سرطان سینه

کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی زهرا حسینی در این زمینه گفت: اضافه وزن یا چاقی یک عامل خطر شناخته شده برای سرطان سینه است و تغذیه سالم نقش اساسی در کمک به کاهش وزن دارد، توده چربی اضافی به دلیل اثرات آن بر التهاب، سطوح هورمونی، عوامل تنظیم کننده رشد سلولی و ... با خطر افزایش ابتلا به این بیماری در زنان یائسه مرتبط است. مصرف مداوم میوه‌ها و سبزیجات، به طور معمول میوه‌های به رنگ قرمز، نارنجی، زرد، سبز تیره بیشترین مواد مغذی را دارند، لوبیا و عدس، غلات کامل مانند بلغور جو دوسر، برنج قهوه‌ای و نان سبوس دار، روغن زیتون، ماهی و ادویه‌ها که سرشار از آنتی اکسیدان هستند برای پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه مفید هستند.

حسینی تصریح کرد: غذا‌های سرشار از چربی اشباع شده، به ویژه محصولات لبنی پرچرب مانند کره و پنیر، ممکن است مرگ و میر ناشی از سرطان سینه را افزایش دهند.

وی اظهار داشت: سایر غذا‌های سرشار از چربی اشباع شده مانند گوشت گاو، بره، مرغ، روغن نارگیل و بسیاری از غذا‌های پخته و سرخ شده مانند فست فود‌ها و چربی‌های ترانس موجود در غذا‌های سرخ شده نیز باید پرهیز شود، زیرا مطالعات نشان می‌دهد که مصرف چربی‌های ترانس با ۴۵ درصد افزایش خطر مرگ و میر سرطان سینه و ۷۸ درصد مرگ و میر ناشی از همه علل مرتبط است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->